Szoktál gondolkodni azon hogy mi lesz a halál után? Menny v pokol? Vagy semmi?
Hetes vagyok. Így értettem én is, csak kicsit másképp leírva.
Értem amit mondasz, de ahogy neki is, nekem is megvan az elképzelésem a dologról. Viszont az igazságot a halálunk után fogjuk megtudni, bármi is az.
(amúgy igen, tudom hogy gasztronóm terrorista vagyok ezzel a mákos hús dologgal :D)
"brit tudósok szerint"
Én kétszer voltam Londonban koncerten, megfigyeltem, hogy a város tele volt négerekkel, meg muszlimokkal, fehér embert alig lehetett látni. Milyenek azok a brit tudósok? :D
19-es: A világegyetem 14,77 milliárd éves, az ősrobbanás után még csak fotonok és hadronok léteztek, később jöttek a kvarkok... ebbe nem megyek bele, nem erősségem a fizika, hogy mi miből alakult ki, de vannak internet szerte leírások a világegyetem keletkezéséről. A hidrogén majd később a hélium atomok a világ 4-5 milliárd éves kora körül alakultak ki, ezekből a gázfelhőkből alakultak ki a galaxisok, benne a csillagokkal. Mindezek a folyamatok a mi időnkhöz képest nagyon lassan, hosszú idők alatt zajlottak le.
Ezek az úgynevezett első generációs csillagok, mivel csak hidrogénből és héliumból álltak, nem is rendelkezhettek olyan kőzetbolygókkal/holdakkal, mint a mi Napunk, hiszen akkor még nem is léteztek a nehezebb elemek. De mint minden, egyszer a csillag is meghal, és amikor felrobban egy csillag, a robbanás következtében létrejöttek a nehezebb elemek is, ennek köszönheted hogy most itt ülsz a gép előtt, vas tartalmú vér kering az ereidben, simogathatod a macskádat, és eheted a karalábét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!