Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Sok spiri tanítványjelöl...

Sok spiri tanítványjelöl miért van, hogy nem tudja, mit akar?

Figyelt kérdés
Nagyon foglalkoztat, hogy az emberek túlnyomó többsége miért nem rendelkezik saját akarattal és célkitűzéssel? Handabandáznak mindenféle helyes és nem helyes útról, meg,hogy mit kellene csinálniuk, de nem fogalmaznak meg konkrétumokat. Sokat hallgatom Chong An Sunim-ot is, nemrég rátaláltam egy másik, egész jó youtube csatornára (valamilyen Kunó), oda is benézek okulni, és mindenhol hallom, hogy az emberek tanácstalanul kérdezősködnek, hogy mit kellene csinálniuk, de egyik sem fogalmazza meg, hogy mi a célja, mit szeretne elérni, milyen kitűzéshez milyen teendő kapcsolódik, hanem inkább konformistaként úgy tekintenek a saját életükre, mint egy feladatra, saját akarat nélkül és kívülről várják az utasítást. De az, hogy valakinek mi a jó, mi a helyes út, azt nem tudhatja más, őhelyette. Én mnden tanító helyében azonnal visszakérdeznék: "Mit szeretnél?". Mert nem mindegy, hogy valaki mondjuk akar venni egy Porschét vagy szeretne egy családi házat vásárolni, vagy gyereket, családot szeretne, urambocsá eldönteni szeretné, hogy való-e neki család, gyerek, stb. Ha nagyszabású anyagi tervei vannak valakinek, akkor nyilván az a "helyes út", hogy az egzisztencia kiépítésére fókuszál, hogy meglegyen a rávaló, esetleg meg lehet tanácsolni, hogy gondolja át, mi az, amiben kompromisszumot tud kötni. Mondjuk nagyértékű autó esetén, hogy nem kell újnak lennie, vagy ház esetén elég egy kisebb, vagy egy kevésbé frekventált lokáció stb stb stb. Ha valakinek nem jön össze a családalapítás, akkor az önismeretbe kell beleásni és ott tenni rendet, ha még nem döntött és ebben bizonytalan, megint máson kell dolgozni stb stb stb. Ezek csak kiragadott példák, de ahogy a zen is mondja, ha valaki éhes, adj neki enni, ha szomjas, adj neki inni és ilyen egyszerű. De legalább a képzeletbeli emberünk megmondja, hogy éhes vagy szomjas-e. A spiritualitáshoz forduló tanítványjelölteknek miért nincs céljuk???? Sokszor csak általánosságban kérdeznek, holott a célokat, terveket nem lehet a másik "szájába rágni".
2023. aug. 4. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem azért, mert az nem spirituális cél, hogy valaki akar új autót venni vagy gyereket csinálni.
2023. aug. 4. 17:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó, értem, de akkor mi számít spirituális célnak? Nem kekec kérdés, hanem komoly, mert én a spiritualitást úgynevezett "alkalmazott tudomány"-ként tekintem, azaz olyan tudás, amit a hasznomra fordíthatok.
2023. aug. 4. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

én az éhezőt megtanítanám arra h maga keresse és csinálja meg az ételét, ahogyan a szomjazónak is.

materalista célok amiket felsoroltál és nem spirituális.

nem vagy tisztában a dolgokkal.

a spiritualitás önismeret és fejlesztés, valamint másokat erre terelni és fejleszteni.

sok spiritualista irányzat konkrétan pontokba szedi azt h miket kell csinálni. szerintem pont ez ront el mindent. tehát amiket eddig néztél azok jobbak. majd ha megtalálod azokat akik pontról pontra szednek mindent-majd kitéped tőlük a hajadar.

2023. aug. 4. 21:37
 4/7 anonim ***** válasza:

"A spiritualitáshoz forduló tanítványjelölteknek miért nincs céljuk????"

Van céljuk. Kb. az mint neked. Keresni az örömöket, kerülni a fájdalmakat.

"ahogy a zen is mondja, ha valaki éhes, adj neki enni, ha szomjas, adj neki inni és ilyen egyszerű"

Meg a másik, hogy "Miben segíthetek?". Szerintem ezek részben metafórikusak, részben kell hozzá egy mély tudatosság, hogy eljusson az ember oda. Még itt is megvan szerintem, hogy hiába vagy éber és helyes az irányultságod, műkörmösként nem tudsz sokat segíteni nemlineáris differenciál egyenletrendszerek megoldásában.

Az integrál filozófia foglalkozik azzal, hogy a tradicionális keleti utak önmagukban nem fednek le mindent, mert ők szinte csak a "felébredéssel" foglalkoznak. A nyugati rendszerek foglalkoznak a felnövéssel és a tudományokkal, tradicionálisan jóval kevesebbet a "felébredéssel". Pl. ha keleten elvonul valaki gyermekként, hosszú gyakorlások folytán "megvilágosodik", akkor ő a "megvilágosodást" gyermeteg szinten fogja értelmezni és használni.

2023. aug. 4. 22:08
 5/7 Tudi333 ***** válasza:
51%
Mert annyira nincs önbizalmuk az embereknek, hogy vagy nem tudják mit akarnak vagy nem merik felvállalni, mert az nem fér bele a "tiszta" spiritualitásba, ha én pl nagy házat akarok. Mert azt hiszem azzal jobb lesz. Pedig tudatosodni is igazából azért akarnak és megvilagosodni is, hogy azt hiszik akkor majd jobb lesz. Kb ez az ok.
2023. aug. 4. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Sokan elveszve érzik magukat és iránymutatást keresnek. Sokan meg csak kapcsolódni szeretnének más emberekhez, nem szeretnék egyedül járni az útjukat, hanem valakivel vagy valakikkel együtt. Ez amúgy teljesen természetes, csak már annyira súlykolva van, hogy neked egyedül kell elérni mindent, hogy aki társaságot keres az egyenesen levan nézve és levan szólva.
2023. aug. 5. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Mert ez a megfelelője a "gender studiesnak".

Semmire sem jó, csak tudod lobogtatni, hogy edukált vagy.

Az spiri meg a vallásoknál is szubjektívabb.

Sokra mész vele xd

2023. aug. 6. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!