Titeket hogy érint, igaz, hogy okkal történikminden??
Ez: "Célja…szerintem mindennek van."
PONTOSAN miből következtetsz erre?
Ja, hogy erre vágysz.
Mert ezen kívül semmi nem utal rá, bizonyíték egy szál se, sőt... célja általában csak élőlényeknek van, semmi másnak.
Ha pszichológus vagy és pár mondatból sikerült erre jutnod, én elfogadom, hogy így van, nagyon nem oszt, nem szoroz.
Nem hiszem sem egyszerűnek sem kiszámíthatónak az életet, egyáltalán nem írtam ilyet.
Mivel hitbéli kérdésről van szó (mert senki sem bizonyította azt, hogy bármi okkal és céllal történik, de az ellenkezőjét sem), így nem releváns tényekről beszélni.
Az, hogy te a világ létében semmiféle tervez nem vélsz felfedezni, csupán a te egyéni meggyőződésed, nem pedig tény. Tény, hogy a kő kemény és, hogy a jég hideg. De nem tény, hogy a paradicsomleves finom, pedig szerintem az. Ilyen kérdésekben nem létezik kollektív igazság. Mint céloztam rá van a te igazságod és van másé. De egyik sem igazabb a másiknál. Hiheted azt, hogy az egész világ és az élet csupa randomitás.
Nem tudok állást foglalni benne nem mondom hogy véletlen azt se mondom hogy nem véletlen csupán annyit mondok hogy érdekes.
Nagyon sok érdekes dolog van egy példát említenék.
Egy darukezelő már több mint 20 éve dolgozott úgy ,hogy soha el nem késett.
Nem kérhetett mivel rengeteg bekerülne több 100 embernek a munka kiesése két három ébresztőórát használt vagy hogy oldotta meg fogalmam sincs de 20 év alatt nem késett soha mert őrá várni az egész építkezés.
Egyik nap azonban késett majdnem egy órát most hogy felkelt és visszaaludt vagy nem indult a kocsija fogalmam sincs a csak tényeket szeretnék közölni tény hogy elkésett több mint 20 év után egyszer majdnem egy órát.
Tudjátok mi történt a ködben egy helikopter nekiütközött a darunak a daru eldőlt ráesett egy személyautóra amiben két ember meghalt de a daru vezetője túlélte mivel elkésett egyszer életében ezért nem volt a daru van ha nem késett volna el akkor ő is meghal nem tudom hogy véletlen vagy nem véletlen csak annyit mondok ,hogy érdekes.
De rengeteg ilyen példa létezik.
Isten létezik? Nem, nem bizonyította a tudomány-mondják.
Isten nem létezését bizonyította a tudomány? Hát azt sem. Csak ezt "elfelejtik", így árnyal a tudomány. Ezt akartam mondani.
Jó beszélgetés lehetett volna, de így, hogy mindenki "anonim" nehéz kibogarászni ki, mire válaszol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!