Szerintetek nektek van lelketek?
Figyelt kérdés
Szerintetek létezik lélek?Úgy érzitek,hogy nektek van?Van rá bármiféle bizonyíték?és vajon az állatoknak,és növényeknek van lelke?Tudom,hogy sok hasonló kérdés volt már,de hátha ezúttal érdekes válaszokat is kapunk.2021. nov. 11. 18:14
1/43 anonim válasza:
Persze, hogy van. Az egyetlen vallás amire a legtöbb bizonyíték van az a kereszténység és abban is elmondják. Ráadásul ott a tudat és a jellem amit állítólag nem az agy generál.
2/43 anonim válasza:
Legtöbb? Na mutasd azokat a bizonyítékokat (Templom, Biblia, Papok, Pápa, Vatikán nem számít).
Kérdező:
Az embereknek és állatoknak is van lelkük, ez csak természetes. A növényeknek és gombáknak nincs lelke.
3/43 anonim válasza:
A lélek maga az elme, az elme pedig a relatíve fejlett agyad mellékterméke.
4/43 anonim válasza:
3. Nem. A lélek teljesen más mint az elme.
5/43 anonim válasza:
Jah hogy ezotéria.., akkor nem állok le vitázni. 😅
6/43 Grimfox válasza:
Attól függően, hogyan definiálod a lelket, eltérő válaszokat fogsz kapni. Keresztény definíció szerint kizárólag az embernek adtak lelket a testben élő lények közül. Ugyanez igaz a többi ábrahámi vallásra is. Indiában, és attól keletre a lélek fogalma eltér, ezért az állatokra is kiterjed. Animista kultúrákban a növényeknek, és "élettelen" dolgoknak is van lelke, illetve az élettelen dolgok szert tehetnek lélekre bizonyos körülmények között. Ez tényleg csak nézőpont, és kultúra kérdése. A valóságot meg ki tudja.
7/43 anonim válasza:
Nekem biztosan van lelkem, de azt sem zárom ki hogy van akinek nincs. De ez sem a leghelyesebb megfogalmazás hogy valakinek van lelke, mert ez nem egy tulajdon viszony.
8/43 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat.
#2 Miből gondolod,hogy a növényeknek nincs?
#6 Gondoltam,hátha valaki tudja a valóságot,mert tapasztalt valamit,halálközeli élményt vagy valamit.Vagy ki tudott szállni a testéből.(Már,ha létezik ilyesmi,nem tudhatom)
2021. nov. 11. 19:13
9/43 anonim válasza:
Az biztos hogy az állatoknak nagyobb a lelkük,mint az embernek.Az ember már eléggé tönkretette a sajátját.Tisztelet a kivételnek.
10/43 anonim válasza:
Amikor lelkiismeret furdalásom van, vagy szomorú, dühös vagyok valami miatt, akkor én monjuk eléggé úgy érzem, hogy van lelkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!