Ez az anyagi világ, anyagi létezés nevezhető a Gonosz birodalmának, ha az tapasztalható, hogy a kegyetlenebb, erőszakosabb, hazug, manipulatív, más érző lényeket eltaposók, megevők maradnak fent, élhetnek teljes, boldog, gazdag életet?
Azért ja vagyonra csak a kisember kárán lehet szert tenni akkor azzal kijelentjük hogy tényleg nincs becsületes gazdag. Mondjuk azért egy pár csak akad…
Én ebbe azért nem tudok beleszólni mert síkhülye vagyok az üzlethez, meg nem lennék képes nyalizni hogy feljebb jussak.
Azért maximum egy-két százaléka van az embernek akiket a pénz ne vonzana…
Bevallom engem is amikor épp nem vagyok leszedálva és haragszom is a családomra amiért áltag emberként gyereket csináltak, miközben milliomos palántáknak annyira könnyű.
Én személy szerint már voltam annyira leégve hogy normális kajára nem volt pénzem, látom hogy rokonaim kidolgozzák egyszerű melósként a belüket és közben volnam már pl las vegasban egyszer, ami olyan luxus amit sem a családom sem a magyarok többsége el sem tud képzelni…
Innentől kezdve én csak azért vagyok a pénz ellen mert szeretek szembemenni az árral, nem szeretném ha rajtam is uralkodna, de közben meg tudom hogy mennyivel jobb sok pénzzel élni….
És szívesen “égnék a pokolban” emiatt
Sajnos igen. Ha nem te magad vagy a kizsákmányoló, igyekszel tisztán tartani az üzleted, akkor az üzleti partnereid olyanok, akik másokon taposva jutnak fel. Így közvetve részese leszel a láncnak.
Ha csak a gazdagok csinálnának gyereket, nem lennének többé gazdagok. Nem lenne, ahonnan pénzt szerezzenek. Középosztályig süllyednének. Aztán valaki kihasználná őket, aki meggazdagodna, és a kör kezdődne elölről. Nyomorba, és betegségbe rossz gyereket szülni, de az pedig elkerülhetetlen, mert nekik még védekezésre sem futja, és oktatásra sem. Az egyetlen jó dolog az életükben nagyjából az, ha a nemi vágyaikat kielégíthetik. És ugye ebből elég könnyen lesz utódlás. Az átlag ember megengedheti magának, hogy utódai legyenek, mert ha nem is luxusban, de el tudja őket tartani. Tudja iskoláztatni. Az ilyen gyerekeknek van esélye, hogy élhető legyen az életük. Neked is van interneted, és nem az utcán laksz. Neked megvan az időd, és az energiád, hogy szellemi témakörben is érdeklődj.
Szerintem jó dolog, ha tartasz attól, hogy a pénz uralkodna rajtad. Igazából mindegy, miért nem törekszel minden áron pénzt felhalmozni. A lényeg, hogy nem teszed, és nem ez az életed középpontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!