Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az emberek között...

Miért van az emberek között gonoszság?

Figyelt kérdés
Honnan a rossz?
2021. nov. 14. 22:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Már az ember létezésének kezdete óta egy primitív faj vagyunk. Ez a viselkedés "öröklődött" nevelés alapján. Nem lesz mindig egyre és egyre jobb generációkon át az emberiség, mert nem minden egyén oldja meg a szülei problémáit, vagy örökli, vagy még tesz is hozzá. Csak nagyon kevés hányada oldja meg a felmenői problémáit.
2021. nov. 15. 08:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Hat pl egy alkoholista ember aki veri a családját a családja felesége gyermekei szemében nagyon gonosz tettet hajt végre de az alkoholistának is van oka arra h alkoholista történt valami a múltjában, amin nem tud túllépni vagy túl kevés a fizetése és rajta a teher h a családjának legyen mit enni és gondoskodni tudnjon róluk, és pl utalja a főnökét mert az állandóan basztatja, ezért elkezd inni az o szemében jól érzi magát és helyesen cselekszik. Szóval a saját szemében nem gonosz de a külső emberek szemében az.

Az alkohol előhozza a munkahelyen felgyülemlett stresszt idegességet meg utálatot a főnöke iránt és otthon könnyen lehet h a gyerekein vezeti le. Így tehát a gyerekei rettegni fognak tőle és az ő szemükben o gonosz ember.

2021. nov. 15. 08:07
 13/15 anonim ***** válasza:

#7 erőszak, pedofília,

nárcisztikus ember kínzása,

Valóban rossz, képesek egy életre megkeseríteni. Sok esetben öngyilkosság a vége szóval az lényegében gyilkosság.

szociopata, pszihopata

Ők még vagy magas pozícióban lévő emberek vagy gyilkosok. S a kettő nem zárja ki a egymást.

Az önvédelemből elkövetett emberölés más besorolásba kerül tudtommal. Enyhébb a büntetés de büntetést csak a bűnre kaphatsz. Ha bűntudat gyötör mert kioltottál egy életet kevés vigasz az hogy megmentettél párat...

Valóban nem írtam elég bően de a 7 fő bűn és a 10 parancsolat. Lényegében szépen leszűkíti azt.

Beteges torz, voltak és lesznek. Őket a törvények fogják meg. (elvileg) manapság kevesebb sikerrel. Régen elment katonának, inkvizítornak vagy hóhérnak és.

Fontos, leszögeznem a gyilkosság egy olyan emberi élet elvételét jelenti, nálam aki a hazáján belül követi el tettét saját érdekében. ( előre eltervezett, féltékenységből vagy hirtelen felindulásból)

Az emberölést viszont önvédelemből, parancsra legrosszabb esetben baleset.

Minden esetben van elkövető és áldozat.

Csak a K nem mindegy mi az ok, mert az okozat ugyan az, de az ok befolyásolja a következményt. Mind a pszichológusok kezére kerül ki ezért ki azért, a dutyi sem kizárt.

Szarkák, gyűjtögető életmódot folytató emberek is voltak. Kik megélhetési célból, vagy családi vállalkozásként űzve azt. Egyszerűbb, elvenni azt amiért más X ideig vért verítékezett, mint dolgozni. Nyilván rossz. De ez bizonyos körülmények között, nem akkora bűn. (Ma viszont, ezekből az esetekből kevés van...)

"Szerinted ez jó a másik félnek?"

Há hogy ne, az első borzadájok amiket felsorolták a nárciszon kívül, unalom űzés, élvezet, hatalom érzés, kedvéért tetszik amit tesznek. Az ember olyan, hogy amit nem szeret nem azt csinál, vagy csak kínszenvedve.

A nárcisz valahol öngyűlölő, a tökéletes képét festi magára S lealacsonyít másokat csak, hogy ezt az illúziót fentarthassa magának.

A lopás lehet ugye a fentiek egyike, vagy adrenalin bomba, izgalommal tölti el, hogy lebuki e? Vagyis unalom űzés...

Hallottál olyat aki tett valamit a példáid közül aki közben sírt és együtt érzett az áldozataival? Ugye, mert én sem.

Ha azt mondom, hogy "más emberek életének elvétele a rossz" az gondolom kielégíti a vágyaidat.

Mert ha tovább gondolod lefedi mind azt amit írsz.

Nem feltétlen kell a halálnak bekövetkeznie ahhoz hogy elvesszen egy élet.

Rengeteg élőhalott van, kik bár testileg élnek, mégis robotok módjára égetik két oldalról a gyertyát.

Rossz volt és lesz. De nem mindegy mit tartunk rossznak.

Amiket hirtelen felindulásból írtál, igen rosszak.

#8 gondolom ez egy beugratós kérdés, igen nyilván mi előbb ártalmatlanná akarnám tenni a támadót S pont leszrom hogy túléli e vagy sem. De ha meghal 100 hogy furdalna a lelki ismeret. És nyilván eljárás is indul... (" Nem lehetett volna másképp? És hát nem.")

#9 az rossznak rossz, viszont szerencsétlen lehet naponta csak annyit eszik. (Miközben máshol tonna számra pazarolják a kaját)

Ez se jó az se jó.

Csak ebből kifolyólag, ha ekkora az empátia az emberekben akkor, hogy tartunk ott ahol?

Huu bzd, remélem mind 3-ra kb megvan S nagyjából átmegy...

2021. nov. 15. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Hatalomvágy, más elképzelés, nézeteltérés, félreértés és persze van aki élvezi.
2021. nov. 15. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:

13-as

Félreértetted amit írtam. Tőlem független dolgokat soroltam fel. Én a kérdést az áldozat oldaláról közelítettem meg. Igy értve a másik oldalt hogy nekik ez nagyon nem jó.

Nem irtam hirtelen felindulásból ebben is tévedsz, csak felsoroltam azokat a mentálisan beteg emberek cselekedeteit amik nagyon nem jó érzések borzalmasak az áldozatnak. Az hogy mentalisan beteg valaki az meg a beteg ember reszerol nem gonoszsag a cselekedete gonosszsag ha cseledetig jut.

Az alkoholista amiket itt írt valaki az az alkoholistanak se jo erzes, nagy tobbseg utana bűntudattól szenved.

Nem kerültem ilyen helyzetbe hogy magamat védjem vagy mást de el tudom képzelni milyen nehéz lehet ezt feldolgozni. De kérdés, hogy egyáltalán fel lehet ezt dolgozni. Az önvédelem más kategoria ezt én is tudom csak soha nem tudhato hogy itt ki hogy értelmezi azt a pár sort amit ír ezért írtam.

7-es, 8-as, 9-es vagyok.

2021. nov. 16. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!