Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért tartjuk félelmetesnek a...

Miért tartjuk félelmetesnek a halált, vagyis miért tartunk a nemlétbe kerüléstől?

Figyelt kérdés
Nemrég volt egy álmom, hogy bombákat dobtak le, és menekültem, de nem sikerült elfutnom, a bombázás engem is elért. Hirtelen elsötétült minden, és tudtam, hogy pár másodperc múlva úgymond lekapcsolják a villanyt, és megszűnök létezni. Aztán felriadtam az ágyban, és szembesültem vele, hogy csak álom volt. De másnap is rossz kedvem volt miatta.
2022. szept. 27. 20:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Mindentől fél az ember, ami ismeretlen. Attól, hogy nem láthatjuk többé a szeretteinket, nem csinálhatunk olyan dolgokat, amiket szerettünk. És persze genetika is van benne, akik féltek, több mindent túléltek (pl nem álltak a bombák alá), aztán ők tudtak jobban szaporodni.
2022. szept. 27. 20:46
 2/14 Grimfox ***** válasza:
89%
A félelem az önmagad fenntartásának egyik alapösztöne. Pontosan a halál elkerülése a célja, illetve minden olyasmi elkerülése ami negatívan befolyásolja az életed, azaz csökkenti az esélyeidet. Normális esetben az ember csak akkor fél a haláltól, ha valami oka van rá. Veszélyben van, beteg, stb. Ahogy az állatok esetén is így van. Az ember azonban feltette magának a kérdést, hogy mi történik a halál után. És mivel erre nincs válasz, a félelem olyankor is megjelenik, amikor nincs rá ok. Az ember azért fél jobban a haláltól, mint bármi más élőlény, mert erős énje van, amit nem akar feladni, és képes gondolkodni.
2022. szept. 27. 21:00
 3/14 anonim válasza:
83%
Ez a legalapabb ösztön. Emiatt vigyáz magára az ember.
2022. szept. 27. 21:02
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Én inkább a hogyantól félek és nem magától a haláltól, hidegen hagy, hogy mi lesz utána.
2022. szept. 27. 21:55
 5/14 anonim ***** válasza:
6%
Mert a legtöbb ember nem vallásos, nem hisz a túlvilági dolgokban és a legtöbben úgy gondolják hogy a halállal mindennek vége.
2022. szept. 27. 22:07
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Mert a legtöbb ember túl fontosnak tartja magát.
2022. szept. 27. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
5%

Számomra ez az egyik olyan dolog ami miatt egy teljesen paradox helyzetnek gondolom azt hogy élünk és hogy van egy olyan élőlény aki tudja hogy meg fog halni

Mi vagyunk az egyetlenek

És emiatt tartom a szorongó depressziósokat én az értelmesebb rétegnek, ki tudna kibékülni azzal hogy egyszer vége lesz? Emiatt minden nap mindekinek pánikrohamokat kellene kapnia…

Itt van pl a királynő halála. Neki már mindegy az a 96 év, hiába volt milliárdos, világhírű, az egyik legkivételesebb karmaval rendelkező ember, ahogy meghalt ez mind megszűnt számára. Miért is akarja bemagyarázni bárki hogy van értelme az életnek, mikor egy nap ténylegesen megszűnik a tudatod?

Annyira feleslegesen vagyunk itt hogy az már fáj… és az emberek ebbe bele sem gondolnak mikor gyereket csinálnak.

2022. szept. 28. 04:59
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Talán ha az emberek jobban élnének, nem egy ilyen utolsó putri országban, akkor lehet mint más országokban csökkenne a depressziósok nagy része és mindenki jobban ki tudná élni a kreativitását.

Valaki 40 éves korában sem tud célt választani magának.

Ez azért nagyrészt nevelési és oktatási problémák közé sorolnám.

2022. szept. 28. 09:23
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Ennél vannak meg sokkal putrisabb országok is és én bárhova születtem volna ugyanígy gondolkodnek

A döntésképtelenség meg megint a depresszió tünete

2022. szept. 28. 09:41
 10/14 anonim ***** válasza:
28%

Nem hiszem, ha gazdagabb országba születtél volna, akkor nem lenne annyi probléma közvetlenül a környezeteben.

Az hogy valaki döntésképtelen, meg 10000 oka lehet.

2022. szept. 28. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!