Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka a sok emléknek?

Mi lehet az oka a sok emléknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igazából nem tudom,hogy hogyan kérdezzek rá arra,ami mostanában velem történik,de számomra kicsit ijesztő. Így,ha bárki tud valami ésszerű magyarázattal szolgálni,vagy csak azzal,hogy ne parázzak,már megérte feltenni ide a kérdést.

Szóval,az van,hogy az elmúlt hetekben minden emlékkép a múltamból élesen bevillan. Egészen a kicsi gyerekkoromtól kezdve a múltamból szinte mindenre úgy emlékszem,mintha egy órával előtte láttam volna a dolgokat. Pl azt is láttam,hogy a vasból készült mászókán hol volt a rozsdafolt,pedig 30 éve voltam azon a játszótéren. Vagy a kiserdőt,ahol gyerekkoromban játszottam,hol milyen fa volt. Pedig már az rég nincs meg. Ezek nem olyan emlékképek,hogy jajj de jó volt ott játszani,hanem olyan,mintha ott lennék a múltamban,és tisztán látnék mindent.

Ez számomra nagyon ijesztő,mert olvastam olyat,hogy ez lehet a halál árnyéka is. De mivel én sem értem,hogy mi ez,így kérlek benneteket,aki tapasztalt hasonlót,írja meg,hogy mi segített rajta.

Köszönöm!

37N

2022. ápr. 29. 21:33
 1/4 Tudi333 ***** válasza:
63%

Jól "működik" a tudatalattid. Ezek mindenkinek megvannak ezek az emlékek, csak nem jönnek fel ilyen tisztán vagy nagyon sokat kell küzdeni azért, hogy így menjen a dolog. Ez mindenképoen pozitív és nem negativ dolog! Az halál árnyéka meg biztosan nem! :)

Maguktól jönnek vagy te idézed fel, gondolsz ezekre a dolgokra, emlékekre?

2022. ápr. 30. 00:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Most egy olyan időszakod van, amikor többet nosztalgiázol. Eszedbe jutnak emlékek.

30 éve voltál a játszótéren. Arra emlékszel, hogy volt mászóka, meg volt rozsda rajta. Az agyad kiegészíti a hiányzó részeket, amikor eszedbe jut a mászóka. Teljesen olyan érzés, mintha 100%ig pontos kép lenne, de ennyi év után kicsi a valószínűsége, hogy az.

Végeztek ilyen kísérleteket. Szinte bárkiben elültethetők részletes emlékek, módosírhatók is emlékek. Csak szimpla beszélgetéssel. Nem csak az érzések, a fúggöny színe is módosulhat.

Azért mondják, hogy a halál árnyéka, mert bizonyos betegségekhez kapcsolódik zavartság. Például szepszisnél a végstádiumban jellemző aluszékonyság, zavartság. A beteg elszunnyad, és emlékképszerű álmokból ébred, nem tudja hol van, mi a valóság, halucinál is mellé. De te nem vagy zavart, nincs csúnya sebed, fekélyed gondolom. Öregeknél alzheimer kórnál is jellemző, hogy a beteg már konkrétan nem tudja mi van körülötte, a közeli emlékei eltűnnek, és a múltjában kezd élni, aki kizökkenti ebből, azzal agresszív lesz. Ez általában idős kor, a betegek már elég keveset élnek, de nem ez öli meg őket, csak szimplán idősek. De te gondolom emlékszel még a tegnapra, vagy a 10 perccel ez előttre, vagy arra, hogy kiírtad a kérdést.

2022. ápr. 30. 00:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet sikerült egy mélyebb meditatív állapotot előidézned tudatlanul aminél egyszerűen hozzáférsz az emlékeidhez.

Magyarán a tudatosság útjára kezdesz lépni.

Vagy nehezebb időszakot élsz meg vagy félsz valamitől (pl. Háborús hírek) és így segít az agyad, hogy előhoz olyan emlékképeket amik akkor felhőtlen boldogságot okoztak.

2022. ápr. 30. 09:46
 4/4 anonim ***** válasza:

I have a cool ability.

Awesome. What do u do about it?

I fear.

Nice...

2022. ápr. 30. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!