Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem elfogadott ha...

Miért nem elfogadott ha többet tudnak a nők mint a férfiak? Miért van az hogy a nők szorgalmasabbak, könnyebben tanulnak, és mégis a férfi ego nem bírja ha a nő tud valamit? Az ego miatt teszem fel itt a kérdést az ezotériában.

Figyelt kérdés

2023. jan. 20. 09:20
1 2 3 4 5
 41/44 Darius- ***** válasza:

39- Ha megbantottalak, ne haragudj, az utolso mondatomon javitanék inkabb, utolag belegondolva hulyeség, ebbol nem lehet kovetkeztetni masok intelligenciajara.

Rosszul fogalmaztam meg. Azt akartam irni, hogy nem gondoltad at.

Amugy nalam elfogadott, ha egy no tobbet tud nalam valamiben, nyilvan onmagaban lehetetlenség, hogy egy ember mindenben tobbet tudjon a masiknal, de mivel a tudomanyokra, oktatasban hasznalt tantargyakra céloztal, én maradok a tornanal, amelybol van diplomam. Nagyon sok no (és férfi is) sokkal okosabb nalam.

2023. jan. 21. 22:36
 42/44 A kérdező kommentje:
Én is néha rosszul fogalmazok. Amúgy a többi része amiket írtál érthető is volt az előző kommentedben, csak az indítás volt rossz. Nálam is sokan okosabbak olyan területeken amikben kezdő vagyok, vagy amikben jobbak a képességeik.
2023. jan. 21. 22:49
 43/44 Darius- ***** válasza:

Igazabol ez az egyeduli hely, ahol magyarokkal érintkezek, habar az anyam magyar és a gyerekkorom is ott telt, vannak ismerosok is, de nem tartom veluk a kapcsolatot igazan.

Atolvastam figyelmesebben, igazad van abban is, hogy nem feminista célu a kérdésed. Megértem miért irtad, sajnos példaul egyes munkahely megkapasanal ez a dolog érvényesulhet, hogy a férfiak elonyben vannak. Szerencsére egyre inkabb haladunk elore, kiegyenlitodik.

2023. jan. 22. 00:49
 44/44 anonim válasza:

Az emberi történelem során a nőket gyakran kizárták az oktatásból és a tudományos, technológiai, és politikai területekről, ami lehet, hogy hozzájárult ahhoz a kulturális gondolkodásmódhoz, amelyben a nők tudása, szorgalma és képességei kevésbé elismerhetőek. Ezenkívül, a patriarchális társadalmakban a férfiak hagyományosan a család pénzügyeit irányítják és a vezető szerepet játszanak a munkahelyen, ami bizonyos elvárásokat támaszthat a férfiak felé. Ez a társadalmi rendszer azonban lassan megváltozik, és az egyenlőség és az elfogadás fontosabbá válik.

Az ego és az önmagunkkal és másokkal szembeni öntudatunk és önbizalmunk nagyon bonyolultak lehetnek, és számos tényezőtől függenek. Lehet, hogy a férfiaknak bizonyos elvárásokat kell megfelelniük a társadalomban, és amikor a nőknek sikere van, az fenyegetettnek érzezi őket. Azonban, ennek nem kell így lennie, és egy férfi sikereinek, és egy nő sikereinek komplementernek kell lenniük, és nem konkurenciának. Nem kellene, hogy bárki is rosszul érezze magát amiatt, hogy valaki más jobban teljesít. Inkább azt kellene ösztönöznünk, hogy mindenki érjen el, amennyire csak lehet, és támogassuk egymást az ebben való előrehaladásban.

2023. máj. 17. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!