Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A vonzás törvénye tulajdonképp...

A vonzás törvénye tulajdonképpen egy ateista vallás?

Figyelt kérdés

Néhány összehasonlítás:

1. Vallás: hisznek abban, hogy amiért imádkoznak, azt megkapom az istentől

Vonzás törvénye: Hisznek abban, hogy amit hiszek, azt megkapom az Univerzumtól.

2. Vallás: folyamatosan hálát adnak az istennek.

Vonzás törvénye: itt is hálát adnak, bár nem világos, hogy világos, hogy kinek, gondolom az Univerzumnak.

3. Vallás: vannak felekezetek, amik megpróbálják a vallásos hitüket tudományosan alátámasztani, és áltudományba merülnek (pl. az evolúciótagadók)

Vonzás törvénye: itt is jelen van az áltudomány, főleg a kvantumechanikára való hivatkozás, amit félremagyaráznak.

2022. ápr. 22. 12:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az ateisták nem hisznek, hanem megnézik pl. a bizonyítékokat és a vizsgálatokat a vonzás törvényénél is.

Ennek egy (kisebb) része igaz, a többi csak vágyálom.

2022. ápr. 22. 21:45
 12/14 A kérdező kommentje:

Az ateistának nem feltétlenül kell bizonyítékot kérnie. Az ateista nem hisz istenben, ennyi. Ettől még lehet nagy ezoterikus is.

2022. ápr. 22. 21:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Igaz.

De azért az ateisták nagy része jobban érzi magát, ha látja a bizonyítékokat.

2022. ápr. 22. 22:17
 14/14 anonim ***** válasza:
miért, mi pontosan a hit vagy vallás? Te abban hiszel, hogy erős vagy. Vagy azt hiszed, a csoki a legfinomabb, de más szerint a vanília. A hit baromira egy egyéni dolog, aki istenben hisz az is simán hihet még ezer másban, aki meg abban hisz hogy nincs semmi az is hisz valamiben... És hogy miért menekülnek sokan ebbe? Ugyan azért amiért a sima hitbe menekülnek sokan, mert ha nincs semmi amihez ragaszkodhatnának akkor elvannak veszve, vagy épp félnek attól hogy a pokolra kerülnek. A vonzás törvényés dolog hát... én mindig csak a pozitív dolgokra törekszek, és általában pozitív dolgok is történnek velem, és túl sok a véletlen hogy befogjam a szemeim és úgy tegyek mintha minden véletlenül történt volna... de amikor olyanokba mennek bele az ember, hogy ikerálng, meg karimikus kapcsolat meg ilyesmi, na az már tényleg bullshit kategória. Nekem volt egy baromi kemény szerelmi dolgom, és minden szempont stimmelt az ikerlángos dologgal kapcsolatban, még én is bemeséltem magamnak, aztán meg baromi nagy puffanás lett belőle, de amikor nem az ilyen videókat néztem vagy cikkeket bújtam teljesen elveszettnek éreztem magam, valamibe kapaszkodni kellett. Sokaknak a puszta élethez is kapaszkodni kell valamibe vagy különben elveszettek mert olyan élettelen balfékek... Na meg amit az amcsik művelnek, hát az már tényleg kabaré kategória.
2022. ápr. 26. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!