Mit jelent hogy egy fekete ?macska a kerítésünkön ült nem álom volt most történt
Figyelt kérdés
2023. jan. 7. 16:24
1/19 anonim válasza:
Azt hogy olyan kerítésetek van, amire egy macska tá tud ülni. Gratulálok hozzá.
2/19 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy az a macska oda akart ülni.
3/19 A kérdező kommentje:
Ha nem hiszel a babonákban akkor ne kommentelj ide
2023. jan. 7. 16:29
4/19 anonim válasza:
Mindegy, hogy hiszek-e babonákban, vagy nem. Van jogom hozzászólni a dolgokoz így is. :)
5/19 anonim válasza:
Szerencsére nem te döntöd el, hogy ki kommentelhet hova.
Ha pedig tényleg azt gondolod, hogy bármilyen különleges jelentése van annak, hogy egy macska leült valahova, akkor egy téveszmés idióta vagy.
6/19 anonim válasza:
Na azt tudom űberelni. Nem elég, hogy átszaladt ma egy előttem, de nem volt farka szegénynek! Na EZ mit jelenthet!
7/19 Grimfox válasza:
Ezzel kapcsolatban nincs babona. A fekete macska babona arra vonatkozik, ha átmegy előtted az úton.
8/19 anonim válasza:
Meg akkor sem fog történni semmi ha tényleg átmegy előtted az úton, ugye arról szól a babona. De ha csak a kerítésen ül a lelkem, arról megcsak babona sincs.
Max arra jó ez hogy az aggódós szerencsétlenek mint én, ilyenkor egy hétig azt várják hogy mi történik majd velük.
9/19 Grimfox válasza:
A babona lényege mindig ez. Pszichológiai hatás. Akár jó, akár rossz. Egy elemet valaki kiemel az eredeti környezetéből, vagy az eredeti környezet háttérbe szorul, elsorvad, feledésbe merül, és csak a csonka elem marad meg, mint babona. A fekete macska mondjuk pont eredetileg is babonának indult. A macskákat, főképp a fekete macskákat a boszorkányok familiárisainak képzelték, amik valójában állati alakot öltött démonok. Azért tartották szerencsétlennek ha az ember útját kereztezte, mert az ördögök a keresztutakon jelennek meg, meg ha egy démon a közelben van, a gazdája is biztos arrafelé ügyködik. Ebből annyi maradt meg mára, hogy a fekete macska, ha átmegy előtted, balszerencse. Pedig már nem is hisszük őket démonoknak, és tudjuk, hogy a boszorkányokhoz sincs közük.
10/19 anonim válasza:
Nekem már hozott szerencsét, mikor átment az úton előttem egy fekete macska, és ült is a kerítésünkön, mivel a saját cicánk fekete volt. Na ehhez mit szólsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!