Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szoktál gondolkodni azon hogy...

Szoktál gondolkodni azon hogy mi lesz a halál után? Menny v pokol? Vagy semmi?

Figyelt kérdés
2022. márc. 7. 12:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%
Igazából nem bizonyították eddig azt sem, hogy van-e valami a halál után és azt sem, hogy nincs. Úgyhogy egyiket sem lehet biztosan állítani.
2022. márc. 7. 15:46
 12/35 anonim ***** válasza:

Hetes vagyok. Így értettem én is, csak kicsit másképp leírva.

Értem amit mondasz, de ahogy neki is, nekem is megvan az elképzelésem a dologról. Viszont az igazságot a halálunk után fogjuk megtudni, bármi is az.

(amúgy igen, tudom hogy gasztronóm terrorista vagyok ezzel a mákos hús dologgal :D)

2022. márc. 7. 15:59
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Halálod után ugyanaz van, mint születésed előtt.
2022. márc. 7. 16:33
 14/35 anonim ***** válasza:
13: És születésem előtt én hol voltam?
2022. márc. 7. 16:35
 15/35 anonim ***** válasza:
"Brit tudósok szerint van élet a halál után" [link]
2022. márc. 7. 16:54
 16/35 anonim ***** válasza:
65%
14-es: A testedet alkotó atomok kb. 5-6 milliárd évesek, akkor keletkeztek, amikor felrobbant az a csillag, amiből később kialakult a Naprendszer. Így az elmúlt pár milliárd évben voltál már szervetlen és szerves anyag egyaránt, az evolúció és élet körforgásaként már sokféle alakzatban léteztél, voltát víz, plankton, falevél... Ha megeszel egy karalábét, annak a részei a részeddé válnak, ugyanakkor a testedet alkotó atomok sem maradnak benned örökké, hanem cserélődnek, és akik "itt hagynak" téged, mennek tovább a maguk útján, hogy más dolgok részévé váljanak. A legtovább élő emberi sejt is max. 7 évig él, így akárhogy nézzük, te már se fizikailag, se szellemileg nem lehetsz olyan, mint legalább 7 éve, hiszen folyamatosan cserélődsz és változol te is. Amikor meghalsz és a tested eggyé válik a földdel, apró élőlényekben élsz tovább, akik utána már élőlényekben vagy tárgyakban élnek tovább - még sok-sok milliárd évig. Aztán talán egy nap majd megint csillag lesz belőled.
2022. márc. 7. 16:54
 17/35 anonim ***** válasza:
15: Ez valóban érdekes. 🙂
2022. márc. 7. 16:57
 18/35 anonim ***** válasza:
77%

"brit tudósok szerint"

Én kétszer voltam Londonban koncerten, megfigyeltem, hogy a város tele volt négerekkel, meg muszlimokkal, fehér embert alig lehetett látni. Milyenek azok a brit tudósok? :D

2022. márc. 7. 17:00
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
"A testedet alkotó atomok kb. 5-6 milliárd évesek, akkor keletkeztek, amikor felrobbant az a csillag, amiből később kialakult a Naprendszer." - És honnan lett az a csillag?
2022. márc. 7. 17:20
 20/35 anonim ***** válasza:
47%

19-es: A világegyetem 14,77 milliárd éves, az ősrobbanás után még csak fotonok és hadronok léteztek, később jöttek a kvarkok... ebbe nem megyek bele, nem erősségem a fizika, hogy mi miből alakult ki, de vannak internet szerte leírások a világegyetem keletkezéséről. A hidrogén majd később a hélium atomok a világ 4-5 milliárd éves kora körül alakultak ki, ezekből a gázfelhőkből alakultak ki a galaxisok, benne a csillagokkal. Mindezek a folyamatok a mi időnkhöz képest nagyon lassan, hosszú idők alatt zajlottak le.

Ezek az úgynevezett első generációs csillagok, mivel csak hidrogénből és héliumból álltak, nem is rendelkezhettek olyan kőzetbolygókkal/holdakkal, mint a mi Napunk, hiszen akkor még nem is léteztek a nehezebb elemek. De mint minden, egyszer a csillag is meghal, és amikor felrobban egy csillag, a robbanás következtében létrejöttek a nehezebb elemek is, ennek köszönheted hogy most itt ülsz a gép előtt, vas tartalmú vér kering az ereidben, simogathatod a macskádat, és eheted a karalábét.

2022. márc. 7. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!