Atlantisz egykori ősi birodalmára melyek a legmeggyőzőbb bizonyítékok manapság?
14
Nyilván a gúla egy olyan hiperbonyolult geometriai test, hogy senkinek eszébe nem jutott volna magától ilyen formájú építményt építeni...
Ez egy kiváló kérdés, viszont nehéz a helyzet, mert szerintem is az van alapjában véve, mint amit az egyes és hármas hozzászóló írt. De azért szerencsére van néhány dolog, amit fel lehet sorolni a kérdésre válaszként.
Vannak néhány helyen a Földön víz alatti romok, többek között a Karib-tengerben és a környéken, a Bermuda-háromszög tájékán. Ezek óriási felfedezések voltak, mégis eltussolták. Sőt, felfedeztek itt egy kristály vagy valamilyen üvegszerű piramist is a víz alatt, és ezzel kapcsolatban rejtélyes dolgok is történtek, de ezt is elhallgatták olyan értelemben, hogy nem verték nagydobra, pedig ezek világraszóló szenzációk szerintem. De ahogyan említettem, sajnos az van, amiket az egyes és a hármas írt.
Aztán vannak még rejtélyes tárgyak is. Mindemellett pedig világszerte nagyon sok nép eredetmítoszában szerepel egy elsüllyedt földrész és hatalmas katasztrófák, özönvizek, meg ősi háborúk.
A Szahara szeme is rendkívül érdekes téma, bár ez lehet, hogy nem maga Atlantisz volt, hanem egy kolóniája, de ez semmit nem von le a jelentőségéből.
Ha pedig elvonatkoztatunk a konkrét fizikai dolgoktól, akkor ott vannak az úgynevezett tisztánlátó ezoterikus emberek, a teozófusok, Rudolf Steiner és Edgar Cayce meglátásai is ezt a témát illetően.
Platón a korának a lángelméje volt. Az akkori N.o.1. tudós. Miért írt volna le valótlanságot? Miért csinált volna magából bolondot, ha nem lenne valóságalapja annak, amit írt?
Egyébként szerintem félreértelmezzük Atlantiszt. Szerintem nem egy konkrét sziget volt, ami egyik napról a másikra elsüllyedt, hanem egy magasan fejlett civilizáció, ami a Föld több pontján jelen volt, és kapcsolat volt közöttük. Majd ez a civilizáció valami miatt hanyatlani kezdett, majd végül eltűnt, és az Ő utódaik vitték a tudást különböző helyekre, mint pl. Mezopotámia, Egyiptom, Kína, India, valamint Amerika.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!