Van vagy volt olyan veletek, hogy egy emléknek tűnő dologról nem tudod eldönteni, hogy valóban megtörtént-e?
Nem emlékszem, hogy mi volt, de magára a tényre, hogy azon gondolkoztam, hogy a megadott dolog megtörtént-e vagy csak álmodtam, arra igen.
Én a helyedben keresnék valamilyen megfoghatóbb tényeket (levelek, chatelés), vagy rákérdeznék közös ismerősnél, akivel még tartom a kapcsolatot.
Nekem is volt ilyesmim, hogy álmodtam valamit és később rájöttem, hogy nem igaz. De olyanom is volt, hogy mondtam valakinek, hogy olyan jól elbeszélgettünk egy hete és semmire nem emlékezett és fogalmunk sem volt, hogy akkor ő vagy én tévedek... hát, igen.
Am normális, amit írsz. Ez alap emberi dolog, de rájátszik a közösségi oldalak befolyásoló hatása, hogy minden nap végignézed az emlékeidet. Ezek általában csak képek, az agy a többi részét kipótolja, de egyre pontatlanabb az emlék. Mert az emlékek nagyon sok különböző dologból állnak, nagy részben inkább érzetek, érzések, szagok, színek, hangok, pici részletek, szubjektív dolgok, mindenkinek más kerül előtérbe. A képek pedig nagyban tudják ezeket manipulálni, a legtöbb ember vizuális típus. Pl: egy igazából rossz napodról van egy képed, ahol kínodban nevetsz - pár év múlva azt látod csak, hogy nevettél valamin, biztos tök jó emlék ez a kép... Közös képeknél ugyanez megeshet, hogy van közös mosolygós képünk, akkor jóban voltunk. Közben semmi, csak lőttünk egy szelfit egy házibuliban, mert miért is ne. De az is megesik néha, hogy valakivel jó barátnak gondolod magad, aztán kiderül, hogy nem vagytok, csak te érzed úgy. Pl nem is küldtetek sose üziket egymásnak, csak kétszer beszélgettetek és az tényleg egész jó volt, de semmi egyéb. Viszont évek múlva meg barátságként emlékszik rá az ember. Az idő átértelmez dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!