Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek nektek van lelketek?

Szerintetek nektek van lelketek?

Figyelt kérdés
Szerintetek létezik lélek?Úgy érzitek,hogy nektek van?Van rá bármiféle bizonyíték?és vajon az állatoknak,és növényeknek van lelke?Tudom,hogy sok hasonló kérdés volt már,de hátha ezúttal érdekes válaszokat is kapunk.

2021. nov. 11. 18:14
1 2 3 4 5
 31/43 SZücsöm ***** válasza:
0%
22. Egy valamiben biztos vagyok. Ha Isten valóban létezik és valóban Isten nem csak egy "isten" akkor nem cherry picking-el emberek közül és nincs örökké tartó szenvedés értsd: pokol(viszont akkor menny sincs.). Az amit te felvázoltál az csak egy isten és nem Isten.
2021. nov. 11. 22:43
 32/43 anonim ***** válasza:
0%

26

Az pokolra jut.

2021. nov. 12. 07:09
 33/43 anonim ***** válasza:
50%

31

Ebben semmi logika nincs és minden jel arra mutat, hogy Isten az Isten.

2021. nov. 12. 07:10
 34/43 Grimfox ***** válasza:
52%
33, a bibliában az isten kijelenti, hogy az isten nem személyválogató. Ezzel szemben azt látjuk, hogy mégis kiválasztott népe van, és közöttük is vannak kedvelt, és kevésbé kedvelt emberek. Mondhatod, hogy érdemeik szerint válogat közöttük, de ez akkor is válogatás. Amit SZücsöm mondott, abban van logika, isten nem lehet részrehajló, mert az emberi tulajdonság(igazából hiba az emberben). Isten pedig nem lehet tökéletlen, ha ő az isten. Majd SZöcsüm kijavít, ha félreértettem azt, amit mondott.
2021. nov. 12. 10:09
 35/43 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem fordítva. Az embereken múlik, hogy mennyire keresik a kapcsolatot Istennel (mennyit imádkoznak). Isten mindenki számára egyformán elérhető.

A kiválasztottságot önmagukról mondták. Ami ettől még igaz, csak épp mindenki lehetne kiválasztott.

Eredeti kérdésre: mostanában pont azon aggódtam, hogy meghalt a lelkem. Eljutottam addig, hogy a szociopátia kritéroumainak utánaolvastam. Úgy érzem, hogy elkezdett meghalni bennem a lélek. Részvétlenség és aljas gonoszság dől mindenfelől és ez belém is lehatolt. Bebizonyosodott, hogy még nem halt meg teljesen a lelkem, de úgy érzem, hogy a lélek szerint könnyen elsatnyul, és el is pusztulhat.

2021. nov. 12. 15:20
 36/43 anonim ***** válasza:
25%
35 nek van igaza
2021. nov. 12. 16:51
 37/43 SZücsöm ***** válasza:
16%
36 Egy a probléma hogy a Bibliában leírtak cáfolják a véleményét. Tehát marad az hogy a Bibliában leírtak igazak és akkor az Isten csak egy isten. Vagy a Bibliában leírtak nem "hitelesek" és ezáltal nincs "valós" információnk Istenről (legalábbis a Bibliából származó). Egy biztos, mind 2 eshetőség elég nagy csapás a keresztény vallás "hitelességén". És a 2ből minimum az 1ik biztosan fenn áll.
2021. nov. 12. 20:15
 38/43 Grimfox ***** válasza:
100%
Érdemes azért különbséget tenni a négy evangélium(főképp Jánosé), és az ószövetség között. Az újszövetség nagy része nagyon erősen az ószövetség befolyása alatt áll, és a négy evangéliumból sem hiányzik az ábrahámi gyökerek befolyása, de a jézusi tanok, és az ószövetség között elég jelentős eltérések vannak, a jézusi tanok javára. Ha a többit nem is vesszük figyelembe, azért az evangélium részen érdemes objektív szemszögből elgondolkodni.
2021. nov. 12. 20:25
 39/43 anonim ***** válasza:

38

Jézus elött mást hittek az emberek azért van ekkora változás.

2021. nov. 12. 20:39
 40/43 anonim válasza:
0%
Ha az agynak az érzelmekért felelős területét nevezzük léleknek, hiszek benne. Ha istentől kapott ajándékot értünk alatta, nem.
2021. nov. 12. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!