Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditációnál hogy tudom...

Meditációnál hogy tudom megszüntetni az azonosulásokat?

Figyelt kérdés

Elvileg, ha az érzelmeket, gondolatokat csak megfigyelem, pártatlanul, ítélkezésmentesen, akkor egy idő múlva eltűnnek.

Már egy ideje igyekszem csak megfigyelni az érzéseimet, de nem tűnnek el. Akkor mi kell még ehhez? Vagy már ez is sok?

Honnan tudom, hogy az azonosulás megszűnt?

2022. jan. 27. 15:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem az lenne a lényege a meditációnak hogy az életminőség (nem az anyagi) javul? Mert a hatása utána is "tart"?

Így akkor miben lenne más meditálni, vagy legurítani pár felest, és bealudni?

(Mondjuk azon kívül hogy megmaradnak az agysejtek)

2022. jan. 27. 20:43
 12/13 Grimfox ***** válasza:

Ahogy írtam, a kontempláció segít ebben. Hosszú távon a hatása az éber érzelemvilágra, és gondolkodásra is kihat.

Azt is meg lehet tanulni, hogy éber állapotban kinyitod a "szelepet", és kiengedsz mindent, anélkül, hogy bármi kapcsolatba lépnél a kiürülő érzelmekkel, és gondolatokkal, de ezt csak elvonult élet mellett érdemes használni, nem igazán tudsz vele közösségben élni.

Marad a kontempláció által megértett, és feldolgozott érzelmek, és gondolatok módszere. Legalább is én csak ezt az egy módszert ismerem, amivel elfojtás nélkül lehet az ilyesmit kezelni.

2022. jan. 27. 20:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. jan. 27. 20:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!