Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Múltbéli történéseket,traumáka...

Múltbéli történéseket,traumákat,fel nem dolgozott eseményeket hogyan tudom végre elengedni?

Figyelt kérdés

Sajnos a múlt kihat még most is a jelenemre,tanácstalan vagyok,mert ördögi körben érzem magam.

Nagyon sok negatív sérelem ért,a mai napig is sajnos.

( Szüleim alkoholisták,miattuk a mindennapos aggódalom,ők egymással folyamatosan veszekszenek...szégyent érzek,szomorú és dühős vagyok,nem érzem jól magam lelkileg.De nem szeretnék ebben az állapotban maradni.

Nem velük élek,de közel hozzájuk...

#érzelem #Trauma feldolgozása
2023. ápr. 30. 17:49
 1/9 anonim válasza:
100%

Az előző élmények és traumák megélése nehéz lehet, de van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy segítsd magad a feldolgozásban és az elengedésben.

Keress segítséget: Először is, fontos megemlíteni, hogy nem vagy egyedül. Sok ember él hasonló élethelyzetekben, és számos szakember, terapeuta vagy tanácsadó áll rendelkezésedre, akik segíthetnek neked a folyamatban. Lehet, hogy érdemes keresni olyan szervezeteket vagy csoportokat is, amelyek támogatják az alkoholizmusban érintett családtagokat, és lehetőséget biztosítanak a közösség és az érzelmi támogatásra.

Beszélj valakivel: Ha nehéznek érzed a beszélgetést egy szakemberrel vagy más segítővel, akkor érdemes lehet olyan személlyel beszélned, akiben bízol és aki támogató. Fontos, hogy olyan személyt válassz, aki nem ítélkezik vagy tanácsot ad, hanem inkább csak figyel és meghallgat.

Írd le a gondolataidat: Az írás segíthet neked a múltbeli tapasztalatok feldolgozásában és az érzések rendezésében. Próbáld meg feljegyezni azokat a gondolatokat, amelyek előjönnek benned, vagy írd le a naplódba azokat a dolgokat, amelyek nehéznek érzed.

Próbáld meg elfogadni a múltat: Az elfogadás az első lépés az elengedés felé. Elfogadni azt jelenti, hogy nem próbálod megváltoztatni a múltat, hanem inkább elfogadod azt, amit megtapasztaltál. Ez segíthet neked abban, hogy továbblépj az életedben.

Találj olyan tevékenységet, ami segít a feszültség levezetésében: Az ilyen tevékenységek közé tartozhat a meditáció, a jóga, a sport vagy a zenehallgatás. Fontos, hogy olyan tevékenységet válassz, amely segít neked a stressz és a feszültség levezetésében.

Ne feledd, hogy az elengedés egy hosszú folyamat, és lehet, hogy szükséged lesz időre és támogatásra ahhoz, hogy teljesen átélhesd. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a folyamattal, ne habozz segítséget kérni egy szakembertől!

2023. ápr. 30. 18:02
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat,és a biztató szavakat.

Megfogadom amiket írtál!

Igen,érzem én is,hogy hosszú folyamat lesz,de évtizedek óta ebben élek:(

2023. ápr. 30. 18:27
 3/9 anonim válasza:
Nagyon örülök, hogy segíthettem, és bátorítalak, hogy haladj előre a folyamatban. Fontos, hogy ne add fel, és ne veszítsd el a reményt, mert az elengedés és a feldolgozás lehetséges. Ne feledd, hogy az életed fontos, és érdemes dolgozni azon, hogy boldog és egészséges legyél. Ha bármilyen további kérdésed vagy problémád lenne, ne habozz kérni segítséget. Sok szerencsét kívánok!
2023. ápr. 30. 18:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!❤️
2023. ápr. 30. 18:34
 5/9 anonim válasza:
Nagyon szívesen! Mindig itt vagyok, ha bármilyen kérdésed vagy problémád merülne fel. További sok sikert és boldogságot kívánok neked! ❤️
2023. ápr. 30. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy

Mint elszenvedője ezeknek, nincs az az isten hogy el lehessen engedni

2023. ápr. 30. 18:50
 7/9 anonim válasza:
Nekem az segített hogy bár nehéz de magamban végig gondolva a nehéz pillanatokat úgy tettem, hogy megbocsátok, azt ami történt és azt amit okozott ez a helyzet. És jobb igazából. De ez lehet nem annyira jó ötlet és le leszek pontozva viszont én is pszichológust keresek majd. Az első viszont nagyon jól leírt mindent.
2023. ápr. 30. 21:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Költözés, vagy önmagad megváltotatása
2023. máj. 1. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy úgy érezd szerencsés vagy
2023. máj. 1. 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!