Az asztrológia az áltudományok lábtörlője?
Hallottál már Ptolemaioszról, Keplerről, Paracelsusról és még sorolhatnám azokat a tudósokat akik rengeteget tettek azért hogy egyáltalán a tudomány mint olyan létrejöjjön.
A közös bennünk azonkívül hogy mind polihisztorok voltak, értettek az asztrológia tudományához is.
Nélkülük nem lenne pl. orvostudomány vagy csillagászat de ezt is sorolhatnám a végtelenségig.
Az asztrológia az összességet figyeli, keresi az összefüggéseket.
A modern világunkban egyszerűbb a tudományokban hinni, hiszen minden a bizonyításon múlik. Közben felaprózzuk tudásunkat, elfelejtünk gondolkodni, összefüggéseket keresni, magyarázatokat találni.
Amit ma asztrológiának neveznek és amit itt látsz az ezo kategóriában, meg amiket bulvár lapokban, ezo tv show-kban az pontosan az ahogy mondod.
De az amit az ókorban és középkorban asztrológiának neveztek az minimum egyenrangú volt abban a korban az alkímiával vagy a hermetikával.
6
Az alkímia is áltudomány, nem létezik sem aranycsinálás, sem életelixír...
Nem a 6-os vagyok, de azért a mai modern "tudományok" között is akad ez-az ami már "áltudomány" lehetne.
Például vegyük a mai fizikát.
Az egyszerűen baromság, hogy mindent is ki tudnak számolni amit akarnak.
Főleg úgy, hogy összevissza hozzá tesznek és kitörölnek az egyenleteikben adatokat. Úgy még én is kitudnék számolni bármit ha annyit buherálom a dolgokat, hogy kiadja azt a képzeletbeli számot amit ki akarok vele számolni.
Szóval miről is beszélünk?
Csak én nem az iskolai változatról beszéltem.
Hanem amit az úgy nevezett "tudóskáid" akarnak bemesélni, hogy minden IS kiszámolnak. Ami valljuk enyhén nevetséges elképzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!