Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek nektek van lelketek?

Szerintetek nektek van lelketek?

Figyelt kérdés
Szerintetek létezik lélek?Úgy érzitek,hogy nektek van?Van rá bármiféle bizonyíték?és vajon az állatoknak,és növényeknek van lelke?Tudom,hogy sok hasonló kérdés volt már,de hátha ezúttal érdekes válaszokat is kapunk.

2021. nov. 11. 18:14
1 2 3 4 5
 21/43 Grimfox ***** válasza:
75%

Kérdező, nem mondom, hogy nincs mindenkinek. Csak annyit írtam, hogy ez a hindu, és buddhista álláspont. Hozzám inkább az animizmus áll közel, de ez is csak személyes ízlés, nem állítom, hogy az a valóság.

19, a többi vallás követői is tapasztalnak csodákat. Nem kevésbé érdekeseket, mint a keresztények. Csak a mi kultúránkban ezek nem annyira közismertek, lévén keresztény kultúrkör az, amiben élünk. Minden nagyobb vallásnak vannak ereklyéi, csodái. A keresztények ezt a gonosz művének tartják, mert nem keresztény közegben történnek. Ha hinnének a keresztények más vallások csodáiban, a kereszténység alapszabályaival mennének szembe. Majdnem minden vallás azt feltételezi, hogy neki van igaza. Egy kívülálló látja csak a hasonlóságot a keresztény, a hindu, és a zoroasztriánus csodák között.

2021. nov. 11. 20:18
 22/43 anonim ***** válasza:

20

Rengeteg csoda történt az összes szentnél valami. Olvass utánna nem fogom leírni.

19

Más vallásnál is vannak csodák, de ezt a biblia is megmagyarázza azt is Isten csinálja mert akik hűek maradnak ahhoz a valláshoz amibe születtek vagy keresztények lesznek annak teljesíti vágyait és a mennybe is kerülhet.

2021. nov. 11. 21:29
 23/43 anonim ***** válasza:
0%

20

Igen már láttam.

2021. nov. 11. 21:30
 24/43 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy képzelem el, hogy van lelkem, ami örök, és valójában az "egy lélek"/"forrás" része. Az jelenlegi öntudatom pedig csak ebben az életemben létezik. Ezen kívül a japán

animizmust is igaznak érzem. Szerintük mindennek van lelke, a tárgyaknak is.

2021. nov. 11. 21:41
 25/43 anonim ***** válasza:
24%

24

Tárgyaknak? Még nem hallottam erről.

2021. nov. 11. 21:45
 26/43 anonim ***** válasza:

Osztán azt hogy? Mert ahogy tudom senki se tudja, hogy hol lehet. :'D

És aki áttér másik vallásra? Azzal mit tesz? Meg azért azt nem specifikálták, hogy melyik vallásba bele született emberekről van szó. ;)

2021. nov. 11. 21:46
 27/43 anonim ***** válasza:

A Japán Sintoizmusban szó szerint mindennek van lelke/szelleme. Még a hegynek, kőnek, folyónak is csak, hogy mondjak pár példát. Meg van hogy tárgyak 100 év után "kelnek életre".

2021. nov. 11. 21:48
 28/43 Grimfox ***** válasza:
A sima kavicsnak nincs igazán lelke, bár valamilyen szinten azt is élőnek tekintik. A helynek, ahol a kő van, már lehet lelke, kami-ja. De ahogy írtad, például tárgyak 100 év után kelhetnek életre, vagy azért, mert az emberek érzései miatt életre kelnek, vagy épp azért, mert különlegesek. Például egy különös formájú sziklának lelket/szellemet tulajdonítanak. Megint más eset, amikor szándékosan adnak életet egy tárgynak, amikor egy kami hordozására alkotják meg(ez egy konkrét shinto szertartás). A taoizmusban is hasonló a tendencia, bár annyira nem szerteágazó, mint a shinto.
2021. nov. 11. 22:07
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Végül is a különleges alakú kő is kő. :)

Csak utálok kisregényeket írni ha nem muszáj, így nem írok mindent nagyon részletekben ha nélküle is érthető akár felületesen is. :)

2021. nov. 11. 22:14
 30/43 Grimfox ***** válasza:
100%
Világos, igazad van.
2021. nov. 11. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!