Hogyan lehet a lélekből - nem pedig az elméből - kiinduló meditációt végezni? Hogyan lehet a lélekből kiindulni?
Ahány filozófia, annyiképpen van definiálva a lélek és az elme fogalma.
Vannak olyan filozófiák is, amelyek szerint nem lélek van, hanem tudat. Oké. Ebbe nem is akarok most belemenni.
Nekem az jön, hogy bizonyos módszerek az elmével vannak kapcsolatban és nekem olyan meditáció kellene, ami a lélekkel, szellemmel, tudattal van kapcsolatban.
Légzésfigyelés nem jó. Számolás nem jó. De, hogy mi jó, azt még nem tudom.
Sejtem, hogy amikor az elme "leáll", felszínre kerül, megnyilvánul a tudat.
De nekem valami olyan meditáció kellene, amikor eleve a lélekből indulunk ki, nem az elméből!!!
Hogyan tudok eleve a lélekből indulni?
Hogyan kezdjem úgy a meditációt, hogy a lélekből indulok?
Ha valaki hosszasan szeretné elmagyarázni, csak nyugodtan - engem nem zavar, hogyha valaki hosszan ír, sőt, örülök!
Amikor írtam a hozzászólásomat - ami sorban végül a 2 hozzászólás lett - akkor itt még nem szerepelt az első hozzászólás. Vélhetően pont akkor küldted el, amikor én írtam a saját szövegemet. Tehát a második hozzászólás az nem az első hozzászólásra reagálás, hanem csak kiegészítettem azt, amit a kérdésben írtam.
Foglalkoztam különböző filozófiákkal, szerintem egy kicsit jobban ismerem a hinduizmus vagy a buddhizmus tanítását, mint az átlag.
Kereszténység tanításait is ismerem egy kicsit.
Nyilván ebben az esetben a "kicsit" szót nem lehet pontosan behatárolni, hogy mennyit jelent.
Próbáltam már sokféle relaxációt, meditációt, a Silva féle módszert és egyebeket. Zent is, mantrát (dzsapázást) - nem gyengén.
(Tehát nem most kezdem a témával való foglalkozást.)
És nekem az jött, hogy ne az alsó énből induljak, amikor meditálni kezdek.
De mivel arra nem jöttem még rá, hogy akkor hogyan csináljam, ezért kérdezem itt, hogy itt hátha van valaki, aki már rájött.
Egy emberi nézőpont alapján azt mondhatnánk, hogy csak az alsó énből lehet elindulni a meditáció kezdetekor, de nekem akkor is az a megérzésem, hogy nem így kell csinálnom.
Ehhez előbb képesnek kell legyél önmagadra kapcsolódni.
Ez a féle meditáció amit leírsz, long story short arról szól, hogy szabadjára engeded az energiáidat, hogy azok a mennyből beléd közvetítsék a fényt.
Ne feledd, hogy végső soron egy istenszellemember vagy, így semmit sem tudsz az ellen tenni, hogy teljesen lerakd az elméd emberi részét, mint szűrőt, mert azon keresztül érzékeled magadat, de meg lehet nyitni a szíved, hogy csordogáljon befelé a lélek világa.
Fogyassz spzichedelikumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!