Ha INFJ vagyok, miért viselkedek sokszor önzően?
"Mivel a személyiségfejlődésed is addig tart."
. Nem, nem addig tart, ezt magamon egyértelműen tapasztalom.
De ha tudományos alaposságú hivatkozással tud alátámasztani az állításodat, ami mögött kutatás is áll, akkor nagyon szívesen elolvasom.
"Minden létező teszt INFJ-nek hozni, mert alapvetően az emberekért vagyok, hogy jól érezzék magukat, de van egy iszonyúan önző oldalam is. Sőt, néha azt mondom, ennek az egész emberiségnek ki kellene pusztulnia, mert túl hülyék vagyunk kollektíven."
Egy INFJ pont ilyen. Túl nagy felelősséget vállal az emberiségért, aztán látja hogy az megy a saját feje után és ez haragot vált ki belőle. Akkor jönnek elő belőle ezek a pusztító gondolatok. Ő így ventilál, de szerintem egy világvégét is simán megnézne.
A személyiseg fejlödés a 20as éveinkben igencsak az elején tart.
Visszont az mbti(helyesebben cognitiv tipusunk) minden jel szerint genetika.
Az intro es extroveezio bizonyitottan az.
Ez a cikk pedig azt sejteti, hogy a tipus is.
Ennek az oldalnak a modszere van a legközelebb az objektivhoz szerintem.
Alapos munkat vegeztek komoly adatbázis alapjan.
Bizonyos pszichologiai mintazatok es testbeszed összefüggeseben
Az intro es extroverzio az agy dopamin szintjét szabályzó génekkel van összefúggesbe.
Mivel hogy ez a két vonas is ugyanannak a rendszernek a szerves resze amit Jung irt le a lélektani tipusokba, igy jó esellyel a tipusok is objektiven léteznek. A megfigyeleseim szerint egyertelműen ülnek a funkciok es testbeszéd párhuzana.
A tesztek visszont nem megfelelő eszközök a tipus azonositasara. Plusz baromi sok általánositás es tevhit kapcsolodik hozzajuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!