Milyen a halál?
Mindenki fél, én is félek. A halál egy olyan dolog ami megtörténik és nincs visszaút, ami volt, nincs.Őszintén, szerinted van valaki aki megjárta a túlvilágot majd visszasétált közénk? Nem hiszem.
Szerintem nem fájdalmas.De hiszem hogy van élet a túlvilágon. Kitartást neked🙏 Isten vigyázzon reád és segitsen utadon.
A halál sokféle. Van, aki évekig szenved egy betegségben, van, akivel gyors szívroham végez, de olyan is van, aki észre sem veszi, mert álmában éri.
Szimplán megszűnik a tudatod, a tested nem funkcionál többé, minden, amit az agyad elraktározott, elveszik.
Kérdező, még ha nem is hiszel semmiben, a halál nem lehet rossz. Mint az álomtalan alvás. Nem hiányolsz semmit, nem félsz, vagy szenvedsz. Örök nyugalomra helyeznek. Sokan félnek attól, hogy nincs semmi a halál után, de szerintem ha nem lenne semmi utána, az egy egészen kellemes végkifejlet lenne. Attól, hogy mi van a halál után, szerintem nem érdemes félni. Bár maga a halál előtti pár pillanat biztos, hogy egyeseknek ilyesztő.
2. A sámánizmusnak ez volt a központi motívuma. A sámán, a kiválasztásakor szimbolikusan meghalt, tetszhalálba került, és átélte a "túlvilági" beavatást. Ezután a fő feladata az volt, hogy időről időre transz által megismételje ezt a tetszhalál élményt, és a holtak világába utazzon. Volt, hogy nem tért vissza. De maga ez a motívum a sarkvidéktől egészen közép, és kelet ázsiáig, a délkelet-ázsiai szigetekig, és ausztráliáig megtalálható volt még a 20. században is. A hitük szerint megtapasztalták a halált, és ismerték a holtak világát. Kevés sámán élt drogokkal, ezért még azt se lehet mondani, hogy simán csak be voltak állva, mint a gerely.
Hogy ne jöttek volna vissza? Kismillió halálközeli élmény van a youtubeon is pl. Tv-ben is volt egy ilyen műsor. Beállt a klinikai halál, majd onnan jöttek vissza.
4 - "a halál nem lehet rossz. Mint az álomtalan alvás. Nem hiányolsz semmit, nem félsz, vagy szenvedsz."
Bár én nem hiszek abban, hogy számomra lenne folytatás a halálom után, de ezt a kijelentést erősen vitatom. Egyrészt a halál nem ugyanaz, mint meg sem születni, mint amit te voltaképp megfogalmaztál. A halál lehet baromi fájdalmas is, arról nem is beszélve, hogy rám vonatkoztatva valóban pusztán annyi, mint az álomtalan alvás, de a környezetemnek meg rossz, én pedig nem kívánom nekik, hogy átéljék az elvesztésemet, a kutyámnak sem, hogy új gazdát kelljen találnia, stb.
milyen a halál?
van gyors és lassú kínkeserves szenvedéses és persze a kettő közötti állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!