Tudatos álmodással feltudom magamnak hozni a nagyon mélyre elrakott traumámat?
Nem.
A tudatos álmodással inkább méginkább eltávolodsz tőle, hiszen az éber gondolkodásod és döntéseid fogják irányítani az álmodat, azaz ugyanúgy (vagy legalábbis hasonlóan) fogsz viselkedni, mint ébren.
Amire neked szükséged van, az pszichológus.
Magadat különben sem nagoyn tudod kezelni, ha tényleg van valami traumád, hiszen kevéssé van rálátásod, és csak a sémáid alapján tudsz "mozogni".
4, ezt melyikre érted?
Arra, hogy a tudatos álmodással messzebb kerülsz a tudatalattitól, vagy arra, hogy a rossz sémákra épült gondolataiddal nem tudod átgondolni a gondolatmenetedet?
Egyetértek 6ossal.
A tudatalattiban lévő dolgok nem véletlenül vannak ott. Hatással vannak az életedre, és előforul, hogy kimondottan rossz hatással.
De nem muszáj felszínre hozni ahhoz, hogy a rossz hatásokat semlegesítsd. Meg kell érteni őket és kezelni őket, felismerni a rossz sémákat stb...
Őszintén.. ha van egy szorongásod valamitől, és egy pszichológus segít, hogy ne szorongj többé, számít, hogy mi volt az oka? Szerintem nem. Nem a nagy betűs IGAZSÁG feltárása a cél, hanem a nyugodt, kiegyensúlyozott élet élése.
Azért szeretném felhozni, mert bevillannak jelenetek/ szagok/ színek, amiket nem tudok hová tenni, rosszul vagyok tőlük.
Rémálmaim vannak, de ködös az egész.
Nem merek már aludni, mert intenzív érzéseket érzek az álmomban, de nem tudom miért.
És ezért te egyből azt állítod, hogy a tudatalattidban van valami rossz dolog és azt fel kell hozni?
Hátizé.
Mi lenne, ha inkább szakemberhez fordulnál, és nem házibarkácsban akarnád megoldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!