Véleményem szerint még a fizikai létezés is végső soron valamiféle metafizikai létezésből ered és oda is torkollik, tehát végtére is csak metafizikai létezés létezik. Egyet tudsz érteni ezzel?
Nem várok semmiféle bólogatást.
Véleményem szerint egy megfelelő kérdés tudományos alapossággal vizsgálható.
Azt természetesen nem állítom, hogy a fenti kérdésem megfelelően van megfogalmazva.
A tudományok fontosak, de megvan az érvényességi tartományuk. A megismerésnek nem csak a tudomány az egyetlen lehetséges útja.
Az érzelmi, művészeti, filozófiai területek ugyanúgy fontosak a megismerésben, mint a tudomány.
Egyébként a filozófia igencsak a bölcsészethez tartozik.
Az általad megfogalmazott minősítés semmilyen érvet nem tartalmaz.
Nem vagyok kategóriákba zárva és ezt tartom a legalkalmasabbnak a kérdés számára.
"A megismerésnek nem csak a tudomány az egyetlen lehetséges útja."
Akkor ne itt kérdezd.
Főleg így, hogy láthatóan közöd nincs a tudományhoz.
A tudomány is képes vizsgálni ezt a kérdést, valóban.
A vizsgálat eredménye a következő:
- a fizikai létezés valós, azt valamennyire ismerjük.
- a metafizikai létezésről semmit sem tudunk, és egyelőre esélyünk sincs vizsgálni.
- tehát a köveztetésed bizonyítatlan, és jelenleg nem is bizonyítható.
Ennyi.
Persze szerteágazó kérdések kapcsolódnak ide.
Például kíváncsi lennék, hogy akik nem értenek egyet a fenti véleményemmel, azok azt gondolják, hogy minden lehetséges létezés közül KIZÁRÓLAG EZ AZ EGYETLEN, általunk "fizikainak" észlelt létezés valósult meg, mely jelenlegi általánosan elfogadott tudományos ismereteink szerint kb. 13,7 milliárd évvel ezelőtt jött létre egy nagy energiájú eseményben? Ezen "kívül" semmilyen más "létezés tartomány" nem jött létre?
Felhívnám a figyelmet arra, hogy a TUDOMÁNY számtalan irányban arra felé kezd hajlani, hogy ez nem így van. A felfúvódó világegyetem inflációs modellje, a kvantummechanika, a húrelmélet, az antropikus kozmológiai elv és még számtalan terület egyre inkább azzal kezd összhangba kerülni, hogy talán nem ez az egyetlen "megvalósult tartománya a lehetséges létezéseknek".
Miután átkerült az ezotériába, lássuk az itteni szemlélet alapján:
- lehetséges, hogy a fizikai létezés egy metafizikai létezésből következik.
- lehetséges az is, hogy csak ez a metafizikai létezés a valós.
Azonban ez két külön, bizonyítatlan állítás.
Ha szeretnél ezzel a véleményeddel valamit kezdeni, akkor bizonyítékokat kellene keresni rá.
Az meg, hogy én személy szerint egyetértek-e... érdekel valakit?
Vagy netán tanítványokat keresel?
Nem tudom, hogy olvastad-e a kategória címét: tudomány és bölcsészet.
Például a filozófia és a kozmológia nagyon is ide tartozik.
Nem utasítgathatsz, hogy hol tegyem fel a kérdésemet.
Szerintem a személyeskedést és sértegetést viszont tiltja ez az oldal.
Egyébként nem is ismersz, fogalmad sincs arról, hogy mennyi közöm van a tudományhoz.
Igen, érdekel minden vélemény. A tiéd is. Érvek és ellenérvek.
A személyeskedés nem a tudományos módszertan és személet része, sőt.
Én tanulok, gondolkodom. Eszem ágában sincs másoknak az "észt osztani".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!