Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Várható, hogy az örök élet...

Várható, hogy az örök élet mindenki joga lesz amennyiben kifejlesztik a megoldást rá? Vagy csak a gazdagok fognak tudni élni vele?

Figyelt kérdés
2023. jan. 10. 15:12
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

"Na pont emiatt nem látják sokan a problémát benne, mert nincs elég mentális kapacitás, pici az IQ, mainstreamet néznek meg hasonlók."

Tündérbogár, 20 évesen 118-as IQ-t mértek nálam ami a népesség felső 25%-ába sorol IQ szempontból, illetve biológia BSc-m van és laborban dolgozok. Biztos vagy benne hogy engem akarsz a simple minded emberek közé tenni?

Pont te vagy az aki képtelen párhuzamokat és metaforákat, hasonlatokat, allegóriákat értelmezni, és nem látod a kapcsolatot egy szemkenőcsre való jogosultság és az életmeghosszabbításra való jogosultság között.

Te vagy kettőnk közül az, aki nem tud absztrakt fogalmakat kezelni és absztrakt szellemi műveleteket végrehajtani (mint pl a párhuzamba állítás).

"Mindenkinek pont annyi joga legyen az örök élethez, mint Soros és Gates papinak. Ez így fair?"

Dehát senki nem mondta, hogy a szegényeknek ne lenne hozzá joga 😂

Joga van hozzá. PÉNZE nem lesz rá.

Itt vered a melledet az IQ-dra és a "hallatlan komplex" gondolkodásodra, közben nem érted mi a különbség a jog és a jogosultság között.

Mondok egy példát.

Jogom az VAN ahhoz hogy a Római parton vegyek nyaralót.

Nincs olyan törvény ami engem ettől eltiltana vagy korlátozna.

De nem vagyok JOGOSULT besétálni az egyik eladó villába, mert nem rendelkezek elég PÉNZZEL hogy megvegyem.

Érted?

Amiért nem fizetek annak nem vagyok jogosult a használatához/ birtokbavételéhez.

Jogom persze lenne fizetni és aztán igénybe venni azt a valamit.

2023. jan. 12. 11:13
 32/48 anonim válasza:
100%

"És van a halandó örök élet. Ez az amire a kérdező gondol.

Amikor a test ugyan képes folyamatosan megfiatalodni, és szinten tartani magát, de az illető nem sebezhetetlen."

Azért jobb ha tudod, nem kaptam agyvérzést, de ezt te is tudod, csak túloztál, oké oké oké.

Én eddig erről a halandó örök életről még nem hallottam.

Viszont az örök az egy dolgot tud jelenteni, hogy örökké élsz. Ezt nem lehet úgy értelmezni, hogy élek 300 évet és meghalok, az sehogyan sem számít örök életnek, hogy 300 évig élsz és meghalsz. Az örök szónak nyilvánvaló jelentéstartalma van. A kérdező akkor ha úgyse örök életről ír, írja ki normálisan, hogy az "öregedés megállításának" lenne lehetősége. A 300 évig való élet az neked örök élet?:)) Naugye.

De ha a kérdést úgy értelmezem, hogy nem öregszel de élsz 300 éven át. Szóval nézzük a hibásan feltett kérdést úgy, ahogy a kérdező rosszul gondolta.

"Na pont emiatt nem látják sokan a problémát benne, mert nincs elég mentális kapacitás, pici az IQ, mainstreamet néznek meg hasonlók."

Amióta világ a világ kedves kérdező, a gazdagoknak több jutott, a te hatalmas nagy intelligenciád ezt nem tudja felfogni? Csak nehogy véletlenül mindketten elmenjünk egy IQ tesztre, majd szépen meglátnád, hogy az enyém a magasabb, pedig te érveltél az IQ val, bár ezt a kommentedet alapvetően nem nekem írtad, hanem másnak.

De visszatérve ide, akkor kérdező, lenne számodra egy másik kérdésem. A Római Birodalomban miért nem volt mindenkinek ugyanahoz joga? Amióta létezik emberi civilizáció, az embereknek nem ugyanahhoz volt joga. Ha szegény ember rákos az USA ban egy rossz környéken, nem ugyanazt az orvosi ellátást kapja, mint egy kőgazdag amerikai. Akkor ezért miért nem megy az IQ zseni kérdező tüntetni? A szegény embernek nincs joga ugyanahhoz az orvosi ellátáshoz, mint a gazdagnak? Ez nem veri ki a biztosítékot kérdező? Vagy egy rossz környéken nincs jó közbiztonság, pedig ott is alapnak kellene lennie. Ez se veri ki a biztosítékot nálad? Csak majd ha esetleg 80 év múlva megállítjuk esetleg az öregedést, akkor mész majd tüntetni érte, de addig maradhatnak az egyenlőtlenségek a világban?

Már ha élni fogsz akkor, mert 80 év sok idő. Hány éves vagy?:)

2023. jan. 12. 12:03
 33/48 anonim ***** válasza:
83%

32#

"Viszont az örök az egy dolgot tud jelenteni, hogy örökké élsz. Ezt nem lehet úgy értelmezni, hogy élek 300 évet és meghalok, az sehogyan sem számít örök életnek, hogy 300 évig élsz és meghalsz. Az örök szónak nyilvánvaló jelentéstartalma van. A kérdező akkor ha úgyse örök életről ír, írja ki normálisan, hogy az "öregedés megállításának" lenne lehetősége. A 300 évig való élet az neked örök élet?:)) Naugye."

Nem "csak úgy" meghalásról van szó. De látom nagyon bántja az önérzetedet hogy benézted a kérdést...

2023. jan. 12. 12:09
 34/48 A kérdező kommentje:

31

“ Amiért nem fizetek annak nem vagyok jogosult a használatához/ birtokbavételéhez.”

Hát azért vannak egy páran fehérgallérosok akik így vannak ezzel :)

“Dehát senki nem mondta, hogy a szegényeknek ne lenne hozzá joga 😂

Joga van hozzá. PÉNZE nem lesz rá.”

Ez most egy etikai kérdés te pedig gazdaságit akarsz csinálni belőle. Szégyelld meg magad, talán ezért nem kellett volna a hittanórákat skippelni, most nem vitáznánk a semmin.

2023. jan. 12. 14:55
 35/48 anonim ***** válasza:
75%

Talán látni kéne az összefüggéseket, hogy az erkölcs az hogyan formálja a gazdaságot.

A gazdaság tulajdonképpen az erkölcs gyakorlati leképeződése.

A rablás mint jelenség egy gazdasági cselekvés, de az erkölcsi érzék teszi többé mint egy gazdasági jelenség.

Nem csak annyiról szól hogy "pénz vagy egyéb vagyontárgy gazdát cserélt".

A jogosultság és a jogosság kérdései is felvetődnek.

Továbbra sem tudsz párhuzamokat értelmezni.

Baromi kíváncsi lennék mit szólnál ahhoz, ha holnap két tányérsapkás gépkarabélyos tiszttel az oldalamon bekopognék hozzád, és azt mondanám hogy "az etika és az egyenlőség nevében most monden javadat szépen újraelosztjuk, mert NEM ETIKUS hogy neked bőségesen van élelmiszered a kamrádban, van egynél több pár cipőd, és annyit internetezhetsz amennyit akarsz, közben más ezekből nem részesül!".

És neked ott kuss lenne a neved a két fegyveres tiszt jelenlétében, akkor is ha te megdolgoztál azért a pénzért.

Tudod pont ez a komcsi mentalitás az ami végtelenül erkölcstelen, és irígy.

Tulajdonképpen elérhető ezzel a logikával az a szint is hogy "ha én nem kaphatok kenyeret ingyen a boltban akkor ne kapjon senki sem!!!".

Tudod az univerzális emberi erkölcsnek van egy sarokpontja: nincs semmi sem ingyen.

Aki bármit csak úgy ingyen akar, az igazából mástól akarja azt a valamit elvenni.

2023. jan. 12. 15:13
 36/48 A kérdező kommentje:

35

Továbbra sem tudsz kapitalista mivoltodtól elszakadni és különbséget tenni javak, szolgáltatások és élethez való jog között. De mivel saját magad bevallása szerint is kapitalista vagy így nem is elvárható hiszen nem is menne.

Maradjunk annyiban, hogy benned is elvesztettünk egy embert és nyertünk egy termelési tényezőt helyette.

2023. jan. 12. 16:01
 37/48 anonim ***** válasza:
31%

Kifogytál az érvekből kommancs? 😀

"Legyen ingyen sör, több jót, kevesebb rosszat, örök élet plusz két nap!"

Tudod pont a hozzád hasonlóakat figurázta ki a kétfarkuák szlogenje 🤣

De bizonyára felháborodnál ha csak úgy "élethez való jog" címen kivenném a bevásárlószatyrodból a kenyeredet. Bocsánat... a kenyerünket 😉

2023. jan. 12. 16:57
 38/48 anonim ***** válasza:
72%

És hogy az az öntöttvaskazán fejed felfogja (úgyse fogod felfogni) senki élethez való jogát nem vitatja el egy kapitalista se itt (amúgy szoci hajlamaim is vannak, de nem ilyen vadhajtásosak mint neked).

Joga bárkinek van bármit megvennie.

Ha te ingyen alanyi jogon akarsz valamit az viszont lopás.

Ingyen alanyi jogon élni az azt jelenti, hogy én rákényszerítem a péket, a hentest, a kőművest, az orvost, és a buszsofőrt hogy ELLENSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL dolgozzon nekem.

Vagy szerinted a kutató aki kifejlesztené az örök életet nem szeretne fizetést?

Majd ingyé' fog több ezer munkaórát kutatni?

Kettőnk közt te nem ismered az erkölcsöt.

És zárszónak: igen, termelési egységek vagyunk. Ha te nem vagy az, akkor egy parazita vagy aki nem látja el önnön fenmaradásának feladatkörét hanem másokat terhelne ezzel.

Ez szépen egybecsengene azzal amit eddig ide leírtál ideológiádként.

2023. jan. 12. 17:03
 39/48 A kérdező kommentje:

38

“ Ingyen alanyi jogon élni az azt jelenti, hogy én rákényszerítem a péket, a hentest, a kőművest, az orvost, és a buszsofőrt hogy ELLENSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL dolgozzon nekem.”

Az összes érved megbukik onnan, hogy a mentő nem hagyja ott anyagi helyzetétől függően az embert meghalni az utcán. Ha balesetet szenvedsz elvisz a mentő és kórházi ellátást kapsz. Ha rákos beteg vagy kórházi kezelést. Ha infarktust kapsz megműtenek, megmentik az életed. És igen, ezt még akkor is a te pénzedből kapom ha tegyük fel én nem dolgozom :) És ez így van rendjén!

Analóg módon, ha megvan a megoldás a halál elkerülésére, akkor nem hagyhatnak meghalni anyagi helyzetedtől független.

Nincs miről beszélni!

2023. jan. 12. 17:51
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
ilyen értelmetlen és végtelen vitát nem minden nap olvas az ember. Maga a kérdés sem ér meg ennyi eröfeszítést, de ti még a semmit is bizonygatjátok egymásnak :D
2023. jan. 13. 07:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!