Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezotéria követőinek lehet...

Az ezotéria követőinek lehet stresszt bevállalni, stresszes munkát dolgozni? (Ha igen, miért nem?) A kattogás ugye tilos az ezoterikában. De ha valaki túl sokat kattog, akkor nem lehet az hogy rátették a közös pénzügyi felelősséget?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem, mert szokott ilyen lenni, főleg nyáron, hogy valakinek túl sok a dolga, és egy ezoterikus közelálló ember, ahelyett hogy ő is próbálna kattogni pl a megélhetésen, még a másik embert oktatja ki hogy miért kattog. Miért nem üres a feje, miért nincs ideje, miért nem tud pl aludni, biztos nem jól spirizik. Pedig ha ő is kattogna néha, a többieknek nem kellene helyette is, és akkor mindenki happy.

2022. nov. 4. 20:25
 1/4 Grimfox ***** válasza:
87%

Aki foglalkozik ezotériával, az is lehet stresszes. Igazából kénytelen stresszes lenni, mert amivel foglalkozik, az ellentmondásban van azzal, ami körülveszi. Ez stresszhez vezet. Aki helyesen műveli, amit csinál, az érzi a stresszt, de megtanulja feldolgozni, és nem halmozza fel a feszültséget. Nem azért, mert üres, vagy jól spirizik, stb, hanem mert önismerettel rendelkezik. A kattogás nem tilos az ezotériában, csak nem javallott, mert nehezíti a szellemi, és hétköznapi életet is. És természetesen egy ezotériával foglalkozónak is lehet stresszes munkahelye, amíg képes a fent említett módon feldolgozni az érzéseit, ahelyett hogy hagyná halmozódni őket.

Aki csak magamutogatás kedvéért foglalkozik ezotériával, az más helyzet. Ő nem fejlődni akar, hanem azt akarja, hogy mások lássák, hogy fejlődik, hogy magas szinten áll. És nagyon szívesen ad üres tanácsokat a környezetének, amit ha a helyükben lenne, ő sem tudna betartani.

2022. nov. 4. 20:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon érthető válasz volt.
2022. nov. 4. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A nyugalmam számomra mindennél fontosabb, ezért nem vállalnék olyan feladatot, amely közös pénzügyi felelősséggel jár, inkább beérem a kevesebb pénzzel. Általánosan is igyekszem csökkenteni az életemben az olyan területeket, ahol másoktól függök bármiben is. Általában azért nem kattogok munka közben, mert tudom, hogy mit kell csinálnom és hogyan, vagy hol fogok utánanézni, ha nem tudom pontosan. Olyan feladatot nem vállalok el, amiről tudom, hogy meghaladja a képességeimet. Általában azt szokták hinni rólam, hogy nem dolgozom, mert nem kattogok, és még nekem kell bizonyítanom, míg a fejvesztett csirkeként őrjöngő kollégáimmal kapcsolatban nem szokott kétség felmerülni (csak a végén, amikor nincs a várt eredmény meg), már állást is vesztettem el, mert szerintük "túl relaxált" vagyok, és így nem bíztak meg bennem, nem is voltak rá kíváncsiak, hogy odáig mit csináltam.
2022. nov. 4. 21:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan történelmi személyek, akik fejletten spirituálisak voltak, mégsem mondhatnánk meg az életrajzukból, hogy annyira azok lennének. Magánéleti válság, megélhetési problémák, alkoholizmus, őrület, öngyilkossági kísérletek. A múlt évszázadot se nagyon lehetett ép ésszel kibírni. Ez most más szempontból nehéz, de a probléma többszörösen eszkalálódik és mélyül, mert nem oldottuk meg. József Attiláról, Ernest Hemingway-ről megmondanád, hogy mélyen spirituális volt? Ez csak egy modern kori elgondolás, hogy anyagi jólétünket kimaxolva egy fehér szobában meditálunk. Attól még hogy spirituális vagy, lehetnek anyagi gondjaid és stresszes szituációkba is kerülhetsz. Egy fejlett lélek amúgy is a teherbírásáról híres. Egy nehéz élet attól is függ, hogy milyen karmát hoztál le magaddal, mit kell ledolgoznod, de ettől még nem vagy gyenge. Tévhit, hogy mindenkinek jól kell járni és mindenkinek könnyű az élete. Ezt csak a világ szajkózza, de sokan bedőlnek neki. Nem ez határozza meg egy ember fejlettségét. Ami külsőleg katasztrófának tűnik, az belül hatalmas erő lehet.
2022. nov. 4. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!