Nem hiszek benne. Szerintem az ezotéria nem arra van, hogy higgyünk benne. Az igazság keresésére való. Olyan dolgok "vizsgálatára", amivel máshogy nincs mód foglalkozni.
Ha hiszel valamiben, akkor nem igazán kap teret a kritikus gondolkodás és így egy igazságot is nehéz felderíteni. Szerintem az ezotériát nem kéne hitre építeni.
Van egy pszichológiai elmélet erről: Transzcendencia szükséglet
Vannak emberek, akiket megnyugtat, hogy tudják, hogy nem csak egy életük van, küldetésük van, hogy a tudat hatással lehet az anyagra stb. Ugyanúgy a vallási hit is lehet bizonyos emberek életére akár gyógyító hatással is.
Nem mindenkinek van szüksége erre. Mindenki életében más arányban számít prioritásnak ez a szükséglet.
Én azért hiszek benne, mert olyan kérdésekre válaszol, amelyekre a tudomány nem. Tehát a tudománnyal és az ezotériával együtt gazdagabb az életem tudás szempontjából, mintha csak a tudomány lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!