Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miert ellenségem az ego? Hogy...

Miert ellenségem az ego? Hogy tudnék vele kompromisszumra jutni?

Figyelt kérdés
2023. okt. 16. 10:10
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Akkor inkább megölöm magam
2023. okt. 16. 14:15
 12/36 anonim ***** válasza:
0%
Épp az egod akarja ezt. Ezért kell legyőzni az egot.
2023. okt. 16. 14:38
 13/36 A kérdező kommentje:
És hogy győzzem le?
2023. okt. 16. 15:33
 14/36 Grimfox ***** válasza:
45%
Nem az ego akadályoz a programozásban. A programozás eléggé készség jellegű. Valakinek rá tud állni az agya a kódnyelvekre, van akinek nem. Ez nem az ego-hoz, de még csak nem is az intelligenciához kötődik, ez készség. Ha nincs meg benned, akkor megtanulhatod, de mindig nehezebb lesz, mint ha olyasmit csinálnál, amihez van készséged. Éppen hogy az ego az, ami programozni akar, mert a gyárban rabszolgának érzed magad. Az ilyen érzések, és gondolatok az ego termékei.
2023. okt. 16. 16:05
 15/36 anonim ***** válasza:
0%
14 - Ebből 1 szó sem igaz.
2023. okt. 16. 16:09
 16/36 A kérdező kommentje:

Vagy az is lehet azért megy nehezen, mert egyáltalán nem is érdekel csak több a fizetés meg irodai munka meg már unom a gyári munkát

Csak nem tudom akkor mit kéne csinálnom, az a baj nem érdekel semmi, bele vagyok már fáradva az egész életbe, kínlódás, nyűg az egész :(

2023. okt. 16. 16:12
 17/36 Grimfox ***** válasza:
0%

Ha még nem is érdekel, akkor még a motiváció sem tud segíteni, ha nincs hozzá késszséged.

Szerintem próbáld meg azt, hogy elkezdesz olvasni. Mindenfélét. Irodalomtól a szakkönyveken át nyelvkönyvekig bármit. Lesz, ami megragadja a fantáziádat, és fellelkesít. Én így találtam meg az eredeti szakmámat anno, amikor rájöttem, hogy a főiskola, ahová jelentkeztem nagyon nem az én szájízemnek való.

2023. okt. 16. 16:28
 18/36 A kérdező kommentje:

Miért te mit dolgozol?

Lehet az is baj hogy az idióta apám gyerekkoromba mindig azt mondta hogy "csak a fizikai munka a munka, aki irodába ül egész nap nem csinál semmit" de persze csak irigységből mondta ezt mert ő 40 évig dolgozott gyárban és irigykedett rájuk hogy ülnek a gép előtt és ezért kapják a pénzt aztán ez a barom gondolkodásmód bele vésődött a tudatalattimba és azért nem tudok tőle megszabadulni

2023. okt. 16. 16:44
 19/36 anonim ***** válasza:
Menj hipnotizőrhöz ő majd segit feloldani a lelki blokkokat
2023. okt. 16. 16:56
 20/36 Grimfox ***** válasza:
44%

Múlt idő. Már nem a szakmámban dolgozok. Könyvkereskedelmet tanultam. De bármi érdekelt volna, ami könyvekkel kapcsolatos. Könyvtár, könyvkötés, még a könyvrestaurátorin is gondolkodtam. Csak aztán megszűnt a lehetőség, hogy a szakmámban dolgozzak, azóta már több mást is elvállaltam. Ha adódna lehetőség, visszamennék, még ha ez félig-meddig azt is jelentené, hogy újra kell tanulnom néhány alapvető dolgot.

Az ilyen beidegződések makacsak, de nem megkerülhetetlenek. Ha nem értesz vele egyet, és hosszabb időn át, zsigerileg ellenkezel, mert utálod, az oldja az ilyen berögződést. Persze nem is biztos, hogy ez oldásra szorul. Vannak olyan fizikai munkák, amik akár még élvezhetőek is. Például vannak, akik kertépítéssel, parkok rendezésével foglalkoznak. Ez is fizikai munka, mert ásni, földet hordani, ültetni kell, de változatos, mert nincs két egyforma kert, és sokfelé mehetsz, mert a cég nem csak egy városon belül vállal munkát. Ez persze csak példa, biztosan te is tudnál olyan munkát találni, ami ugyan fizikai, de érdekel, mert olyasmivel kapcsolatos, amit amúgy szeretsz.

2023. okt. 16. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!