Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gonoszak az emberek?

Miért gonoszak az emberek?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet boldogan, nyugodtan élni egymás mellett, mint pl a La belle verde c. filmben, azon a bolygón? Miért kereskednek az adatainkkal, miért gyártatnak rabszolgamunkásokkal ruhákat, és itthon meg miért veszik meg az emberek? Miért fontos, hogy ki milyen márkás ruhát hord és miért nézik ki azt, akinek egyedi a megjelenése. Gyárakban, ahol mindenkinek ugyanolyan rossz a fizetése, meg a körülményei, miért furkálják egymást az emberek, miközben a mérnökök meg szabadon járnak kelnek, mint a kiskirályok a rabszolgák közt? A kereskedelemben miért beszélnek néha tényleg ok nélkül lekezelően, és miért alázzák meg emberi mivoltában az eladót? Miért látom csak a rosszat magam körül? A legtöbb barátomat vagy verték régen, vagy szexuálisan bántalmazták. Valaki magyarázza már el nekem, hogy miért nem tudjuk szeretjük egymást és élünk békében???

2021. febr. 6. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Mert egy poláris világban élünk ahol a "rossz" és a "jó" is jelen van, azért hogy tudj navigálni. Ahhoz, hogy különbséget tudj tenni a kettő között, meg kell tapasztalnod mindkettőt.
2021. febr. 6. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Foglalkozz a magad dolgával! 😀
2021. febr. 6. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Mert tudatlanok. Nem tudják, hogy minden mindennel összefügg és a karma meg visszaüt...!
2021. febr. 6. 11:01
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

"miközben a mérnökök meg szabadon járnak kelnek, mint a kiskirályok a rabszolgák közt? "

Mert a mérnökök tanultak, míg azok az emberekek, akik között járkál csak dobálták a galacsinokat a hátsó padban és szívtak a cigit a szünetben

2021. febr. 6. 11:40
 5/10 A kérdező kommentje:
Vagy csak anyuciapucinak nem volt több milliója, hogy kifizessék az egyetemi tandíjat, hogy továbbtanulhasson a gyerekük, vagy nem a megfelelő embernek volt a rokona. Bármilyen hihetetlen, a gyári munkások is emberek és nem mindegyik dobált galacsinokat, meg cigizett a szünetben.
2021. febr. 6. 12:34
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

4

En ezt tettem, most pedig harom IT mernok dolgozik nekem.

2021. febr. 6. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem tűnt volna fel: a mai világ a "pénz csinálásról" szól, - semmi másról. Mindenből üzletet csinál az ember és e szemlélet mentén csordogál az élet a bolygón. Sokan vagyunk, sok az éhes száj, nagyok az igények, kevés a valós teljesítmény ezek mögött, így egyre többen kénytelenek mások nyomorából, akár tisztességtelenül is megélni. Az ügyeskedő emberek tettei pedig folyamatos feszültséget generálnak, - aminek előbb-utóbb, de van, lesz lenyomata. Fokozza az indulatokat a fizikai fájdalom is, amit a mások boldogulására irigykedők éreznek - s reagálnak le a legkülönfélébb, olykor gyomorforgató módon. Ezek összeadódnak.
2021. febr. 6. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:
23%
Az egyetemi oktatás itthon pár szakot leszámítva ingyenes. Szóval nem tudom milyen tandíjról hadoválsz. Aki ma itthon egyetemre akar menni, és nem lusta disznó, az szinte bármilyen szakra tud menni. Ó és bocs, de gyárimunkásnak lenni huzamosabb ideig azt jelenti, hogy semmihez sem értesz. Bocs de például burkolni megtanulni nem ördöngösség és nagyon szépen lehet vele keresni. A gyárimunkásoknak szimplán egész életükben büdös volt a tanulás.
2021. febr. 6. 12:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Ahova én akartam menni fél évre 800ezer volt, úgyhogy csak OKJ-ra tudtam menni. Megvan a szakmám, de több lehetőségem lett volna az egyetemi végzettséggel. Nem tudon miérz kell egyébként ilyen bunkón válaszolni, dehát pont erről szól a kérdés is. :D
2021. febr. 6. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
És államilag támogatott nem volt belőle? Nagyon nehezen hihető! Melyik szak ez? Persze tanulni és bekerülni államira nehezebb, ott dolgozni is kellene.
2021. febr. 6. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!