Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szerencse forgandó? Általába...

A szerencse forgandó? Általában nagyon szerencsétlen vagyok minden téren nekem tényleg semmi sem sikerül két lábon járó balszerencse vagyok. Mostanában viszont minden sikerül amit elterveztem jól fizető allás stb.

Figyelt kérdés
22/N

2022. szept. 28. 12:52
 1/10 Grimfox ***** válasza:
70%

A szerencse az ember belső világától függ. Ha szerencsétlennek tartod magad, a rosszat nézed, várod, mikor ér baj, szétszórt, rendezetlen a lelki életed, akkor csak balszerencse fog érni. Ha sikerül akár szép lassan is változtatni, és keresni a jó dolgokat, egyre több pozitív dolog fog veled történni, látszólag véletlenül(valójában a belső világod hatására), és ha nem rontod el ezt pesszimizmussal, akkor tartós jó szériád lehet.

A szerencse sosem véletlen, vagy valami külső erő befolyása, mindig belülről indul, és onnan hat a körülményeidre.

2022. szept. 28. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
A szerencse mindig és mindenhol jelen pl most is mikor olvasod amit írok🙂mért? mert élsz mert egészséges vagy mert boldog vagy valamiért mert eszel valami finomat mert ott van a párod melletted mert ott van a gyermeked melletted stb stb szóval szerencsés vagy🙂
2022. szept. 28. 14:11
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
A szerencséd kovácsa te magad vagy!
2022. szept. 28. 14:13
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Grimfox Ott a pont!
2022. szept. 28. 14:14
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
És van még a vonzás törvénye és a gondolat ereje pl pozitív gondolatok a pozitív dolgokat vonzzák a negatívak pedig a negatívakat! Véletlenek nincsenek minden okkal történik!
2022. szept. 28. 14:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát az lehet hogy véletlenek nincsenek meg ebben a vonzás törvényében is hiszek. Viszont ez olyan hihetetlen hogy ennyi szerencse ért. Mert régen mindenben kudarcot vallottam általában a lustaságom miatt. Viszont most hogy kicsit összeszedtem magam olyan dolgok történnek velem hogy az hihetetlen. Szószerint minden sikerül amit elterveztem
2022. szept. 28. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Fú de nem értek itt egyet senkivel

Saját tapasztalatom alapján a szerencse az ami leginkább befolyásolja egy ember életét…

És igenis külső tényező, nem a mi belső világunktól függ

Hogyan is érezhetné a külső világ hogy mi épp pesszimisták vagyunk belül?

Igenis vannak nagyon szerencsés és nagyon szerencsétlen emberek akikkel tényleg filmszerű rossz dolgok történnek, olyan mennyiségben ami már nem lehet véletlen

Pláne ha valaki családilag szerencsétlen, na az meg még intenzívebb és nincs mit tenni ellene

2022. szept. 29. 03:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző igazad van, egyetértek! Például az én életem is egy hatalmas, óriási véletlennek köszönhetően ment tönkre egy pár évvel ezelőtt, és ez indított el akkor egy folyamatot, ami elvezetett akkor a mostani helyzetembe. Hozzá kell tenni, hogy a régi, azt megelőző életem is olyan volt, amit a legtöbb ember szerintem nem kívánna magának.
2022. szept. 29. 04:06
 9/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=OVnZ8NZlRFs

nézd meg az első pár percet

2022. okt. 5. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:

A szerencse mindig ahhoz pártol, aki észnél van. Aki képes meglátni a neki kedvező lehetőségeket a szerencsétlennek számító történések közepette is. Aki mindig a megoldásokat keresi és nem az akadályokat.

A szerencse/véletlen csak egy leegyszerűsítés a világban párhuzamosan zajló történések egymásra hatásának. Azért alkalmazzuk, mert átláthatatlanul sok tőlünk jobbára független dolognak van ránk is kihatása.

Pl. Hogy épp pontosan jön a busz, előtted elmegy, vagy késni fog, hogy a vezető látja, hogy futsz utána és épp jó fej veled, vagy még örül is, hogy otthagy, mind veled történnek, téged érintenek, de nem miattad történnek úgy, ahogyan. Lehet, hogy maga a sofőr késett, vagy valaki más, aki ezzel feltartotta, vagy netán beszóltak neki és ezért morcos, ami miatt épp úgy reagál rád, vagy viszonyul hozzád. Sokszor történések egész láncolata eredményez valamit, ami rád valamilyen hatással lesz. Ebből viszont te csak azt az egy mozzanatot érzékeled, ami téged érint. Ugyanígy azokat a dolgokat sem mindig érzékeled, amiket te magad okozol egy láncolat középső elemeként.

Minél inkább a szerencsére/véletlenre hagyatkozol és minél inkább kiszolgáltatottnak tekinted magad a szerencse fordulandóságának, annál inkább ki vagy neki szolgáltatva és attól függ a dolgok alakulása, hogy épp mennyire van szerencséd. Minél többet és eredményesebben teszel meg érte, hogy a szándékaid és terveid szerint alakuljanak a dolgok, annál gyakrabban alakulnak a dolgok szerencsésen. Minél alaposabban felkészülsz a feladatok levégzésére, helyzetek megoldására, az esetleg előforduló kedvezőtlen körülmények megoldására, leküzdésére, annál gyakrabban lesz szerencséd. Hiszen még ha nem is úgy alakulnak a dolgok, mint szeretnéd, szerencsére egyre gyakrabban találsz alternatív megoldást, további lehetőséget, ami képes kedvező kimenetelűre fordítani az eseménysorozatot.

Az, hogy eddig pechesnek érezted magad, most meg szerencsésnek jó eséllyel csak egy mentális fejlődési, beérési, felnőtté válási folyamat eredménye. Elkezdtek beérni a tanulmányok, fejlődési folyamatok és egyre rutinosabban kezded megoldani a mindennapi problémákat, talán összeszedettebben, koncentráltabban állsz a dolgokhoz, ami miatt kevesebbet hibázol, jobban figyelsz, jobban meglátod, kevésbé szalasztod el a lehetőségeket, jobban ki tudod őket aknázni, ezért inkább hajlamosak számodra kedvezően alakulni és a szándékaiddal egybe vágó eredményt hozni.

2022. okt. 17. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!