Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A “kontejósok” a buták vagy...

A “kontejósok” a buták vagy igazából a minden benyaló másik oldal?

Figyelt kérdés
Melyik oldal lehet a butább?
2023. jan. 25. 08:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Nyámi-nyámi! Hallottátok?

[link]

2023. jan. 27. 14:10
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

Mert aki első számú közellenség, azt blamálják, régi recept.

Konteózzák, hiteltelenítik, ágálnak ellene.

Igaz hogy ezt is meg kell vizsgálni, mert nem minden állítás 100%-os tisztaságú, ebbe is azért sok mindent bele lehet keverni.

2023. jan. 27. 14:13
 33/34 anonim ***** válasza:

#12 szerintem ironizált. Mindenki lepontozta, pedig szerintem tökéletesen hozta szándékosan a konteohívek paródiáját.

#23-25. viszont komolyan gondolja amit ír, ő paranoid világszemléletű, azaz magasabb szinű konteós, mert mindenbe reflexesen belelátja a háttér ármányt, cselszövést.

Szóval a konteósság az egyfajta mindset, pszichés attitűd is. Üldözési mánia vagy legalábbis másokról az alapvető rossz feltételezése kell hozzá...

2023. jan. 28. 01:59
 34/34 A kérdező kommentje:

“ #23-25. viszont komolyan gondolja amit ír, ő paranoid világszemléletű, azaz magasabb szinű konteós, mert mindenbe reflexesen belelátja a háttér ármányt, cselszövést.

Szóval a konteósság az egyfajta mindset, pszichés attitűd is. Üldözési mánia vagy legalábbis másokról az alapvető rossz feltételezése kell hozzá...”

Persze. Viszont az ok-okozatról és a miértekről sem feledkezzünk meg. Miért van olyan mindsetje, miért gondolkodik úgy a világról, miért feltételez rosszat az emberekről stb. Szerintem ezeket is érdemes vizsgálni. Mert szerintem nem lesz csak úgy a semmiből valaki “konteós”. Ehhez szerintem minimum az kell, hogy megismerje az emberi természetet, tisztában legyen limitációval, gyengeségeivel, hajlamaival. És az is kell, hogy lássa, saját szemszögéből, hogy milyen viselkedésformákra képes az ember, amikor jót cselekszik akkor mi az igazi szándéka (az önzetlenség vagy megfelelés és státusz), ugyanakkor a hatalom milyen hatással van az emberi erkölcsre, hány olyan eset volt amikor a hatalom megváltoztatta az ember értékrendjét stb.

Szerintem eléggé szövevényes ez. Az okai annak, hogy “konteós” szerintem bonyolultak és saját okfejtései, tapasztalatai, magyarázatai szempontjából még legitimek is lehetnek.

2023. jan. 28. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!