Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tudatos álmodással feltudom...

Tudatos álmodással feltudom magamnak hozni a nagyon mélyre elrakott traumámat?

Figyelt kérdés
Annyit tudok, hogy rosszul vagyok, de nem tudom mitől

2022. máj. 18. 13:20
1 2
 1/18 Tudi333 ***** válasza:
Aztán mit kezdesz a traumával? Hogy vagy rosszul? Ha gondolod irj privátot!
2022. máj. 18. 13:34
 2/18 SZücsöm ***** válasza:
43%
Nem. Ha valamit fel kell hoznod akkor az nálam azt jelenti hogy tudat alatti. És a tudatos álmot nem véletlenül nevezik tudatosnak.
2022. máj. 18. 14:19
 3/18 anonim ***** válasza:
43%

Nem.

A tudatos álmodással inkább méginkább eltávolodsz tőle, hiszen az éber gondolkodásod és döntéseid fogják irányítani az álmodat, azaz ugyanúgy (vagy legalábbis hasonlóan) fogsz viselkedni, mint ébren.

Amire neked szükséged van, az pszichológus.

Magadat különben sem nagoyn tudod kezelni, ha tényleg van valami traumád, hiszen kevéssé van rálátásod, és csak a sémáid alapján tudsz "mozogni".

2022. máj. 18. 14:28
 4/18 Tudi333 ***** válasza:
53%
Utolsó! Te esetleg igen! Attól nem biztos, hogy más is!
2022. máj. 18. 14:37
 5/18 anonim ***** válasza:

4, ezt melyikre érted?

Arra, hogy a tudatos álmodással messzebb kerülsz a tudatalattitól, vagy arra, hogy a rossz sémákra épült gondolataiddal nem tudod átgondolni a gondolatmenetedet?

2022. máj. 18. 15:22
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
Ezzel a felszínre hozással vigyázz. Ismerős járt több pszichiáternél, míg az egyik azt mondta neki, szerinte őt szexuálisan zaklatták a szülei. De ő nem emlékszik ilyenre, viszont elhitte, és elment a szüleihez, és rájuk rúgta az ajtót, és azóta belebolondult ebbe az egészbe. Megzakkant. Folyton azzal jön, hogy mért nem emlékszik ő a zaklatásra. Szerintem azért, mert ez csak a pszichiáter találgatása volt, azóta már több másikhoz járt, a legutolsó leállította a gyógyszereit, hogy nincsen baja. Na, azóta hangokat is hall. Nem kell előpiszkálni azt, amit az agy elásott, az nem véletlenül van eldugva.
2022. máj. 18. 16:46
 7/18 anonim ***** válasza:
67%

Egyetértek 6ossal.

A tudatalattiban lévő dolgok nem véletlenül vannak ott. Hatással vannak az életedre, és előforul, hogy kimondottan rossz hatással.

De nem muszáj felszínre hozni ahhoz, hogy a rossz hatásokat semlegesítsd. Meg kell érteni őket és kezelni őket, felismerni a rossz sémákat stb...

Őszintén.. ha van egy szorongásod valamitől, és egy pszichológus segít, hogy ne szorongj többé, számít, hogy mi volt az oka? Szerintem nem. Nem a nagy betűs IGAZSÁG feltárása a cél, hanem a nyugodt, kiegyensúlyozott élet élése.

2022. máj. 18. 17:31
 8/18 A kérdező kommentje:

Azért szeretném felhozni, mert bevillannak jelenetek/ szagok/ színek, amiket nem tudok hová tenni, rosszul vagyok tőlük.

Rémálmaim vannak, de ködös az egész.

Nem merek már aludni, mert intenzív érzéseket érzek az álmomban, de nem tudom miért.

2022. máj. 18. 17:35
 9/18 anonim ***** válasza:
58%

És ezért te egyből azt állítod, hogy a tudatalattidban van valami rossz dolog és azt fel kell hozni?

Hátizé.

Mi lenne, ha inkább szakemberhez fordulnál, és nem házibarkácsban akarnád megoldani?

2022. máj. 18. 17:52
 10/18 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szakértő pszichoterapeutához kell menni, olyanhoz, aki ért a traumakezeléshez, mondjuk hipnoterapeutához. Mondják, hogy nem véletlenül van az ott, ahol van, de az a lélek önvédelme. Viszont ha szakértő segítséggel történik a felhozás (aztán lehet, hogy nem is volt semmilyen trauma, csak szorongsz), akkor jót tesz, ha kiderül, segíti a megbékélést, fel lehet dolgozni.
2022. máj. 18. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!