Mi lehet az oka a sok emléknek?
Sziasztok!
Igazából nem tudom,hogy hogyan kérdezzek rá arra,ami mostanában velem történik,de számomra kicsit ijesztő. Így,ha bárki tud valami ésszerű magyarázattal szolgálni,vagy csak azzal,hogy ne parázzak,már megérte feltenni ide a kérdést.
Szóval,az van,hogy az elmúlt hetekben minden emlékkép a múltamból élesen bevillan. Egészen a kicsi gyerekkoromtól kezdve a múltamból szinte mindenre úgy emlékszem,mintha egy órával előtte láttam volna a dolgokat. Pl azt is láttam,hogy a vasból készült mászókán hol volt a rozsdafolt,pedig 30 éve voltam azon a játszótéren. Vagy a kiserdőt,ahol gyerekkoromban játszottam,hol milyen fa volt. Pedig már az rég nincs meg. Ezek nem olyan emlékképek,hogy jajj de jó volt ott játszani,hanem olyan,mintha ott lennék a múltamban,és tisztán látnék mindent.
Ez számomra nagyon ijesztő,mert olvastam olyat,hogy ez lehet a halál árnyéka is. De mivel én sem értem,hogy mi ez,így kérlek benneteket,aki tapasztalt hasonlót,írja meg,hogy mi segített rajta.
Köszönöm!
37N
Jól "működik" a tudatalattid. Ezek mindenkinek megvannak ezek az emlékek, csak nem jönnek fel ilyen tisztán vagy nagyon sokat kell küzdeni azért, hogy így menjen a dolog. Ez mindenképoen pozitív és nem negativ dolog! Az halál árnyéka meg biztosan nem! :)
Maguktól jönnek vagy te idézed fel, gondolsz ezekre a dolgokra, emlékekre?
Most egy olyan időszakod van, amikor többet nosztalgiázol. Eszedbe jutnak emlékek.
30 éve voltál a játszótéren. Arra emlékszel, hogy volt mászóka, meg volt rozsda rajta. Az agyad kiegészíti a hiányzó részeket, amikor eszedbe jut a mászóka. Teljesen olyan érzés, mintha 100%ig pontos kép lenne, de ennyi év után kicsi a valószínűsége, hogy az.
Végeztek ilyen kísérleteket. Szinte bárkiben elültethetők részletes emlékek, módosírhatók is emlékek. Csak szimpla beszélgetéssel. Nem csak az érzések, a fúggöny színe is módosulhat.
Azért mondják, hogy a halál árnyéka, mert bizonyos betegségekhez kapcsolódik zavartság. Például szepszisnél a végstádiumban jellemző aluszékonyság, zavartság. A beteg elszunnyad, és emlékképszerű álmokból ébred, nem tudja hol van, mi a valóság, halucinál is mellé. De te nem vagy zavart, nincs csúnya sebed, fekélyed gondolom. Öregeknél alzheimer kórnál is jellemző, hogy a beteg már konkrétan nem tudja mi van körülötte, a közeli emlékei eltűnnek, és a múltjában kezd élni, aki kizökkenti ebből, azzal agresszív lesz. Ez általában idős kor, a betegek már elég keveset élnek, de nem ez öli meg őket, csak szimplán idősek. De te gondolom emlékszel még a tegnapra, vagy a 10 perccel ez előttre, vagy arra, hogy kiírtad a kérdést.
Lehet sikerült egy mélyebb meditatív állapotot előidézned tudatlanul aminél egyszerűen hozzáférsz az emlékeidhez.
Magyarán a tudatosság útjára kezdesz lépni.
Vagy nehezebb időszakot élsz meg vagy félsz valamitől (pl. Háborús hírek) és így segít az agyad, hogy előhoz olyan emlékképeket amik akkor felhőtlen boldogságot okoztak.
I have a cool ability.
Awesome. What do u do about it?
I fear.
Nice...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!