Mi a véleményetek az értelmes civilizált dinoszaurusz elmélettel kapcsolatban?
Nem az enyém a másik kérdés.
23, igen, tudom. De ha konteókat keresünk, akkor hol máshol találnánk meg? Márpedig egyesek az elmélet létét kérdőjelezték meg. És az elmélet bizony létezik, még ha nem is tudományos elmélet, hanem konteó. A cikkel pusztán azt óhajtottam bizonyítani, hogy az elmélet létezik. Pont annyira, mint az, hogy madarak nem léteznek, vagy az a földönkívüliek teremtették az embert kísérleti vagy tenyésztési céllal.
Azt egy szóval sem állítottam, hogy ne lenne ipari baromság az egész:D
25, elméletnek nevezik a Lapos Földet, az üreges földet, a nemlétező madarakat... azt is, hogy a nácik bázist építettek a Hold túloldalán, stb...
Akár tetszik, akár nem, ami egy összetett gondolatmenet (a logika sajnos nem feltétel) és nincs rá bizonyíték, az elmélet. De nem véletlen, hogy az ilyesmire szoktuk hasnzálni a konteó, azaz összeesküvés elmélet szót még akkor is, ha pl abban, hogy a dínók evolúciója más is lehetett volna, semmilyen összeesküvést nem tartalmaz.
Tudományos elméletnek ne hívjuk, ebben egyetértek. De ezt nem is tette sneki.
Az igazi elméleteknél a logika igenis feltétel.
Máshogy fogalmazva: épp elég baj, hogy Szántai történésznek nevezi magát - nekünk nem kell felülni erre a vonatra.
Igen, teljesen egyetértek:D
A logikáról meg annyit, hogy hát vannak jó elméletek, meg rosszak. Ahol nincs megfelelő logika vagy tényalap, az bizony rossz elmélet:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!