Itt ezoban hány ember lehet aki nem csak a felszínből kapart le valami spirituális tudást?
Sajnos azt tapasztaltam, hogy nagyon kevesen, ami igazán kár.
"Milyen felszínről beszélsz?"
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy sokan csak bulvárlapokból vagy betelefonálós ezo TV show-kból meg hiteltelen könyvekből tájékozódnak ezen a téren.
7 Mitől lesz ezo kategóriában egy adott hsz gyöngyszem a szemedben? Csak mert én max személyes beszámolókat pl (szellem,ufo észlelés) szoktam olvasni amik érdekesek de mivel mindenki más számára csak egy történet (vagy igaz vagy nem) ezért semmi köze a gyöngyszemhez.
Vannak a vicces riposztok,troll írások amik ha tényleg viccesek jót tudok rajtuk mosolyogni de ugyebár nem adnak semmi tartalmasat a nevetésen kívül.
Vannak a szubjektív/hitbéli mantrák, avagy a "térítő felhasználók". Ezek nagyon hisznek valamiben és próbálják előadni hogy ők nem csak hisznek de tudnak is de ezt soha nem tudják alátámasztani semmivel. Linkelik a bibliát esetleg valamilyen béna blogot ami elmagyarázza hogy miért börtönbolygó a Föld.
Életbölcseletek is előfordulnak, néha még közhely nélkül is. Amik bizonyos értelemben értékesek is de hasonlóan a vicces írásokhoz ez se a "spirituális tudás" kapcsán ad értéket.
Vannak a nagyot mondók/bolondok/ esetleg ha igazat ír (erősen kétlem) akkor a "super saiyan-ok" akik azt állítják magukról hogy a, képesek az embereket gondolattal irányítani, b, képesek a tudatukkal kilépni a testükből, c, képesek tárgyakat mozgatni az elméjükkel, d, sejtelmesen utalnak arra hogy a mágiájukkal már mindent elértek amit akartak.
Természetesen ezek az emberek 1 szer se mentek el egy kutató intézetbe vagy médiába hogy bemutassák a képességeiket, de még a youtube on sincs róla/róluk videó. Pedig pl a telekinézist elég könnyű lenne bizonyítani.
Én itt eddig 1 szer találtam olyan információt/állítást amit könnyen ki is lehetett próbálni és működött is. Ma se tudom hogy placebo e.
(És volt 1 olyan állítás/gyakorlat amit kipróbáltam és magam se tudom biztosra mondani hogy volt e vagy nem minimális hatása.)
Erre tudom azt írni hogy valóban értékes tudás, mert ha nem is spirituális, csak placebo akkor is egy olyan élménnyel gazdagított amit még nem tapasztaltam és nem is hittem volna hogy létezik.
Én nem úgy kapartam, hanem nyaltam az lsd bélyeget :)
Utána meg nyomattam rá több mint egy évtizednyi meditációt is.
Viszont a tudás lehet akadály is. Főleg a spirituális. Néha akkor találjuk meg amit keresünk, ha nem akarjuk tudni..
17. Erre 5 dolgot tudok írni.
1. Miért SZücsöm től van kérdezve hogy Grimfox -e miért nem fordítva? :D
2. "A másnak is feltűnt" mondat használata szerintem csak úgy helyes ha a megfigyelés tárgya igaz. Tehát ebben az esetben szerintem hibás a használata.
3. Remélem nem a megérzéseidre hagyatkozva hozol döntéseket az életedben mert mint az adott példa is mutatja nem feltétlenül sugallják a valóságot.
4. Pontosan mi alapján szólalt meg a "pókösztönöd", mert most már kíváncsi vagyok. Valami oka kellet hogy legyen.
5. Grimfox javíts ki ha tévedek, de ugye nem én vagyok Grimfox? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!