Miért nem elfogadott ha többet tudnak a nők mint a férfiak? Miért van az hogy a nők szorgalmasabbak, könnyebben tanulnak, és mégis a férfi ego nem bírja ha a nő tud valamit? Az ego miatt teszem fel itt a kérdést az ezotériában.
Szerintem a mai társadalmat tekintve, elenyésző a nem személyiségzavaros emberek száma.
Azoknak is elenyésző a száma akik ténylegesen tisztában vannak az értékeikkel, és nemcsak úgy tesznek.
De ideálisan szép lenne.
Én sosem tartottam furcsának, hogy sok osztálytársnőm jobban teljesített nálam, vagy a nálam jobban tanuló fiúknál. Igazából az osztályban egy fiún sem látszott, hogy így érezné. Pedig ez már 17 éve volt. Már nem a régi értékeket tanulják a fiatalok. Otthon sem. Már a szüleim sem igazán ilyenek, és a korosztályomat elnézve a nagy átlagnak szinté nem ilyenek voltak a szülei. Ez kihalófélben van.
Az persze más kérdés, hogy például munkakörnyezetben, döntéshozói státuszban kit hogyan ítélnek meg. De az nem nevelés, hanem biológiai eredetű probléma.
Nem minden férfi ilyen hálistennek.
Nálunk pl. én okos vagyok és a többszörösét keresem, mint a férjem, viszont egyikünk sem érzi magát ettől kellemetlenül. Pont kiegészítjük egymást, mert amihez én nem értek, abban ő már-már zseni, amiért nagyon felnézek rá. Ő örül annak, hogy okos felesége van, egy hülye tyúkkal mégis mit kezdene? Én sem tudnék buta pasival lenni, rettentően unalmasak.
14 Egyébként lehet hogy épp a tanulatlan-tanult párosok jók, mert ott többféle terület jól működik.
13 az iskolában még mindig jó ez ha a nők is tudnak valamit, inkább később van az hogy aztán mégse jó. Nem nevelés szerintem se, hanem ösztön.
férfiak"versengést éreznek."
Ez nagyon káros a munkában, és legtöbbször teljesen irracionális döntésekhez vezet. Ugyanis nem a szakmában versenyeznek, hanem le akarják dominálni a többi férfit, a nőket meg aztán pláne. És nem szakmai indokok alapján, sőt, hanem ösztönvezérelten.
Ez mondjuk a nőknél is megvan de nem ennyire.
Viszont a férfiak, ha közös ellenségképet kapnak, egész jól együtt tudnak működni ideiglenesen.
Inkább az a nehéz, hogy férfiaknak semmi nem elég. Nők, férfiak, boldog családdal, magánélettel, nők tudnak dolgozni másokért, férfiak saját célokkal pozíciót akarnak a munkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!