Miért kerül el ennyire a szerencse? Min múlik?
Nem mondom, hogy a főnyereményt, de... minden heten lottózom, 2-3 szelvényt, 5-6-os lottó vegyesen. Már a nemlétezőm ki van az élettel, szóval nem érdekelt, majdnem 21 ezret invesztáltam a szerencsejátékba. Azt hiszem, 5 eurojackpot, egy skandináv, a többi ötös és hatoslottó.
Se ötösön, se hatoson nem lett egy darab kettesem, illetve hatoson hármasom, hogy legalább a legminimálisabb összeget megkapjam! Semmi!!!
Elfáradtam! Az egészbe! Bizonyisten nem feszültem rá eddig ennyire, hogy akkor azért került el, mert "üldöztem". Sírógörcsöm van már az egésztől, és attól, hogy "jó esetben" több évtizedem van még hátra! A kutyáim tartják bennem a lelket, hogy nélkülem nekik menhely lenne a sorsuk. De ezen kivul nem sok. Mindegy, hogy pozitívan cselekszem és remélem, jól történnek a dolgok, végül mindig le kell nyelnem, hogy baromira nem így történt. Persze nem csak a szerencsejátékra gondolok.
Probáltam azt, hogy "másnak rosszabb, nehezebb", de ezzel kitörölhetem.
Min múlik a szerencse? Jó helyen, jó időben, születésnél dől el, vagy hirtelen a szerencsétlenség szerencsébe fordulhat?
Ne szerencsejátékokban mérd a szerencséd, akkor csak csalódás ér. Olyan esélyekkel szemben teszed próbára magad, amik szinte lehetetlenek.
A szerencse nem külső erő, hanem belső állapot. Ezt magamon is megfigyeltem már, ezért tudom tanúsítani. Sok dologból tevődik össze. Szellemi éberség, és firssesség, összeszedettség, figyelmesség-az az állapot, amikor keresed a lehetőségeket, bármilyen kicsik is legyenek, keresed a "szerencsés eseményeket" még ha csak arról van is szó, hogy találsz száz forintot az utcán, emellett egy viszonylag semleges, de nyitott, befogadó állapot. Nem mondom, hogy optimizmus, és pozitív életszemlélet, bár ezek is biztos segítenek, de rám nem jellemző, ezért nem tudom garantálni, hogy közre játszanak.
Ami nagyon akadályozza a szerencsét, az az áldozat szerep felvétele, a szerencsétlen szerep felvétele, önsajnálat, önostorozás, öngyűlölet, a szellemi fáradtság-az az állapot, amikor szürkének, és kiégettnek érzed magad belül. Meg persze minden hasonló. Ha a fent leírtakat szándékosan kikényszeríted a tudatodból, és ezzel részben a tudattalanodból, miközben az alább leírtakat igyekszel kiküszöbölni, több szerencsés "véletlent", és több szerencsés lehetőséget fogsz tapasztalni. Mivel nem külső erőről van szó, nem számít, hogy mennyi jót teszel másokkal, mennyi "jó pontot" szerzel, mert a szerencsét nem egy külső akarat adja jutalomként. Ettől függetlenül neked okozhat jó érzést, ha jót cselekszel, és ez hozzájárul a belső világod alkalmassá tételére ahhoz, hogy szerencsés "állapotba" kerülj.
Kedves Kérdező!
Megértem, amiket írtál. Ugyanezeket a kérdéseket tettem fel magamnak jó pár évvel ezelőtt. Akkor választ nem kaptam, de egy véletlen folytán arra jutottam, hogy sokkal jobb, ha Istenbe vetem a hitem, mint a szerencsejátékba. Persze attól még megteszek heti 1 vagy 2 mezőt, hátha mégis betalál a pénzeső.
Sajnos életmódomból kifolyólag eljutottam egy rehabra, ahol szerencsejátékosok is voltak. Hihetetlen sztorikat hallottam ezektől a játékosoktól. Volt, aki 2 éve több száz milliót nyert szerencsejátékkal, mégis ő volt a szobatársam és ugyanúgy éltük a mindennapjainkat. Ő a nyereménye nagy részét elbukta és egy szívinfarktussal is gazdagodott azóta, holott 35 évét sem töltötte be még.
Volt olyan játékos, aki több 10 milliós hitellel büszkélkedhetett, amit nem sikerült visszanyernie.
Mindenesetre én Istenbe vetettem a hitemet. Ha azt akarja, hogy nyerjek, akkor nyerek. Én remélem, hogy nem fogok soha milliárdos összeget nyerni, mert az valószínüleg magamat ismerve megölne engem. Úgy képzelem egy ilyen volumenű összeg felvétele után 2-3 héten belűl drogtúladagolásban haláloznék el. Nem bírnám kezelni. Szóval kénytelen lennék szétosztani az rokonaim és ismerőseim közt a jelentős részét, hogy ha nekem elfogy, akkor legyen mégis, aki befogad majd.
Matematikailag gyakorlatilag fikarcnyi esélye sincs, hogy pont azokat a számokat találjuk el. Illúzió kergetők vagyunk. De azért megjátszom egy elhunyt ismerősöm számait az 5-ösön, tisztelegve ezzel az emléke előtt és a szüleim és távol élő gyerekeim születési dátumait a skandinávon. Néha veszek kaparóst, de igyekszem ezt is úgy tenni, hogy meglepem vele a szeretteimet, had kapirgálják le, ha nyernek én is nyerek. Másra nem jó ez az illúzió, mint hogy mullandó reményt adjunk valakinek vele feldobva a napját. Én erre jutottam. Ám Istennel való kapcsolatom fejlődött valamennyit és legalább a munkámban meg-meg áld engem barátságos főnökkel, jó kollégákkal és néha-néha kissebb-nagyobb fizetésemeléssel, jutalommal. Ezt igyekszem értékelni, ezért vagyok hálás, mert bár lehet, hogy máshoz képest keveset keresek, ám volt idő, amikor munkanélküli voltam. Szóval inkább azokat a dolgokat sorolgatom, amik nekem meg vannak és nem azokat, amiket nem. Így érezhetek hálát így tudja a jóIsten, hogy mi az, amiből még adhat és mi az, amit elvehet tőlem. Lehet nincs saját ingatlanom, de van fedél a fejem felett, amiért lehetek hálás. Lehet, hogy elvált külön élő család apa vagyok, de hálás lehetek azért, hogy külföldön élő kisgyerekeimmel lehetőségem van tartani a kapcsolatot. Lehet, hogy 34 évesen a szüleimmel élek, de hálás vagyok érte, hogy élnek és időt tölthetek velük, még ha néha egymás agyára megyünk is. Lehet, hogy kevés barátom van a magánéletemben, de azt tudom, hogy rájuk bármikor számíthatok, ha segítségre lenne szükségem. Lehet, hogy néha elszívok egy spanglit, de hálás vagyok érte, hogy nem jutottam odáig, hogy tű lógjon ki a karomból. És így tovább.
Én ezekkel szoktam töltekezni így érzek hálát és ha elég dolgot fel tudok sorólni az életemből, a napomból, amiért hálát érezhetek, akkor egyszerre csak megszűnik a sóvárgás a pénz után, a drog után, a nők után és elégedettség kerít a hatalmába.
És olyan szépen leírtad a kérdésedben, talán észre sem vetted. Lehet, hogy nem vagy gazdag, de talán pont ezért maradt meg az emberséged, és a figyelmességed, amiért joggal érezhetsz hálát. Igy vagy jó, ahogy vagy, több ilyen ember kell a világba.
Segítségként fel tudom ajánlani magam, társaságom, ha más nem online formában, ha beszélgetnél ilyenekről vagy másról egy idegennel.
Legyen szép napod!
Amikor ledöntött a lábamról ez az "akármi", hogy jártányi erőm se maradt, akkor arra gondoltam, mások súlyosabb esetben ebbe belehaltak. Még ha nem is érzem ugyanolyan fittnek magam, ha úgy vesszük, ez is szerencse. Mint ahogy az is, hogy Magyarországon még van étel és víz, míg Szomáliában ennek hiányától (plusz betegségektől) szenvednek.
Ember te tudod mekkora az eséje annak, hogy megnyerd a lottót?
Kedves kérdező megvárom amíg kiszámolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!