Szoktam látni babás képek alatt, hogy "köszönöm, hogy engem választottál anyukádnak" mindennek oka van szerintem és nem gondolom hogy egy lélek lentről néz minket. Egy lélek miert akarna leszületni olyan családba ahol (talán tudja előre) hogy el abortálják vagy verik, árvaházba adják, éheznie kell, nem szeretik, teljes szegénység van stb.. Ha az lenne az ok, hogy hát mert tanításként, akkor pl azoknak a szülőknek mit tanít akik drogoznak és a születése után se hagyják abba csak megkeserítik a gyerek életét ergo nem tanított senkinek semmit. Egy kicsit érdekes, hogy akkor állítólag más megválaszthatja, hogy egy szerető, boldog, tehetős családba szülessen míg másnak a mélyszegénység marad? Vagy annyiszor születhet újjá egy lélek, hogy mindet megtapasztalja? Vagy előző életében olyan hibát vétett hogy ez a büntetése, hogy következő életében szenvednie kell? Vagy miután meghal valaki mennyi ideig "nézhelődhet" több millió család közül az egész világon, hogy hova szülessen le? Nekem értelmetlen az egész
Ez engem is nagyon érdekelne! Szép dolog lenne egy szentimentális, szerető szülő szemével nézve.. Na de igen! Ott vannak a felvetéseid,azzal mi van??
2021. dec. 5. 07:38
2/31 anonim válasza:
Ha igaz ez a feltételezés, akkor az én esetemben valami hiba történt, mert nagyon gáz szüleim vannak.
Olyanok mintha nem is léteznék.
2021. dec. 5. 09:17
3/31 anonim válasza:
Nekem is mondták már ezt. Nagyon rossz gyerekkorom volt, és ezzel magyarázták, hogy én azért "választottam" a szüleimet, hogy megtapasztaljam a rossz bánásmódot, ezáltal letegyem a karmát, stb. De nekem ez elég egyoldalú magyarázat, mert hol van ebben az ő részük? Nekik azt kellett megtapasztalni, hogy milyen egy ártatlan gyereket tönkretenni, vagy mi? Szóval nekem ez bűzlik. Lehet, hogy van vmi alapja, de szerintem eltorzult az eredeti igazság.
2021. dec. 5. 09:33
4/31 anonim válasza:
Emberek nincs ilyen. Nekem nem voltak szüleim oszt mégis jó a karmám. Anyám most se akar látni, faterom azonnal meghalt, hogy születtem. Én meg boldogan jólétben, szerető családban élek.
2021. dec. 5. 09:35
5/31 anonim válasza:
Ez a nézet a buddhizmusból jön, egész pontosan a Tibeti halottaskönyvből, ami a halál és újjászületés közötti létet írja le. Persze ott sincs szó afféle konkrét kiválasztásról, inkább a szerelemhez hasonló, ellenállhatatlan vonzásról.
Ez a gondolat épült be aztán a ma divatos "vulgárezoterikus" barkács-világnézetbe, több más keleti filozófiai-vallási elképzeléssel együtt.
Érdemes elolvasni a Tibeti halottaskönyvet amúgy, tanulságos írás.
2021. dec. 5. 10:02
6/31 anonim válasza:
Nem hiszek ebben, de ha feltételezzük, hogy valamiféle kiválasztás van, akkor inkább valami olyasmire gondolnék, hogy a lélek... És most felvetül a kérdés, hogy mi is pontosan a lélek... Na tehát a lelket valamiféle erő vonzza, vagy taszítja bizonyos feltételek felé, mondhatjuk, hogy karma, de nem saját akaratából, hanem úgymond kényszerből.
Bár nekem személy szerint jobban tetszik a materialistább verzió.
2021. dec. 5. 11:31
7/31 anonim válasza:
Szerintem ez baromság
A fogantatás nem ezen múlik
Ez egy olyan megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan dolog
Pl a roma megélhetésért szülő nőknek miért sikerül akar évente teherbe esni?Talan a lelek erre vágyik hogy a 8.gyerek legyen miközben anyuka,apuka elgépezi el issza és el dohányozza a havi családi pótlékot?
Ugyan már
2021. dec. 5. 11:52
8/31 anonim válasza:
Meg egy gondolat
Rengeteg pár lombikozik,köztük mi is
Nem sikerült meg pedig mindenünk meg van és szeretetben sem volna hiány mert ő az egyetlen vágyunk.Na?
Nem akarna a kis lelek hozzánk jönni?Miert nem?Mert nem ezen múlik
2021. dec. 5. 11:56
9/31 Grimfox válasza:
Nem a lélek dönt arról, kik lesznek a szülei, hanem a karmája. Amilyen karmát halmozott fel a lélek az előző életeiben, olyan családba fog születni. A családtagok általában olyanok, akikkel nagyon erős karmikus kapcsolata van a születő léleknek, legyen ez a kapcsolat jó, vagy rossz. A lélek születés előtt nem dönt. Amíg éli az életét, addig tudja befolyásolni a karmáját. Ha sok jó karmát halmoz fel, a következő élete körülményei is jobbak lesznek, kezdve a családjával.
2021. dec. 5. 12:24
10/31 anonim válasza:
Persze!
Azért születik sok gyerek nyomorba, mélyszegénységbe, szeméttelepen élésre, favelákba, mert a lélek tudja, előző életeiben sok rossz, fejlődését akadályozó dolgot tett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!