Múltbéli történéseket,traumákat,fel nem dolgozott eseményeket hogyan tudom végre elengedni?
Sajnos a múlt kihat még most is a jelenemre,tanácstalan vagyok,mert ördögi körben érzem magam.
Nagyon sok negatív sérelem ért,a mai napig is sajnos.
( Szüleim alkoholisták,miattuk a mindennapos aggódalom,ők egymással folyamatosan veszekszenek...szégyent érzek,szomorú és dühős vagyok,nem érzem jól magam lelkileg.De nem szeretnék ebben az állapotban maradni.
Nem velük élek,de közel hozzájuk...
Az előző élmények és traumák megélése nehéz lehet, de van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy segítsd magad a feldolgozásban és az elengedésben.
Keress segítséget: Először is, fontos megemlíteni, hogy nem vagy egyedül. Sok ember él hasonló élethelyzetekben, és számos szakember, terapeuta vagy tanácsadó áll rendelkezésedre, akik segíthetnek neked a folyamatban. Lehet, hogy érdemes keresni olyan szervezeteket vagy csoportokat is, amelyek támogatják az alkoholizmusban érintett családtagokat, és lehetőséget biztosítanak a közösség és az érzelmi támogatásra.
Beszélj valakivel: Ha nehéznek érzed a beszélgetést egy szakemberrel vagy más segítővel, akkor érdemes lehet olyan személlyel beszélned, akiben bízol és aki támogató. Fontos, hogy olyan személyt válassz, aki nem ítélkezik vagy tanácsot ad, hanem inkább csak figyel és meghallgat.
Írd le a gondolataidat: Az írás segíthet neked a múltbeli tapasztalatok feldolgozásában és az érzések rendezésében. Próbáld meg feljegyezni azokat a gondolatokat, amelyek előjönnek benned, vagy írd le a naplódba azokat a dolgokat, amelyek nehéznek érzed.
Próbáld meg elfogadni a múltat: Az elfogadás az első lépés az elengedés felé. Elfogadni azt jelenti, hogy nem próbálod megváltoztatni a múltat, hanem inkább elfogadod azt, amit megtapasztaltál. Ez segíthet neked abban, hogy továbblépj az életedben.
Találj olyan tevékenységet, ami segít a feszültség levezetésében: Az ilyen tevékenységek közé tartozhat a meditáció, a jóga, a sport vagy a zenehallgatás. Fontos, hogy olyan tevékenységet válassz, amely segít neked a stressz és a feszültség levezetésében.
Ne feledd, hogy az elengedés egy hosszú folyamat, és lehet, hogy szükséged lesz időre és támogatásra ahhoz, hogy teljesen átélhesd. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a folyamattal, ne habozz segítséget kérni egy szakembertől!
Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat,és a biztató szavakat.
Megfogadom amiket írtál!
Igen,érzem én is,hogy hosszú folyamat lesz,de évtizedek óta ebben élek:(
Sehogy
Mint elszenvedője ezeknek, nincs az az isten hogy el lehessen engedni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!