Milyen hatással lesz a világ vallásaira ha találunk életet a Földön kívül?
Helyére kerülnek a dolgok, ha elmagyarázzák - és mi meg képesek leszünk meghallgatni.
Eleve a földi emberek lelkei számtalan helyről vannak itt a világegyetemből, legtöbben fejlődni, páran tapasztalni, páran segíteni, tanítani.
A legtöbb "próféta" magasabb szintekről leszületett, és itt öntudatra ébredt lélelk, aki képes volt visszaemlékezni és elérni a lélek emlékeit, és ezek alapján pozitív filozófiákat fogalmaztak meg, adtak át.
A mi naprendszerünk csak egy a galaxisunk 250 milliárd hasonló naprendszere közül, és ilyen galaxisból 100 milliárdnál is több van.
Csak a mi galaxisunkban 10 milliós számra vannak fejlett világok, millió évekkel előttünk járva.
Szóval igazából semmi sem változik.
Szerintem semmi se változna, ugyan úgy ahogy a tudományok fejlődésével sem változott meg semmi.
Ha hiszel valamiben, akkor bármit meg tudsz magadnak magyarázni hogy miért is illik bele az az adott dolog a világképedbe.
Én vallásos suliba jártam, így utólag vicces visszagondolni arra amit akkor prédikáltak. Fogtak egy bibliai szöveget és megpróbálták úgy csűrni csavarni, hogy releváns legyen a mostani korra.
A vallás hipotézis szintjén már foglalkozott ezzel a kérdéssel korábban is, ld. Nicolaus Cusanust vagy ezt (1930-ban kiadott katolikus szemináriumi kézikönyv):
Címe: "Valószínű, hogy nem csak a Földön élnek emberek, hanem más égitesteknek is vannak értelmes lakói, vagy lesznek valamikor a jövőben."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!