Mit jelenthetett a berepülő madár?
A hétvégèn sajnos meghalt a cicusom. Eltemettük, de nem tudtam túltenni magam rajta, csak sírtam egész hétvégén. Pedig tudtam hogy el kell engednem, hogy tovább tudjon menni. Pont rá gondoltam hétfő reggel, mikor egy kisrigó berepült a szobámba. Olyan érzésem volt, mintha a cicám küldte volna, hogy megnyugtasson minden rendben, rá már egy új élet vár, nyugodjak meg. Majdnem egy óráig bent volt mert nem talàlt ki. Éreztem hogy a macskám akar üzenni vele. És akkor egyszer csak kirepült és tovaszállt a távolba. És olyan nyugodtság szállt meg,akkor már tudtam hogy a szeretett kiscicám is jó helyen van, és csak magamat síratom.
Szerintetek is ő volt? Vagy mit jelenthetett ez a madárka?
Öhm...
1. Ha csukva lett ovlna az ablakod, akkor vélhetően izomból nekirepült volna a madár. Sanos a természet nem tudja értelmezni azt, hogy valami teljesen láthatatlan, mégis ott van. Rengeteg madár döglik meg így a városokban.
2. Ha nyitva van az ablak és berepül az szintén teljesen természetes folyamat. A madár kívülről azt látja, hogy van ott egy fedett hely ahol meg tudja húzni magát. Arra nem számít, hogy milyen az a hely..
3. milyen az a hely. Olvastad Lovecraft könyveinek valamelyikét? Gyakran ír le olyan idegen tájakat, ahol értelmezhetetlen fizika és geomatria alapján vannak összerakva az építmények, amik a szemlélőben csak borzalmat és undort kelt.
Nnna, a madarak valahogy így érzik magukat a házakban. Mindenhol derékszög, bent van, mégis fény van, ráadásul egyszerre több helyről is jön a fény.... A te rigód szerencsés volt, sok madár a berepüléstől számíott pár percen belül megdöglik egyszerűen azért, mert az idegrendszere felmondja a szolgálatot.
És szerinted miért nem talált ki 1 órán át? Egyszerűen azért, mert az általa ismert világnak ellentmond az a környezet.
Amit te szép és harmonikus üzenetnek vélsz, az a madár számára a pokol 7 bugyrával volt egyenértékű. Nem lepődnék meg, ha a madárka élettartama jelentősen lerövidült volna ennek a kalandnak, és az ez által kiváltott stressznek köszönhetően.
De egyébként egy teljesen hétköznapi jelenségről van szó. Beleláthatsz mindenfélét, végülis így működnek a szimbólumok, de a macskádtól függetlenül ígyis-úgyis berepült volna a madár.
Ha lenézel az útra, az elhaladó autó is szimbolizálhatja az élet tovahaladását. A valóságban attól még az csak egy elhaladó autó lesz.
De gyászolsz, tök okés, hogy szentimentálisan érzékeled most a dolgokat, de azért ha legközelebb berepül egy madár, hajtsd ki minél hamarabb.
Szúnyogháló. AKkor nyitva is lehet az ablak és nem fog berepülni rajta semmi. Problme solved:D És a szúnyoghálót a madarak is látják, nem úgy, mint az üveget, úgyhogy meg sem fognak próbálni berepülni.
De 9esnek igaza van. Ha neked kell ez az értelmezés a lelki békédhez, akkor vedd így. Igazából nem számít, hogy valójában miért repült be a madár.
De azért védjük szegény jószágokat és ha lehet, akadályozzuk meg a berepülést:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!