Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezoterikus magyarázat...

Az ezoterikus magyarázat szerint vannak olyan nehéz élethelyzetek, amikből lehetetlen kijönni, vagy mindig van megoldás?

Figyelt kérdés
2023. máj. 16. 21:03
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
90%
Attól függ mennyire vagy tudatos. Ha folyton ugyanabba a ködörbe esel, akkor nem vetted észre, nem tanultad meg a leckét. Ha következményként tekintesz rá, teljesen reális. Te hibáztál, tehát a felelősség átvétele is a tiéd. Azt nem érted, miért kerülsz mindig ugyanabba a helyzetbe. Ezért kell a tudatosságodat növelni.
2023. máj. 20. 17:55
 32/41 anonim ***** válasza:

Dehát persze hogy ugyanaz a karma és a sors, mi másban lehetne hinni? Hogy is lehetne különválasztani?

Olyan sok tényleg zsigerből gerinctelen embert ismerek akikkel olyan jó dolgok történnek

Sőt abban is biztos vagyok hogy rám sokkal jobban hat az előző életek beli karma mint amit a mostaniban felhalmoztam

A sorsban pedig valóban nagyon hiszek, azt nem tagadom

És az enyém olyan, amiért már szinte kiválasztottnak érezhetem magam mert olyan szinten mutatja meg a sors hogy csak a perverz karma játékszere vagyok, hogy az hihetetlen és tudom hogy az lesz a sorsom nekem is hogy megőrüljek, vagy orvosi fogalommal elve ne legyek már beszámítható

2023. máj. 21. 14:48
 33/41 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem rendkívül perverz a karma, ez a legjobb szó rá és ez a legnagyobb gond

Amióta elkezdtem ezzel fogalalkozni, mint egy puzzle úgy álltak össze a történések a fejemben, akár egy felbukkanó TikTok videóban tud üzenni és szinte érzem ahogy röhög rajtam

2023. máj. 21. 14:50
 34/41 Grimfox ***** válasza:
100%
Egyszerű különválasztani. A sorsodon nem tudsz változtatni, akkor sem, ha akarsz. A karmán lehet változtatni, ha akarsz. Ez a különbség, és ez elég nagy különbség. A kettőben együtt hinni olyan, mintha egyszerre lennél református, és hindu.
2023. máj. 21. 17:14
 35/41 A kérdező kommentje:

#Grimfox

Ha a sorson nem lehet változtatni, akkor vannak akik arra vannak kárhoztatva, hogy az egész életüket betegen, szegénységben éljék le, és ha akarnak sem tudnának meggazdagodni, illetve legyőzni a betegséget?

Annyit tehetnek, hogy türelemmel elviselik, ezáltal jobb karmát kapnak, és a következő életben, majd jól fognak már élni?

2023. máj. 21. 17:38
 36/41 Grimfox ***** válasza:
92%
A sors, és a karma kizárják egymás létezését. Vagy az egyikben hiszel, vagy a másikban. Ezért is írtam, hogy mindkettőben hinni, olyan mint ha két teljesen eltérő vallásban hinnél. Ha a sorsban hiszel, az azt jelenti, hogy azt gondolod, egy magasabb erő az egész életedet a kezében tartja, és előre eltervezte minden pillanatodat az életben. Vagy legalább is a lényegeseket, ha a szabad akaratot nem akarod kizárni. A karma magától lejátszódó folyamat, nem egy istenség, vagy hasonló szabja ki rád. Egyszerű következménye mindannak, amit teszel, gondolsz, stb. Ami azt jelenti, hogy a cselekedeteiddel, és döntéseiddel irányíthatod, mi fog veled történni a jövőben. A kettő együtt nem működik. A karma csak olyan dolgokat tesz elkerülhetetlenné, amikkel együtt születsz. De ha most tudatosan cselekszel, a következő születés körülményeit is befolyásolod.
2023. máj. 21. 17:49
 37/41 A kérdező kommentje:

Értem, elnézést, félreértettem amit írtál.

A spirituális gondolkodók többsége a sorsot vagy a karmát fogadja el?

2023. máj. 21. 17:58
 38/41 Grimfox ***** válasza:
100%
Ezt nem tudom megválaszolni. Keleten biztos a karma a gyakoribb. Nyugaton meg változó.
2023. máj. 21. 18:12
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
#34 Én fordítva gondolom. A sorsodon lehet változtatni, a karmádon nem, de igazándiból ezt csak a tudatosságod határozza meg. A tudattalan teremtés inkább karma, a tudatos teremtés inkább sors, de ezek csak fogalmak. Mindenki másképp magyarázza, mint ahogy a tanítók is. A dolgok lényegi gyökere azonban 1!
2023. máj. 22. 13:33
 40/41 Grimfox ***** válasza:
100%
Fogalmakon vitatkozni tényleg hiábavaló lenne, ha közben ugyanarra gondolunk. Vagy legalább is hasonló dologra.
2023. máj. 22. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!