Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megmagyarázni...

Hogyan lehet megmagyarázni spirituálisan az félelemnek ezt a típusát, és mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Szerintem több félelem létezik. Félünk például bemenni egy tigrisekkel teli ketrecbe, hiszen úgyis a rövidebbet húzzuk, ez valós félelem.

Aztán van olyan félelem is - és erről szól a kérdés -, amikor valaki megmérettetés előtt áll, és negatív képek peregnek le a szeme előtt. Tehát elképzeli, hogy milyen rossz történik majd, és attól fél. Egy olyan dologtól, ami be sem következett, sőt, talán be sem fog következni.

Irreálisnak tűnik, de szerintem számtalanszor vagyunk ilyen helyzetben!

Mit lehetne tenni?

Egyébként nem mondom, hogy csak ez a két típusú félelem létezik.

2023. jún. 22. 21:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Hawkins: Elengedés c. könyve. Tulajdonképpen a buddhizmus tanításait használja fel arra, hogy segitsen az érzelmek kezelésében. A félelem a könyv egyik központi témája, mint érzés, ami leginkább gátol, hiszen irracionálisan félni mindentől lehet. A könyv tulajdonképpen egyensúlyozni próbál a spirituális és pszichológiai magyarázatok között, de inkább spirituálisnak nevezném, amiket leír. A magyarázata, hogy a negatív érzelmek alacsony energiaszintet hoznak, a pozitívak magasat, a negatív érzelmeket, amik kötődésekből erednek el kell engedni, hogy emelkedhess. Hagyod őket hatni, lepörgeted a képeket és kifújod, elengeded. Segítheted ezt úgy, hogy megkérdezed magadtól miért is félsz, mi ennek az alapja, és a legalapabb indokra bontod a problémát, és apránként pörgeted le és engeded el. Azzal tudod leginkább elengedni a félelmeidet, ha a diszkomfortos szituációkat meg is éled, tehát például kiállsz emberek elé, mert látni fogod, hogy képes vagy rá, ettől már nem kell tartanod. Így a legkönnyebb úrrá lenni a pánikon, megérezni, hogy teljesen irracionális volt az egész félelem.

De azt fontos hozzátennem, hogy komolyabb pszichés problémával inkább menj szakemberhez, aki segíthet a pánik legyőzésében. Hiszen például Hawkins módszerénél, ha hagyod hatni a negatív érzelmet, az egy depresszióra hajlamos embernél visszaesést is hozhat elengedés helyett. Illetve Hawkins rövid esettanulmányokat ír le, ahol alkalmazza módszerét, éssokszor pácienséről ír. Tehát az illető a gyógyulást segítséggel érte el, nem egyedül, könyvvel a kezében.

2023. jún. 23. 03:07
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
11, te is tudod hogy ez nem 2 perc, de nem is 2 hónap vagy év.
2023. jún. 23. 04:41
 13/16 A kérdező kommentje:

Nekem már egy ideje van egy olyan gondolatom, hogy van hamis megérzés, amit pusztán az ember a félelmeiből vetít ki, és valódi megérzés.

Szerintem a kettő között érzésben nincs különbség. Én így tapasztaltam.

2023. jún. 23. 04:50
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Akkor most melyik?
2023. jún. 23. 05:08
 15/16 NTBS ***** válasza:

Nem tudom.

Önfejlesztéssel.

2023. jún. 23. 10:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem pontosan miért írod ezt. Egyrészt Hawkins módszere a könyv szerint is egész életen át gyakorlandó. Az elsajátítás folyamata pedig egyéni lesz mindenki számára. Másrészt írtam, hogy a buddhizmuson alapszik, de nem azonos vele, egy egyszerűsítettebb rendszer, nem igényli, hogy megfosszd magad bármitől, sokkal inkább a megértés, a túllépés a lényege.

2023. jún. 23. 14:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!