A szkeptikusok akaratuk ellenére is bizonyítják a lélek
létezését. Mit gondoltok erről?
A szkeptikus csak megvizsgál egy igazságként előadott téveszmét, amire a végén azt mondja, hogy false pozitív...
2023. okt. 12. 22:34
Én direkt csinálomert ebben hiszek kb csak. A többi humbug agymosast nem vagyok hajlandó lenyelni...
2023. okt. 13. 11:45
Már megint megy az erőszakos térítés mindkét oldalról! Nem tök mindegy hogy ki miben hisz? Aztán csodálkoztok hogy az emberek halomra gyilkolják egymást? Kicsiben is ezt csináljátok! Az egó mindenek felett, be kell szólni, el kell taposni a másikat mert másképpen látja a világot. Miért is? Mert félsz? Minden rossznak a félelem az alapja. Kicsiben is megy a gyk-s vallás háború! Felesleges lélekről beszélni addig, amíg a gyűlöletet vezérel úgy, hogy önmagadat jó embernek tartod. Kezdve azzal, hogy gőzöd sincs ki vagy valójában. Gondolod tudod? Ja, amit az egód gondoltat önmagadról. Na és ezen túl ki is vagy te?
2023. okt. 13. 19:54
14/21 A kérdező kommentje:
15 - Ennél ostobább kommentet rég olvastam.
#16: ezek szerint nem olvasod vissza, amiket írsz.
2023. okt. 13. 20:49
16/21 A kérdező kommentje:
17 - Látom, szövegértés nem az erősséged.
16,19
Mindkettőt megértem. De ezek csak arra tanítanak, hogy elengedétek a dolgokat.
Ahogy én mondom leszrd. Mert felesleges feszko. Még ütni se lehet…
2023. okt. 14. 02:25
Az a problémám az elmélettel, hogy a gondolat inkább az elme szüleménye szerintem. A lélek az sokkal megfoghatatlanabb fogalom. Bár közvetlen kihatással vannak egymásra. De lehet, hogy nincs is különbség, nem tudom.
2023. okt. 15. 14:46
15,ahhoz képest, hogy a gyűlöletről beszélsz kicsit agresszív a stílusod. Szeretetről papolni agresszívan kicsit érdekes. Nekem ez a bajom alapvetően bármilyen térítővel vallástól függetlenül. Szeretetről beszélünk, de szeretet nélkül. Szerintem egyébként két nézőpont viszonylagosan kultúrált megvitatása, összevetése nagyon is fontos, jó, hasznos, egészséges, szükséges. Ez a "csak a szeretet, csak az egó" típusú szekta viszont kifejezetten agresszív szokott lenni, ami azért vicces.
2023. okt. 15. 14:57
22. Te pontosan ugyanazt képviseled csak díszcsomagolásban. Feleseleges szeretetről beszélni, ugyanis amire szükség lenne, az az önzetlen szeretet. Ez a mai embereknek értelmezhetetlen, a szeretet ami jelen van az az önző. Én nem kergetek délibábokat, az emberek eredendően rosszak. Ez sosem fog megváltozni, max a jópofizás szintjéig eljutnak, persze azt is csak érdekből vagy jóemberkedésből. Egy pici szikra és előtör a gonosz. 50 évesen bőven van tapasztalatom akár családi, munkahelyi vagy felebaráti téren. Felesleges szeretetről filózgatni, az emberi lélek versenyre és pusztításra, a má SD ik lélek feletti győzelemre, uralkodásra van kódolva. Ezen a bolygón ez lett a túlélés kulcsa.
Nézd meg, minden jónak induló dolognak mi lett a vége. Ha önzetlen vagy eltaposnak, madárnak néznek. Még házasságon belül is. A szeretet annyit jelent az embereknél hogy ENGEM szeressen mindenki. Ezek a mély filozófiák, ezoterikus dolgok sem többek mint a szenvedő lélek csoda várása. Akik meg nem hisznek a csodákban, azok meg a fizikai világban akarják behúzni a legtöbb élvezetet. Akiknek ez nem megy, próbálnak a csodákban hinni. Nos, melyik oldal jobb a másiknál? Önzetlen szeretet? Az emberi fajnál? 😂😂😂
2023. okt. 16. 15:40
Kapcsolódó kérdések: