Kik építették az egyiptomi piramisokat?
Figyelt kérdés
2023. jan. 17. 14:05
11/21 UlfOrmson válasza:
#7: Tutanhamont nem piramisba temették el, hanem egy sziklába vájt sírba a Királyok-völgyében. Ő az Új Birodalom fáraója volt, a piramisokat pedig az Óbirodalomban emelték
12/21 A kérdező kommentje:
Szerintem létezik olyan hipotézis a piramisok építésére, hogy részben gazdasági célja volt. A fizetést, amit a munkások kaptak érte életben tartotta a gazdaságot, mert a pénz bekerült így a körforgásba.
Másik részben ha valakit isteni lénynek tartanak, akkor a halálában is ennek a nagyságnak a képét akarják életben tartani.
2023. jan. 18. 13:42
13/21 anonim válasza:
(Elvileg 2016-tól ez az elfogadott is) Mi úgy tanultuk törin, hogy az egyiptomi állampolgárságot úgy lehetett elnyerni, hogy megdolgoztál érte, így épültek meg több 10 éve alatt ezek az építmények. Itt a Szfinx a nak kérdés, mivel az több mint 10 ezer éves elvileg és az oldalán a víznek a nyomát lehet látni.
14/21 A kérdező kommentje:
A Szfinxet nem tudom.
Én egyszer azt láttam valahol, hogy eredetileg egy nőstény oroszlán volt, majd a fejét Hafré átvésette a saját képmására. Ezért sokkal kisebb most a fej arányaiban a testhez, mert nem az az eredeti fej és le lett belőle vésve.
2023. jan. 18. 15:55
15/21 anonim válasza:
Ha ufók epitették a piramisokat mostanába miert nem epitenek semmit?
16/21 anonim válasza:
Az építmények nem értek el a céljukat, sőt, inkább károsnak bizonyultak, ezért ezzel a fajta segítséggel felhagytak.
17/21 anonim válasza:
Ufók mostanába stadionokat építenek
18/21 scamdemic válasza:
Szavazás helyett itthagyom ezt a linket:
https://www.youtube.com/watch?v=yJGe7PVSbzA
...talán választ ad a kérdésre is, vagy legalább egy kicsit elgondolkodtat egyeseket.
19/21 anonim válasza:
Több ezer évvel ezelőtt kihalt civilizáció.
20/21 UlfOrmson válasza:
#19 igen egy több ezer évvel ezelőtt (egész pontosan kb. 2000 éve) kihalt kultúra, az egyiptomi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!