Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Atlantisz egykori ősi birodalm...

Atlantisz egykori ősi birodalmára melyek a legmeggyőzőbb bizonyítékok manapság?

Figyelt kérdés

2023. jan. 5. 11:51
1 2
 1/19 Bálvány ***** válasza:
78%
A mélytengeri asatasokra nincs pénz, pedig számos kutatnivalo terület van pl. A karibi térségben.
2023. jan. 5. 12:11
 2/19 anonim ***** válasza:
79%
Nincsenek rá bizonyítékok.
2023. jan. 5. 13:03
 3/19 Bálvány ***** válasza:
16%
Nem is keresnek. Ha belebotlanak valami szenzációba, azt az állami szervek elássák. Minden katonai titok. Senki nem érdekelt a megértésben - nyilvánosságban. Nézd csak a tiktok videókat, zsibbaszt az agyadat és hétfőn vár a munka a futószalag mellett! Ezt a szerepet szánta neked a kormány. Milyen bizonyítékokat vársz?
2023. jan. 5. 13:28
 4/19 anonim ***** válasza:
2023. jan. 5. 13:29
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
Emberivé kellene tenni a futószalag munkahelyeket is. Mégiscsak ott töltenek a napjukból 8 órát, majdnem az 1/3 felnőtt életüket. Persze készül a sok termék, de a fele amúgyis felesleges. Össze kellene valahol gyűjteni mi a legnagyobb gond a munkahelyekkel, és javítani.
2023. jan. 5. 14:26
 6/19 anonim ***** válasza:
28%

Nem sok.

Ugye van feljegyzés, amelynek eredete kérdéses.

Másrészt van közvetett bizonyíték, amelyet próbálnak összekötni vele (pl. a bibliai tízcsapás is az Atlantiszt elpusztító vulkánkitörés következménye, a halottak napja egy globális megemlékezés a pusztulásról stb.). Nem erős érvek.

2023. jan. 5. 14:42
 7/19 anonim ***** válasza:
63%

Atlantisz – Az elveszett birodalom

Atlantisz 2. – Milo visszatér

Zseniális alkotások

2023. jan. 5. 14:54
 8/19 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a Szahara szeme. Csak ugye az nem a legbarátságosabb vidék, hogy ott ásatásokat folytassanak.

De ha létezett Atlantisz, akkor szerintem a Szaharában kell keresni. Ha valóban megvan a bizonyíték, hogy régen tengervíz és édesvíz találkozási helye volt a környéken, akkor szerintem az volt az a város, ami esetleg Atlantiszt ihlette.

https://www.youtube.com/watch?v=xo_fMcSLp7Q&t=1365s

Akik esetleg eljutottak oda:

https://www.youtube.com/watch?v=32xCe7oF9Y0

Elvileg találtak nagyon sok tengeri állat maradványt is, pl. csigák és kagylók héjait, amik eléggé fiatal maradványok, szóval nem a Tethys idejében kerültek oda.

Meg archeológusok is elkezdték scannelni a környéket műholdakkal és a homok alatt épületek maradványai vannak a Szahara szemének környezetében is.

https://www.youtube.com/watch?v=PmI8uCpF5qo

Atlas of cursed places 1. évad 2. részben, de sajna azt még nem láttam. :(

Ha a Szahara tényleg virágzóbb volt sok ezer éve, akkor én el tudom képzelni, hogy Afrika nyugati partjánál alakuljon ki egy ilyen megalitikus (?) civilizáció.

2023. jan. 5. 15:06
 9/19 Grimfox ***** válasza:
83%
Platón írásai az egyetlenek, amik ténylegesen említik a szigetbirodalmat, és annak jellegzetességeit. Az egyik ilyen a csak ott fellelhető ötvözet, az orichalcum. Egy korábban ismeretlen, külső jegyeiben egyező lelet feltételezi csak, hogy a fém maga nem a képzelet szüleménye. Egy görög hajóroncsban találtak egy sor fémöntecset, amik egy különleges bronzötvözetnek bizonyultak, az orichalcumhoz hasonló tulajdonságokkal. A hajó azonban jóval Atlantisz feltételezett pusztulása után süllyedt el. A fém megléte nem bizonyítja a sziget létezését, de legalább Platón történetének egy részét valamennyire igazolja. Ha a történetnek van valamennyi valóságalapja, akkor arra is van némi esély, hogy ennél több valóság is van benne.
2023. jan. 5. 15:13
 10/19 anonim ***** válasza:
53%

"Zseniális alkotások"

Az első igen, de a második nagyon rossz.

2023. jan. 5. 16:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!