Szkeptikusoktól kérdezem:Nem unalmas, hogy nincsen semmi ezoterikus dolog, hanem minden a világon véletlenszerű és egysíkú?
Szerintem a szkeptikusok egyszerűen lusták ahhoz,hogy elgondolkozzanak rajta,mi van a kézzel fogható dolgokon túl a racionális gondolkozás kényelmesebb,tehát nyilván jól érzik magukat így.
Szkeptikus fórum?Na,ezen jót röhögtem!Annak mi értelme?Olyasmiről tárgyalnak,ami szerintük nem létezik!:D
De azért ebből is látszik,hogy az ezotéria tényleg fontos dolog!Még az is komolyan foglalkozik vele,aki szerint hülyeség!
Ti ezoterikus gondolkodok azt hiszitek, hogy Ti mindent tudtok a vilagrol, minket szkeptikusokat pedig nem erdekell semmi. Pedig ez pont forditva van. Ti vagytok azok ,akik egy elvarazsolt vilagban eltek, es azt hiszitek, hogy akkor lesz jobb napunk, ma az egyik bolygo egyutt all a masikkal, az ufok meg majd befolyasoljak a jovonket.
Minket szkeptikusokat pedig nem a hiedelmeink iranyitanak, hanem mi iranyitjuk a sajat eletunket. Mi eljuk az eletunkte, ti csak gondolkodtok a tieteken.
Mi boldogabbak vagyunk. :)
Neked herripotter és ijeszgető szellemek kellenek, hogy ne legyen unalmas az életed?
De rohadt szánalmas vagy...
Miért kérdezel olyat, amire ha bárminemű értelmes választ írnak, azt egyből lesajnálod? A kérdés feltevéséből látszik, hogy lenézed a szkeptikusokat, és ha vki azt írja, hogy ő elvan a gyerekeivel az asztrológia nélkül, akkor te elkezded sajnálni, hogy milyen szegény ember ő lelkileg, hogy nem tudja, hogy őt is és a gyerekeit is a bolygók állása irányítja.
Mintha azt kérdezném, hogy nem unalmas-e kutyának lenni, mert ők nem néznek TVt, nem isznak sört, meg hasonlók.
Én nem tartom magam szkeptikusnak. Legalábbis nem teljesen. Nem vagyok ugyan keresztény, de ateista sem. Hiszem, hogy valami van. Nem bíznám a gyógyításom kizárólag kristályokra, de hiszek benne, hogy pozitív erejük lehet. Tiszteletben tartom, hogy vannak, vagy lehetnek természetfeletti dolgok, de nem erre alapozom az életem. Pont azért, mert tudományosan nem bizonyítható, és én, mint egy laikus, könnyen átverhető vagyok. Inkább nem szórom a pénzt ilyenekre.
Szia Kérdező!
Szerintem a szkeptikus embernek nem feltétlenül egysíkú az élete, csak az, amit valakik az ezotériával élnek át, azt a szkeptikusok más módon élik meg! Nekem sok minden örömet okoz, ami nem materiális, tehát nem vásárlás, pénzszerzés, zabálás vagy ilyesmi. Például a családommal lenni, kirándulni, természetet járni, alkotni, játszani a gyerekeimmel, nevetni, viccelődni... Ezektől boldog és izgalmas az életem, nagyon is érzelemdús és szeretetteli.
Egyébként a világ nem gondolom, hogy véletlenszerű még egy szkeptikusnak sem. Engem nagyon érdekelnek a tudományok, és szeretem a dolgok motivációját megkeresni, és ha az ember egy picit belegondol a dolgokba, szinte semmi sem véletlenszerű, mindennek megvan az önfenntartó vagy alkotói célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!