Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen legyen a halálod?

Pelgrim kérdése:

Milyen legyen a halálod?

Figyelt kérdés

Hogyan akarsz meghalni? Tudom, előttem már többen feltették a kérdést, de csak kevesen voltak akik komolyabban vették a dolgot, akik mélyebben belemerültek. Utolsó kérdező (Önismereti kérdések 2021. jan. 27. 21:05) mélyebbre igyekezett hatolni, én még egy lépésse tovább mennék ha lehet:

Hogyan akarsz meghalni?

Tudom nem akarsz meghalni. Legalábbis most még nem, de előbb utóbb meg fog törtánni.

„Ágyban, párnák közt, mint a virág, melyet titkos féreg foga rág”?

Vagy egy hősként: „Legyek fa melyen villám fut kereszül, vagy melyet szélvész csavar ki tövestül!”

Vagy mint egy elhatározás örömteli kivitelezése, egyszerűen kilépsz testedből, és itt hagyod az anyagi világot, örömeivel bánataival, gondjaival...

Vagy mint némely jogik, akik szerint minden a tudaton múlik, élet, halál, lét-nemlét és a halállal flörtölnek?

Milyen legyen a halálod lefolyása? Hirtelen mint egy baleset és csak arra ébredj, hogy egy másik dimencióban találod magad, vagy tudni szeretnéd vajon mi is történik veled és hogyan?

Vagy szeretnéd elkerülni a halált, mert szerintem az is lehetséges. A hívő keresztények ismerik Jézus nyilvános életéből a színeváltozása történetét. Jézus ez alkalommal elérte a számára elrendelt tökéletességet, a tudatnak azt a színvonalát amelyen a halál elkerülhetővé válik, Nem vált halhatatlanná, hiszen vállalkozása sikerének érdekében vállalta az iszonyú kerszthalált, de nem kényszerült rá.

Ami engem illet, én magamnak, ha lehet, kizárnám az erőszakos halált, a balesetet, az öngyilkosságot. Szeretnék tudatosan távozni, és mint egyik kérdező írja, lehetőleg ne zavarjon senki, semmi, se félelem, se szenvedés.

Évekkel ezelőtt volt egy nagyszerű élményem, ami most, hogy az adott kérdéssel foglalkozom, élessen ál emlékezetembem – ez az! Így szeretnék meghalni!

Egy hétvégi Rebirthing foglalkozás után, ami számomra nagyon felemelő volt, egyedül próbálkoztam a gyakorlattal kb. 10 percnyi gyakorlat után végtagjaim, sőt még az izmok az arcomon is lebénultak, képtelen voltam megmozdulni. Abbahagytam a gyakorlatot, félelem fogott el – mi lesz ha most így maradok lebénulva? Eszembe jutott mit is mondott a félelemről az akkoriban és máig is nagyon vitatott indiai guru Bhagwan Shree Rajnesh (Osho) kinek könyveit én mohón olvastam. Azt mondta, hogy ne próbálj menekülni a félelem elől, nézz vele farkasszemet! – Legyen aminek lennie kell – gondoltam, mi mást tehettem volna, még csak mozdulni sem tudtam.

Akkor egy egyre duzzadó, erőteljes, elektromos áramütésre hasonló, de nem olyan gyors és nem olyan fájdalmas árhullám indúlt el a testemben a lábaimnál kezdődve fölfelé. Duzzadását és előrenyomulását testemben képes voltam nyomon követni. Az áramlat egyre erősebb lett míg végül a testem merevedésével együtt a fejemnél észrevétlenül végződött. Aztán minden lecsendesült és azt vettem észre, hogy Bhagwan szótlanul mellettem ül. Kinyújtottam a kezem, hogy megérintsem, hogy meggyőződjek róla, valóban ott van-e. Természetesen csak a levegőt érintettem, mégis láttam őt, hogy mellettem ül, nem szilárd testben inkább mint egy halvány fehéren fénylő hologram hordozó nélkül. Egy idő után ez a jelenség is eltünt, nagyon jól éreztem magam, mintha a tudat egy magasabb színvonalára jutottam volna, láttam a körülöttem lévő tárgyak lényegét, mintha azok rengeteg iszonyatos sebességgel száguldó részecskékből tevődnek össze, amelyek a tudatnak engedelmeskedve alkotják a formát, beláttam hogy minden a tudaton múlik, hogy én része vagyok e tudatnak.

Később probáltam megismételni tapasztalatomat, sikertelenül, nem jutottam tovább mint az árhullám egy halvány emlékezetéig. De most tudom, hogyan szeretnék meghalni.

Hogyan akarsz te meghalni?

2022. máj. 26. 14:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Minél előbb
2022. máj. 26. 17:32
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Annyira felfejlődök, hogy képes leszek tudatosan lecsatlakozni a testemről.
2022. máj. 26. 18:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretnék felrobbanni. Hogy ne maradjon a testemből semmi sem.
2022. máj. 26. 18:28
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Kicsi gyerekkorom óta félek, rettegek a haláltól. A rák, vagy a gyilkosság, baleset na, ezektől nagyon írtózom.
2022. máj. 26. 22:26
 15/17 A kérdező kommentje:

3/.., anonim válasza:

„A nyálas bullshitet nem olvastam, bocs.”

Nem haragszom, nem kell bocsánatot kérned, de hát honnan ez a denigrérend kifejezés, ha nem olvastad?

14/.., anonim ***** válasza:

„Kicsi gyerekkorom óta félek, rettegek a haláltól. A rák, vagy a gyilkosság, baleset na, ezektől nagyon írtózom.”

Köszönöm ritka őszinte válaszodat, e dolgoktól én is nagyon irtozom.

Valójában a halál mint esemény folyamatára voltam kíváncsi mi is megy végbe, ki hogyan képzeli el, nem a kiváltó okokra, sem a következményekre, remélve, hogy talán lesz valkinek hasznos információja.

2022. máj. 27. 17:32
 16/17 anonim ***** válasza:
76%
Én olyat szeretnék hogy belövöm magam kokainnal meg heroinnal (speed ball) aztán kiugrok egy repülőből jó magasról ejtőernyő nélkül, közben progresszív haouse-t hallgatok egy mp3 ról, majd becsapódok a tengerbe...
2022. máj. 28. 06:55
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
10-hez hasonlóan én is a természetben szeretnék. Érdekes egyébként, hogy fiatal nő vagyok, de az esküvőmről sosem fantáziáltam, a halálomról viszont néha szoktam. Egy gyönyörű májusi napot képzelek, mikor már meleg van, de nem tikkasztó hőség. Minden nagyon békés, semmi nem fáj és tudom, hogy meg fogok halni és hogy vannak olyanok, akik "ott" várnak és büszkék rám.
2022. máj. 28. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!