Mit jelent ha az ember már nem vágyik semmire sem az életben?
Csak gondolj bele ha majd ott tartasz hogz a halálodon leszel
Nagyon megfogod bánni hogy nem élvezeted ki az életet nem értél el szinte semmit nem voltál boldog,lehet most csak ilyen időszakod van.de én ezt nem tudhatom .vagy esetleg fordulj szakemberhez
#1 köszi a válaszod. Voltam már ilyen helyzetben még évekkel ezelőtt, hogy majdnem meghaltam, sőt azt hittem az lesz a vége de nem az lett. Azonban nem erre gondoltam sőt ez fel sem merült bennem amiket te írtál. Meg akartam halni és talán meg is kellett volna, azonban az hogy nem haltam meg nem rajtam múlt. Azt azért hozzáteszem nem öngyilkosság volt. Azóta van bennem ez az érzés hogy nem azért élek mert élni akarok vagy mert ezt vagy azt el akarom érni, meg akarom élni az életben, hanem egyszerűen azért élek mert még nem haltam meg. Viszont az a furcsa hogy az öngyilkosság sem vonz, pedig kismillió féleképpen végezhet magával az ember. De valamiétt ez is távol áll tőlem. Szóval még ilyen téren is abnormális vagyok.
A szakember sokba kerül erre jelenleg nincs pénzem illetőleg idegen embernek legyen az szakember, nem szívesen avatnék be ennyire a lelkemben lévő sötétségbe, vagy a lelkem rejtelmeibe, nevezzük akárhogy is.
Ez valami depreszió,kiégettséggel kombinálva.
Amit valami gond okoz. Gondolom jó sok kudarc ért és motiváció meg nulla.
Én nagyapámnál tapasztaltam ezt. Nyugdíjjas lett nem költött nem adott magára meg semmire a földig ért a szakálla ,de nem érdekelte. Elolvasta az újságot megnézett néha egy focimérkőzést és ennyi volt kb az élete.
De neki olyan volt az élete ,hogy bármit tett nem jutott előréb ,nem értékelték. És volt egy pont mikor beleunt és reményt vesztett. És ha nincs reményed se lényegében megsemmisülsz.
Valamit találj ki még ha kis célokat is mert tényleg bele lehet pusztulni. Nem azonnal ,,inkább fokozatosan pár év alatt.
Nem tudom hány éves vagy, és milyen nemű. Én anyaként érzem ezt mostanában. Kamasz gyerekem van akit imádok. De... Olyan céltalannak és üresnek érzem magam. Pedig mindig életvidám vagyok, a barátaink is belőlem táplálkoztak mindig is.. De most én is ide értem valamiért.
Küzdök ellene, tűzok ki célokat, vannak álmaim még, de mégis sokszor beleesek ebbe... Pedig nagyon szépen megvalósítottam a terveim, vagyaim 90%-át, egészségesek vagyunk, stb.
Köszönöm szépen a tartalmas és segítő szándékú válaszokat! Nem könnyű motivációt találni mert hosszú évek óta egyedül vagyok. De majd talán sikerül valami. Öngyilkosságtól nem félek valahogy az még bennem van hogy sosem fogom feladni, bármi lesz is ez az egy dolog amihez még valami oknál fogva ragaszkodok bár megmagyarázni nem tudom miért olyan fontos ez számomra. Az öngyilkosság pedig a teljes feladás lenne. Azonban ez nem változtat azon a tényen hogy részemről valóban csak azért élek mert még nem haltam meg.
#5-ös férfi vagyok, a 30-as éveim végén. Neked kívánom hogy mielőbb egyenesbe jöjjön az életed. Ha vannak barátaid, van családod, gyermekeid, akkor belőlük próbálj meg erőt meríteni mert a legnagyobb erőforrást, motívációt az élethez neked a család adhatja.
"Mit jelent ha az ember már nem vágyik semmire sem az életben?"
Azt, hogy megvilágosodott.
Hiszen, ha már nincsenek kötöttségek, függőségek, vágyak, akkor megszabadult.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!