Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted mi van a halál után m?

Szerinted mi van a halál után m?

Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 09:28
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
75%

Szerintem a Biblia el lett ferdítve az idők folyamán, ha egyáltalán tényleg isteni gondolatok lennének benne, úgyhogy abban aligha lehet benne a válasz. Főleg nem az Ószövetségben, ahol Jehova arra kérte Izsákot, hogy ölje meg/áldozza fel a fiát...

Érdekes, amit állít Golenya Ágnes erről:

https://www.youtube.com/watch?v=GOs9Hcf16AE

Reinkarnációról gondolkoztam mostanában, és felmerült bennem a kérdés, hogy miért cél az eggyé válás, önmagad elvesztése. Nincsenek érzelmek, nincs ott semmi, csak energia. Elég unalmas lehet a semmiben létezni. Egyébként is hogyan lehet létezni anélkül, hogy tennél valamit?

2021. nov. 2. 14:44
 22/34 anonim ***** válasza:
53%
A Biblia pont olyan, mintha egy pszichopata-nárcisztikus valaki írta volna, (ez esetben több is), a társ-függő, lábtörlő valakijének. Megmagyaráz, irányít, eltipor, idealizál..pfujj
2021. nov. 2. 15:10
 23/34 anonim ***** válasza:

Keresztény nézetek is nézetek a túlvilággal kapcsolatban.

Szóval simán idefér, a reinkarnációval, az újjászületésssel, a semmivel, a Vallhallával és a halál útjával is. Meg az indiánok túlvilága is jöhet... Ez az a kérdés ami mindenki keresi a választ de fogalma sincs arról hogy melyik is az igaz.

Részemről a reinkarnáció amiben hinni szeretném, hogy igaz. Mert szeretek élni és halálom után szívesen kezdeném új testben. És nem nem leányálom amiben vagyok csak inkább optimistább a hozzáállásom mint pesszimista.

2021. nov. 2. 18:55
 24/34 anonim ***** válasza:
Honnan tudjátok, hogy a bibliát nem egy szét "drogozott" ember haluzta be? Komolyan milyen bizonyíték van arra, hogy akármi is igaz lenne belőle? Mindenki aki elhiszi ott volt vagy mi? Régen is szektaként működött az egyház maximum ezért szórta minden "jó lélek" a, hogy higyj Jézusban meg, hogy csatlakozz hozzájuk.
2021. nov. 2. 21:50
 25/34 anonim ***** válasza:
7%

Az alap kérdésre attól még a menny és a pokol válasz. A miérteken, hogy ki hova S miért az nekem is elég magas. Hittéríteni ne álljanak neki, elmondja amit tanult/ hisz és done.

A legtöbb ősi irat a kor tudása volt. Azok az akkori ember tudományát, törvényeit erkölcsi és morális értékeit tanította. S csak a papok S egyes uralkodók rendelkeztek csak az írás és olvasás képességével. Amíg a közember számára ez a tudás elérhetetlen volt. Addig a vallási vezetők nagyobb tiszteletnek örvendtek.

Szóval igen egykor ezek nem drogos mesék voltak, hanem történelem, tanmesék, mondák.... csodálatos elemekkel. Lényegében akkor az volt a tudomány.

S nem csak a biblia.

Jézus akár létezett akár nem, akár tett csodákat akár nem csak a tanítás tisztán elég ahhoz hogy dolgozz az önismereten, S serkent hogy fejleszd magad. Ennyi, a többi meg lehet mese. De a lényegi cél nem az hogy csodatévő, Szent és sérthetetlen legyél, nem kell isteníteni. És nem vagy sem több sem kevesebb azzal hogy követed vagy sem.

Csak egyet nem értek, mi a fszomat kell ezeken fennakadni mind hiszünk amiben hiszünk. Vannak köztük közös pontok. Főleg a célja. Miért kell mégis az ellentéteket keresni?

Nem, elsősorban nem védem a keresztény válaszolókat. Csak egy mi van a halál után kérdésre NYILVÁN lesznek keresztény válaszok is. S megy a Rinya, hogy ne már b+ megint?

Egy szrra amire senki sem tudja a választ. S keresi keresi S megfeledkezik arról hogy éljen.

Szóval kérdem én, rendben pulzus légzés okés, kaja pia minden. De van élet a halál előtt?

2021. nov. 2. 23:44
 26/34 anonim ***** válasza:
64%
Volt egy nagyon jó barátom, egyben mesterem is. Eleinte szkeptikusan álltam az egészhez, ragaszkodtam a fizikailag megtapasztalható dolgokhoz. Egyszer ő azt mondta, ha így látom, akkor ő erre azt mondja, hogy semmi nem vész el, csak átalakul. Hogy ha ő előbb meghal, bebizonyítja nekem, hogy a létezés nem szűnik meg. Hosszú lenne leírni, mi történt, a lényeg az, hogy meghalt és azóta én is tudom, hogy van tovább, hogy az egy "másik dimenzió". Annyit írok: rádióhullámok, internet, a fizika törvényeinek ellentmondó dolgok, mind személyre szabottan, amit csak ő, csak én tudtunk, beszéltünk.
2021. nov. 3. 00:31
 27/34 anonim ***** válasza:

Húú de súlyos!

Itt mindenki zakkant!

Ennyi egetverő baromságot!

Nektek nagyon kimosták az agyvelőtök...

2021. nov. 3. 09:37
 28/34 A kérdező kommentje:

"Nem, elsősorban nem védem a keresztény válaszolókat. Csak egy mi van a halál után kérdésre NYILVÁN lesznek keresztény válaszok is."

Ez itt az ezoterika rovat, tehát ide a keresztények nem jöhetnének be, mert nekik megvan tiltva, hogy ezoterikus dolgokkal foglalkozzanak. Ezért írtam ide ezt a kérdést, nem pedig a vallás rovatba, mert a keresztények válaszai nem érdekelnek.

2021. nov. 3. 09:41
 29/34 anonim ***** válasza:

"Ez itt az ezoterika rovat, tehát ide a keresztények nem jöhetnének be"

Nem e? Az ateisták nem hisznek semmiben ami vallás vagy ezo mégis vannak. Pedig akkor ők se jöhetnének be.

Sok keresztény fiatal nem annyira dogmatikus. Valamint hittérítők. Mi kis hamis hitűeket akarnak megmenteni, hogy ne a pokol tüzébe együnk.

Az ezotéria kategória nem zárt nem korlátozza, hogy előtte be kelljen X-elni, hogy ezoterikus, ateista, keresztény vagy buddhista e. S csak akkor lehetsz itt ha semmi közöd az előző 3 hoz csak az ezohoz.

Vedd lazábban, a túlvilágot mint téma elég nyitott, hogy ne egy ember véleménye határozza meg. A felemelkedést, a felébredést, a megvilágosodást, vagy a fszom tudja mit nem éred el gyűlölettel és ellenszenvvel amit más elképzelései felé táplálsz. S úgy tűnik hogy nem azért érzel ellenszenvet mert keresztény voltál ismered mi merre és hogy. Vagy nagyjából tudod miről szól a biblia. Hanem mert a tanító, a mester, a szülők ezt plántálták beléd.

Igen, sok baj van a keresztényekkel, fanatikusok, dogmatikusok, mártirnak tartják magukat és minden áron meg akarnak téríteni. A történelem során is sok szörnyű tettet hajtottak végre.

De sokan vannak akik ennél értelmesebbek.

A nyugati túlvilág szinte minden nyugati vallás hasonlóan képzelte el a dicső, ki kitartott a hite mellet az istenhez/istenekhez került. S kik nem voltak méltók az alvilágva kerültek. Menny-pokol; Istenek csarnoka-Hél birodalma; talán még az Éden-Seol.

Kivéve a görögök ott mindenki az alvilágba kerül. Csak a fél istenek volt lehetőségük választani...

Keleten meg általában a reinkarnáció van.

Az indiánok hitében mindenki halála után egyesül a Nagy szellemmel. (Legalábbis én így tudom.)

2021. nov. 3. 10:32
 30/34 anonim ***** válasza:
A halál után egy 50x50 cm es betonplaccon állsz vigyázba 45 fokos hőségben miközben gombostűt szúrnak a körmeid alá, tested fégek lakmározzák és sós vízzel itatnak. Ha lelépsz erről a betonplaccról akkor kínok közt meghalsz és visszakerülsz a kiinduélási pontra. Örökös körforgásban. Ha fennt maradsz, akkor is meghalsz, majd kezdődik újra. Körülötted pedig nevetnek az ördögök.
2021. nov. 3. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!