Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ateisták-nak miért jó,...

Az ateisták-nak miért jó, hogy ateisták?

Figyelt kérdés
Miért jó úgy leélni az életet, hogy semmilyen halál utáni dolgoban nem hisznek?

2021. jan. 30. 13:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
A hit az nem olyan, hogy akarom, és akkor lesz. Szerintem hülyeség az összes vallás, én nem tudom elképzelni, hogy igaz lenne bármelyik is. Most akkor így hogyan és minek higgyek?
2021. jan. 30. 13:35
 2/24 anonim ***** válasza:
80%
Mi az itteni életre koncentrálunk, nem kell abban hinnünk, hogy a következő életem majd jobb lesz, esetleg örök szeretet, meg a többi baromság. A családom valamennyire vallásos, viszont én sosem hittem az ilyen természetfeletti dolgokban, mondhatni immunis vagyok rá.
2021. jan. 30. 13:50
 3/24 anonim ***** válasza:
20%
Nem jó nekik, csak ők még nem tudják..! :)
2021. jan. 30. 13:59
 4/24 anonim ***** válasza:
19%
Pontosabban azt tudják, hogy nem boldogok igazán, csak ennek okát nem értik.
2021. jan. 30. 14:00
 5/24 anonim ***** válasza:
78%
Imádom, mikor egy full idegen jobban tudja, hogy boldog vagyok-e vagy sem. :D
2021. jan. 30. 14:01
 6/24 anonim ***** válasza:
22%
#5: hát, mivel kötözködöl, így pont beletrafált! :)
2021. jan. 30. 14:04
 7/24 Mojjo ***** válasza:
94%
Ahogy az egyes is utalt rá, ez nem éppen jó, vagy nem jó kérdése, ez csak van. Az ateisták nem azért nem hisznek istenekben, hogy jó legyen nekik, hanem mert nem látják úgy, hogy léteznének istenek.
2021. jan. 30. 14:05
 8/24 anonim ***** válasza:
71%

6

Melyik kommentemben kötözködtem? A kérdésre válaszoltam.

2021. jan. 30. 14:06
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Én ateista vagyok egy kívülálló számára, de aki ismer engem nagyon jól tudja, hogy én nem vallom magam annak. Hívő sem vagyok, én a tényszerűségben bízok (a hiszek szót utálom, direkt nem használtam).

Tény például, hogy nem tudjuk mi van a halál után, illetve az energia nem vész el, csak átalakul, szóval a halál nem feltétlen jelenti a véget. Nem tudjuk mi történik az ember tudatával a halála után, azt sem tudjuk egyáltalán, hogy a lélek mint olyan létező dolog-e, vagy csak nyersen a tudatunk létezik-e ami kb. olyan, mint egy adattárolón egy MI (csak ez esetben szerves adattárolón). Ha utóbbi lenne igaz az azt jelentené, hogy nem is állunk annyira messze egy, a scifi-k alapján leírt, érezni képes mesterséges intelligenciától.

Szóval ja, én attól függetlenül, hogy "ateista" vagyok nem vetek el mindent a halál utánról és nem gondolnám, hogy onnantól nagy feketeség és viszlát. Egyszerűen még semmit sem tudunk és nem, nem én leszek az aki megfejti ezt a kérdést, szóval nem is nagyon agyalok rajta. Majd pár generációval később talán lesz valami kézzel fogható bizonyítékunk, ami megválaszol ezt-azt.

2021. jan. 30. 14:07
 10/24 Mojjo ***** válasza:
65%
@9: Te ún. agnosztikus ateista vagy. Pont, mint az ateisták többsége.
2021. jan. 30. 14:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!