Mudrákat ismerők! Van olyan mudra, amiben a kézujjak össze vannak kulcsolva és a 2 tenyér érintkezik egymással? Amennyiben igen, mi a neve? Link, kép, szanszkrit nyelvű név, hatás?
nincs link. ezer ilyen mudra van. mára eléggé össze keverték a nevüket.
a legtöbb igazából egyiptomi.
ez a szanszkritozás is a mantrák után terjedtek el, míg a mantrák legtöbbje is egyiptomi.
mahá, móksa, shakti stb. eredetűeket is mind szanszkritozzák.
mára már inkább kitalálnak mindenfélét, főleg a kínaiak.
Arra gondoltam, ami úgy néz ki, mint az egyik kéztartás, amit imádkozás közben szoktak végezni akár a keresztények, csak nem a nyújtott ujjakkal végzettre.
A másikra gondoltam, amit így mondhatnánk: imára kulcsolt kezek.
De így már tudod, hogy melyik pozícióra gondolok?
a keresztények mindent loptak. az egyiptomiak és az indiaiak is csinalják mindkét mudrát.
amit mutattál az a keresztcsonti csakra mudrája. a keresztények a hüvwlykujjaikat nem szokták keresztbe tenni. én kiskoromban úgy tanultam h ilyenkor Máriahoz kell imatkozni, de mára tudom h ez kamu. ez a keresztcsonti csakra mudrája.
Csak azért mutattam a képet, hogy közérthető legyen, hogy melyik kéztartásra vonatkozik a kérdés.
Próbálom úgy megkeresni, ahogy írtad.
Kai -hoz és a Kyo- hoz hasonlít, de mára ki tudja h mi a neve.
Régen Egyiptomi : Ing.
Szanszkrit: Aaing.
Nem kell keresztbe tenni az ujjakat. nem máriához vagy a kereszténységhez tartozik.
Eddig egyet találtam, ami hasonlít, annak az a neve, hogy Linga mudra.
Ezt írtam a keresőbe: "clasp one's hands mudra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!