Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent hogy egy fekete...

Mit jelent hogy egy fekete ?macska a kerítésünkön ült nem álom volt most történt

Figyelt kérdés
2023. jan. 7. 16:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Soha nem olvastam még utána a babonáknak, nem tudtam hogy ezzel direkt negatív pszichológiai hatást akarnak elérni. Elég szemét dolog, a baj anélkül is jön, ehhez képest mikor cseng a bal fülem a mai napig már előre félek mert a nagymamám ilyenkor mindig sipákolt hogy akkor valami rossz fog történni.
2023. jan. 7. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:
10, azt a “szerencsét” szerintem nem a macska hozta. Bár arról is lehetne egy hétig beszélni ezotéria témakörben hogy mi az a szerencse, vagy létezik e.
2023. jan. 7. 18:34
 13/19 Grimfox ***** válasza:

11, nem direkt akarják okozni a negatív hatást. Akik a babonákat terjesztik, komolyan hisznek benne, hogy valami szerencsét, és balszerencsét irányító láthatatlan, meg nem nevezett dolog jelenségeket hoz létre. Ami annyiban igaz, hogy az elme tényleg létre tudja hozni a félelem, vagy éppen a vágy tárgyát pszichológiai alapon. Kipróbáltam. Ha valaki nem fél a babonáktól, akkor a negatív babonás elemek, pl. fekete macska nem hatnak rá negatívan. Azt is kipróbáltam, hogy a pozitív babonás elemek hatnak e, ha úgy döntök, hogy na, ezt a dolog bekövetkezett, akkor ez most szerencsét fog hozni. Ha hinnék is benne, de nem tudnám, hogy működik, nagy eséllyel még nagyobb lenne a hatás.

Persze vannak akik direkt, mondhatni rosszindulatból terjesztenek babonákat. Pl akik kitalálják a "creepypaste"-eket, és elkezdik keringetni őket.

2023. jan. 7. 19:31
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy van egy kerítésetek. Amire ráült egy macska. Ami fekete.
2023. jan. 7. 20:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A tesóméknak van egy fekete macsekuk. Akárhányszor megyek be hozzájuk ott cikázik előttem jobbra-balra. Asszem egy életre elvette a szerencsémet :-/
2023. jan. 7. 21:23
 16/19 Grimfox ***** válasza:
Azért csinálja, mert szeret. Talán még van remény.
2023. jan. 7. 22:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Akik a babonákat terjesztik, komolyan hisznek benne, hogy valami szerencsét, és balszerencsét irányító láthatatlan, meg nem nevezett dolog jelenségeket hoz létre.

Ebben én is hiszek, sőt saját életemből kiindulva tudom is hogy van ilyen. Azért is kezdtem el ezzel foglalkozni hogy rájöjjek hogy mi all emögött, sajnos eddig sikertelenül. Talán másfél év próbálkozás után inkább fel is vagyok vele, mert hiába olvasok a témában semmire nem jöttem rá, csak meg rosszabbul vagyok a sok baljós ezoterikus jóslattól.

Ami annyiban igaz, hogy az elme tényleg létre tudja hozni a félelem, vagy éppen a vágy tárgyát pszichológiai alapon.

Na ez az ami nekem magas, bejön a vonzás gondolom, amit a mai napig szintén nem értek

És azt sem tudom veled ellentétben hogy hogy kellene kipróbálni.

Hiszen az érzéseidet nem tudod befolyásolni, ha egyszer félsz attól hogy mi lesz ha cseng a füled, vagy a fekete macskától, akkor félsz, maximum magadnak hazudhatsz.

Mikor még nem voltam annyira keserű mint most, megpróbáltam mondogatni magamban hogy “minden jó lesz” de akkor is csak ugyanígy mert az életem rosszul tovább… szóval annyira jutottam hogy aki szerencsétlen az az is marad

2023. jan. 8. 19:08
 18/19 Grimfox ***** válasza:

17, ez nem igazán vonzás, ez csak pszichológia. Nem véletlen nehéz különbséget tenni, mert a mágia jelentős része pszichológiai alapon működik, persze alaposan kiterjesztve. A babonákban viszont nincs semmi emberen túli erő, a babona teljesen emberi. Pont ezért babona, és nem mondjuk csoda, átok, vagy hasonló. Amit babonának nevezünk, az emberi.

Kipróbálni olyasmikkel lehet, amikben nem hiszel. És lehetőleg olyasmivel, ami nem ígér túl félelmetes következményeket. Emellett az is lényeges, hogy ne direkt kísértsd a szerencséd, hanem hagyd, hogy spontán történjen. Pl ha elkezd viszketni a bal tenyered, pénz kapsz. Ha érzed, hogy viszket, aznap figyelj oda, hogy kapsz e nagyobb összegű pénzt. Ha nem, akkor máris tudod, hogy ez nem igaz, csak babona.

Az érzéseidet tudod befolyásolni, csak nem könnyű, főleg ha hozzá vagy szokva valamihez. Pl hogy félsz a fekete macskáktól. Lassan lehet csak hozzászokni, hogy ne félj valamitől, amitől nincs értelme, mert semmilyen befolyása nincs az életedre. Ha átmegy előtted egy fekete macska, aznap figyeld, hogy ér e valami nagyobb "szerencsétlenség". A szokásos problémák, meg amiről már előre tudtál, nem számítanak. Csak szokatlan, és nagy dolgok. Igyekezz kíváncsi lenni, még ha félsz is. Ha kíváncsi vagy, figyelsz, és nem csak a félelemre irányul minden gondolatod, hanem figyeled a környezeted is. Ha 10 ilyen esetből mondjuk kilenc alkalommal nem történik semmi, akkor el tudod könyvelni, hogy ez babona. Nem igaz.

Azt igazából hiába mondogatod, hogy minden jó lesz. Még önszuggesztióként sem működik. A ködös jövőre utaltál, hogy majd akkor minden jó lesz. Emellett ha már ilyeneket kell mondanod magadnak, az önsorsrontás már benned volt. A sorozatos balszerencse gyakorlatilag önsorsrontás. Ha ilyen az alapmentalitásod az életed bármely szakaszában, akkor keményebben kell dolgoznod, mint másoknak, hogy ne indulj el lefelé, vagy hogy elindulj fölfelé, és figyelmen kívül kell hagynod azokat a gondolataidat, amik lefelé húznak. Ez egy ördögi kör, amiből nehéz kijutni. Ilyenkor nem szégyen magadnak alkotni "babonákat", szokásokat. Például eldöntöd, hogy ha 11:11-kor, vagy hasonló időpontokban az órára nézel, akkor kis szerencse fog érni. Vagy akkor a balszerencse elkerül. Amint ilyen történt, kezdd el figyelni, hogy milye jó dolgok történnek aznap. A kis jó dolgokra is figyelj. Ugyanígy kinevezhetsz valamit szerencsetárgynak, kabalának. Holdd magadnál, és figyelj a kis szerencsékre, jó dolgokra, vidám dolgokra, amik történnek. Ha ilyesmi történik, vedd elő a kabalád, és forgasd meg a kezedben, gondolkodj el azon, hogy ez azért történt, mert nálad van. Mivel ezeket a "babonákat" te alkotod magadnak, kezdetben gyenge a hatásuk, lassan erősödik, minél többet figyelsz rájuk. A figyelmedtől, kitartásodtól függően egy idő után elég erős pszichológiai hatást fognak kifejteni, hogy azt akkor is észrevedd, ha nem figyelsz rá szándékosan. Egy kabala még talizmánná is alakulhat, és valódi szerencsehozó képességre is szert tehet, ha elég erős hit, és figyelem éri(hogy miért, azt nem írom le, mert már így is kisregényt írtam).

2023. jan. 8. 20:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Babonában hinni annyit jelent, hogy nem vállalva tetteid következményét, legyen mire hivatkozni hibás döntésed miatt.

.

Volt ismerősöm, aki addig nem hitte el, hogy afekete macsek, ha átmegy előtte, szerencsétlenséget jelent.

Minndaddig így volt vele, míg egyszer nem vette észre saját macskáját és átesett rajta, magára öntve a forró levest.

Azóta figyeli, merre jár macskája.

2023. jan. 9. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!