Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi történik a lélekkel a...

Mi történik a lélekkel a halálunk után?

Figyelt kérdés
2022. júl. 16. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Nincs olyan, hogy lélek, így semmi.
2022. júl. 16. 16:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljes bizonyossággal nem mondhatunk semmit, hiszen nem tudjuk hogy mi történik a halálunk után. De szinte az összes vallásnak van erre valami "megoldása", vagy valamilyen túlvilágképe.

Például a Menny és a Pokol, ami a legismertebb a keresztény vallásnak köszönhetően, de van még Asztrálsík, Nirvána, Hel, meg egyebek.

Illetve a lélekvándorlás/reinkarnáció, mely szerint az emberi lélek új testben születik újjá a halál után.

Vagy, a lélek egy nem létező dolog, és nincs semmi halálunk után.

Lehet válogatni az elméletek között, de hogy ha a realitás talaján akarunk maradni akkor nincsen erre a kérdésre valós válasz, mert fogalmunk sincs róla.

2022. júl. 16. 16:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Majd kiderül. Vagy nem.
2022. júl. 16. 16:33
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
#2, én nem a vallásokból indultam ki, hanem a valóságból, ezért írtam, hogy nincs lélek, így semmi. Ha felboncolsz egy embert, akkor nem találsz olyan szervet, hogy lélek. Az embernek agya van, így elméje, tudata, az úgynevezett lélek is az agyműködésből fakad, emiatt érzel érzelmeket. Amint meghalsz, leáll az agyad, így ezek a dolgok is megszűnnek.
2022. júl. 16. 16:53
 5/13 anonim ***** válasza:
17%
4-es huzzal mar a faxba ezzel a szkepticista dumaddal.
2022. júl. 16. 17:37
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Itt a testtel történik valami igazából,a lélek változatlan környezetben van testben töltött állapotban is, az anyagi és anyag nélküli világ között folyamatos kapcsolat áll fenn, nem történhet halál után olyan, hogy valaki a rendszeren kívül ott marad vagy ilyesmi, pl ha meghal a tested nem ragadsz benne utána, van egy távozási környezet ahol a lélek kipréselődik a testből, utána mi történik a lélekkel azt pontosan nem tudom,de az biztos hogy visszakerül az anyag nélküli világba és folytatja a karma körüli munkát, és a két világ közül az anyag az átmenet, csak egós állapottal azonosulva ezt ellentétesen gondoljuk. De minden hit vagy nem hit kérdése a megtapasztáláság, én pl érdekesnek találom azt, hogy valaki azt mondja, hogy nincs lélek, de ha igaz lenne, akkor nincs tervezés,ok-okozatiság, a véletlen meg káoszok okozója lenne,de nem ezt tapasztaljuk, furcsa, nem? De az biztos, hogy a kérdező kontextusában a nincs lélek válasz lehetőség nem hasznos válasznak számít, mivel nem ez volt a kérdés hogy nincs,VAN, és mi lesz a lélekkel a test halála után
2022. júl. 16. 19:28
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem szkepticista, hanem tudományos "duma". De mivel nincs lélek, ezért maga a kérdés is értelmetlen. Mutass nekem egy olyan biológiai tanulmányt, amelyben leírják, hogy van lélek. Mi az, hogy ha igaz lenne, hogy nincs lélek, akkor nincs tervezettség? Miért, van tervezettség? :D Nincsen, az, hogy a Földön kialakult az élet nagy valószínűség szerint számos tényező VÉLETLEN egybeesésének köszönhető. "A lélek szó körülbelüli jelentéséhez tudományos szempontból közelítő fogalmak a psziché, az érzelem, a tudat és az éntudat." - na már most ezek a fogalmak mind az agyunkhoz, az agyi működésünkhöz kapcsolódik, például a hormonok hatására érzel boldogságot, szexuális vágyat, szomorúságot és gyászt. Éppen ezért amint meghalsz és leállnak a szerveid, így az agyad is ez hirtelen véget ér, tehát a "lelked" is megszűnik létezni, hiszen a lelked tulajdonképpen az agyad.

Tehát ha tudományosan közelítjük meg, akkor lélek=agy --> a halálod után leáll az agyad, tehát a lélek is megszűnik.

2022. júl. 16. 20:42
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
7- Mutass olyan teológia tanulmányt amiben leírják hogy nincs lélek. Vágod hogy miről beszélek? Nem mérheted az elektromos áram súlyát mérleggel mert ha így akarod bizonyítani, akkor nem létezik.
2022. júl. 16. 22:36
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
8 - teológia tanulmányt? Az nem természettudomány, így semmi relevanciája nincs. Ezért írtam biológiáról, mert az a valóság, nem a teológia, így abból kell kiindulni. Nyugodtan lepontozhatod a válaszomat, attól még a különböző vallások meséi nem válnak igazsággá :D
2022. júl. 16. 23:18
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Én nem ragaszkodom ezekhez a gondolatokhoz, igaznak sem gondolom őket, (attól függetlenül hogy tudom hogy rendszerszerűen működik minden) semmit sem gondolok állandónak, mert amit itt látunk a fizikai életben, minden változik. Te biztos vagy mindenben? Mindig mindenre azt mondod hogy neked mindig igazad van, mert az téged visszaigazol? Mert ha sosem kérdőjelezel meg semmit és mindig mindenre úgy tekintesz neked mindig igazad van,az azt jelenti hogy véleménybuborékban élsz, hitrendszerek alapján működve 100%-ig,ez az egóval való teljes azonosulásnak az egyik jellemzője.
2022. júl. 17. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!